1

Téma: Enigma XTR

Dnes jsem si koupil udajně 3 týdny starou Enigmu XTR jsem uplny začátečnik tak jsem testováni svěřil kamošovi a po vyjetí 1 nádrže se zadřeli ložiska spojky co ještě můžu od toho auta očekávat za závady máte někdo skušenosti????? a jak je to se servem plynu a brzd pravda že jsme neměli inbus na seštelování ale měli jsme dojem že servo brzdy neutáhne-je tam původní. díky za odpovědi

2

Re: Enigma XTR

To je nejake divne,ze se Ti zadreli loziska na spojce.Na to.ze jsou prachuvzdorna a auto je udajne nove je to hodne divne...Co se tyce brzdy,vidim to na ladeni.Ja u svoje CENa s tim bojuju 2 dny a zda se ze mam
vyhrano.Je tam sice jednokotoucova brzda,ale brzdi solidne.Odkud z OV jsi?

3

Tak čo sa týka ložisiek spojky, moôžu biť nové ale pokial monstera prebehnem v ťažkom terene alebo v hlbokom snehu, bubon spojky sa zohreje prehreje aj ložiská ktoré neradi znášaju tepelné namáhanie, par jazd a zadrú sa - vyplatí sa kontrolovat a hlavne pokial su tam použité 5x8x3. a odporučam zhánať tie kvalitnejšie.

4

je možne že se to zadřelo tim že to bylo přehřáté-jezdili jsme na louce a byla tam dost vysoka trava. jsem netušil že je to tak náchylné 8O

GTS - s tema brzdama jsem ještě nic nedělal není zatim čas snad dnes večer pokud nepujdu na pivo bo je hic jak c.. ale stejně mám čas ložiska by mi měla dojít v pátek rano pošle mi je zdarma ten člověk co mi to  auto prodal-klobouk dolu smile  sám se nabidl 8O takže jezdit pujdeme s kamošem asi přez víkend.
Jsem z poruby bydlim u DUHY a odkud ty a kam chodíš jezdit stale hledame nějaky dobry plácek

5

Nevim jak u MT, ale u bugy jsou loziska ve spojce normalni spotrebak. Kdyz mam stesti vydrzi tak 2h jizdy.  :?

6

je možne že se to zadřelo tim že to bylo přehřáté-jezdili jsme na louce a byla tam dost vysoka trava. jsem netušil že je to tak náchylné 8O

GTS - s tema brzdama jsem ještě nic nedělal není zatim čas snad dnes večer pokud nepujdu na pivo bo je hic jak c.. ale stejně mám čas ložiska by mi měla dojít v pátek rano pošle mi je zdarma ten člověk co mi to  auto prodal-klobouk dolu smile  sám se nabidl 8O takže jezdit pujdeme s kamošem asi přez víkend.
Jsem z poruby bydlim u DUHY a odkud ty a kam chodíš jezdit stale hledame nějaky dobry plácek

Enigmu jsem měl - takže pokud něco nebude fungovat, jsem tady. Mám kontakt na člověka, co dělá ofiko servismana - díly jsou do 3 dnů doma na dobírku.

Jinak podtrhuji Surfova slova - ložiska ve spojce cca 2 hodiny - pak konec...

7

Ja ešte raz podtrhnem Surfove slová.
Ložiská v spojke vydržia dve hodiny ked sa vydarili a mal si velke stastie. Ložiska su spotrebny material, sily su velke aj rad. aj ax. a ložisko má plytkú dráhu, velmi malé guličky a ostatné nevýhody. Takže v buggy bežne na tieto ložiská nedojazdíš finále. Spojky sú u hobby aut riešené aj iným typom ložiska, ale z 90 percent sa používajú dve takéto ložiská a ich životnost je naozaj velmi malá. Stačia rany a prach a je hneď v po ložisku.
Všeobecne trochu viac držia tie s plast. krytkou, ale iba o trošku.

8

ZBYSO kdybys chtěl s Enigmou poradit nebo zajezdit,bydlím kousek od tebe,a na zahradě mám skušební dráhu.(jestli tak napiš soukromou zpr.)
Enigma je podle mne skvělá(mezi levnými auty),a ložiska u spojky vydržely celou sezónu.Teď je ovšem budu měnit častěji.