26

Re: leo-x monster truck

Se správným nastavením a výkonem to jde s každým autem, teda pokud někdo neudělá FWD, tam by to opravdu nešlo. U zadokolky je to jednodušší, ale mezi náma, že by to byla nějaká super zábava, to tedy ne. Já to naučil svoje MLST a jediné, co jsem z toho měl, byl hrubě hřející regl a taky to zbytečně žere gumy. Je to jen jedna ze zbytečných frajeřinak a u zadokolek často i nechtěný jev, protože ty jsou většinou přetáčivé.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

27

hele jakej je rozdíl mezi těmahle motory?maj stejnej výkon? roll

//Odkaz smazan. cti pravidla. Wallot

28

Tak se vás zase ptám nevím si rady s pastorkem ted tam mám¨370 m motor a mám tam 13 pastorek jakej je nejlepší na 370 n motorek roll chtel bych to hl. na výdrž a na rychlost mám tam dát zas tu 12 nebo tam mám nechat třinácku

29

No platí že čím menší pastorek tím je to pomalejší a déle vydrží....... a zase s větším pastorkem jezdí rychle ale kratší dobu....

30

omlouvám se ten motor je 370 n a 370 p  :oops:

31

Zdravim, tak jsem taky majitelem leose, doma s tim jezdim, na motoru je napsano 370, ale je to fakt pomale tipuju tech 10 km/h.  Prumer motoru odpovida speed 300. Regulator se nezahriva ani, je sotva vlazny. Zvazuju tam dat do budoucna loziska zaroven i s vymenou motoru. Vleze se tam mig nebo speed 400 ?? Chci tam dat tu nejpomalejsi verzi, tj. cca 15-20tisic otacek, vic ne. Jde mi spise o silu nez o rychlost. (olejove tlumice uz mam, dostal jsem je primo fungl nove k tomu modelu pri koupi, jsou paradni smile )

32

Jeste pozn. ten regl se muze spalit diky prehrati predpokadam ze Tak to bych vyresil jako na finalovi, nalepil na tranzistory pasivy do vysky jednotlive na kazdy zlast a dal tam nejake 30mm ventilatorek. Osvetleni je taky v planu, chci si z toho udelat mazlika na doma, ale jak bylo receno je to slabe a neprejede to vetsi papuc, pouze  s rozjezdem smile

33

Jen poznatek od spitusa když tam dáš ty ložiska nejezdi na sněhu zreznou. 8) regulát je horkej když se s tim točíš dokola věř mi

34

zreznou jo? no lol ... co ten mig/speed 400 ? pude? nepude?

35

jo řek bych že tam pude len nevim jak ho tam chytíš přece jen tam jsou 2 šrouby. :?:

36

nepude... doporucuju speed 300 6V pokud chces neuriditelnyho zabijaka... Blizz

37

prosim tě budu tam muset koupit jinej regulátor?

38

OK, teda graupner speed 300, je nejaky konkretni, ktery ma vetsi kroutak nez otacky ?

koukam na graupner we a zjistil jsem tohle
ma dost brutalni rozdil v otackach a spotrebe proudu, nechcu rychlost auta, ale silu, soucasny motor ji nema, rychlost soucasneho auta mi ale staci hmm

Speed 300 7.2

Specification
Nominal voltage 7,2 V
Operating voltage range 6 ... 8,4 V
No-load speed 12400 min -1
No-load current drain 0,36 A
Current drain at max. efficiency 1,41 A
Stall current 8,3 A
Max. efficiency excl. gearbox 67 %
Permissible directions of rotation R and L
Case length excl. shaft 30,8 mm
Case diameter 24,4 mm
Free shaft length 12 mm
Shaft diameter 2 mm
Weight 50 g

Speed 300 6.0

Specification
Nominal voltage 6 V
Operating voltage range 1,2 ... 6 V
No-load rpm 29000 min–1
No-load current drain 0,7 A
Current drain at max. efficiency 5 A
Current drain when stalled 28 A
Max. efficiency without gearbox 65 %
Length of case, excl. shaft 30,8 mm
Diameter 24,4 mm
Free shaft length 7 mm
Shaft diameter 2 mm
Weight 50 g

Jeste jsem koukal na megamotor.cz a mig 280 pripada v uvahu - ale asi bude spabsi nez gaupner speed 300

39

na toho Speeda 300 6V pokud mas spajeny baterky budes potrebovat jinej regl tudiz i vlastni RC soupravu... jinak na silu se mi osvedcil Mabuchi 9,6V kterej uz se ale neda moc sehnat co sem koukal, ten kdyz se nakrmi 7 clankama jede to tak nak v ramci moznosti toho podvozku ale zatah jako prase... oproti tomu speedu ma asi 2x tlustsi civku a na trial teda neprekonatelny...

40

pajene baterky zatim nemam, verim, ze by pomohly i tomu origo motoru, ale ten speed 300 6V se mi tam nechce davat, nechci to nikde rozstrelit, jde mi v podstate jen o tu silu motoru, nebo pripadne, jestli se tam da dat nejaky motor s prevodovkou - treba megamotor atp. dela neajke prevodovky, ale nevim jestli se to tam vleze, je to tam cele dost natesno

41

blizarde vy ste tam měly Mabuchi 300 9,6V z hraček řikal spiritus big_smile

42

no tak jestli mas porad pekovej box zkus sehnat nejakou 300 motorek s co nejvyssim pracovnim napetim myslim ze 8,4V se jeste dela... ty 9,6V sou z hracky mela smykovy zataceni takze tam byly dokonce dva motory, jmenuje se to Mutator...

43

Nasel jsem nejake redukcni prevodovky primo na motory typu 280/300 nebo 400 - dela je MP Jet, stoji to stovecku. Chtel bych z toho udelat trosku trialove auticko. Nahodou ciste nevite jestli se tam neco takoveho vleze co smile Asi to budu muset prubnout smile

BTW: Dneska jsem tam namontil olejove tlumice a je to sakra rozdil. Ale ta sila motoru to proste degraduje. Jezdil jsem dneska na tuzkovky 1000mAh GP NiCD a bylo to trochu lepsi nez NiMh, ale i tak. ten origo motor je proste na to maly, ma problem vyjet uhel 20-30% stoupani i s mensim rozjezdem.

44

Tak jsem pro ni dneska byl, MPJET prevodovka 3.75:1 na tridu 280/300. Casem dam info, jestli se mi podarilo napasovat.

45

Dej vědět, možná bych si ho koupil po dvou letech zase jen tak na triálek, je to skvělej model a vydržel ze všech mejch modelů co sem měl fakt nejvíc.

46

no prevodovka ma prumer 35mm +-, motor 25, takze tam bude muset kousek sasi a vypinac pryc, pak mozna smile checkoval jsem to. motor je umisten nesouose, takze  teoreticky nebude problem.

47

Ja do toho nacpal 3s li pol e tech 1700 co mi odesly z lezadla(1 clanek nafouklej,motor z letadla neutahly),tak 2 min jezdeni na 1/4 plynu(tak tak se to doma na to zvlada :!: ) a je mrte horkej regl s motorem(motor tam je 370 co k tomu je jako tuning),ted jsem si nechal darem zaslat 2 lipol 2s 1150mah jen 5C,nevim jak se to bude chovat,snad se to nebude vypinat.
Ale 1 dotaz(PROBLEM!),mam strasne malej dosah,cca pres obyvak(asi 6m),antenu jsem mel obrousenou tak jsem ji prepajel,dnes jsem to prepajel zas ale je to furt stejny,na hlavni desce 2v 1(prijmac a regl) tam je pripajena a drzi,vysilacka je plne nabita,antena dotahnuta,nevite cim to muze bit? :?:

48

no může to být zlomená anténka u přímače,a nebo jestli jsi anténu někdy zkracoval tak to může být tim,stačí 5-10 cm a opravdu rapidně je dosah  kratší.

49

Uz nic,odesla ta hlavni deska:-'(nemam prijmac na 27mhz,tak tam dam z letadla a regl taky,takze je vlastne problem vyresen:-D

50

Netusite kde by meli ND na leo x???o jr-models vim,ale tam nemaji vse co bych potreboval...