Téma: Buggy 1:8
Prosím o radu.Dá se nějak nastavit přední náhon aby při rozjezdu nehrabaly přední kola ale všechny 4 najednou??Jsem začátečník....díky
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Prosím o radu.Dá se nějak nastavit přední náhon aby při rozjezdu nehrabaly přední kola ale všechny 4 najednou??Jsem začátečník....díky
No asi ma radost, ze si v tlacharne pokecal, ale tam jsou asi hranice:-)
jinak to hrabani ma na svedomi stredovy diferak, zadek ti sedi a proto se neprotoci ... co s tim ti reknou ti fundovanejsi ( to byl muj zcela nebuggynarsky teoreticky rozbor) :-D
No to není zase tak jednoduché. Pokud docílíš toho, že ti budou ,,hrabat" všechny čtyři , např. sevřením všech diferáků, tak budeš jezdit jenom rovně a to by jsi si asi nepomohl. Další věcí jsou pak vzorky a směsi na pneu a odpružení, ale to po čem toužíš je v postatě nesmysl.
OK diky za radu myslel jsem že to jde nějak nastavit
Nastavuje se to hustotou oleje ve středním diferenciálu.Čím hustší olej,tím je dif. svornější,tvrdší (tím více se připojují zadní kola k předním a více hrabou).Tím hůře se taky model ovládá na zatáčkovité trati.
Jde o to nastavit ten správný poměr svornosti,tím správným olejem na tu kterou trať a taky s ohledem na sebe (co mi více vyhovuje) .
Použití správného oleje s ohledem na své schopnosti a trať je složité.
Obecně platí:
- hustší olej-horší ovladatelnost na technických tratích,vyšší zrychlení
- řídší olej -lepší ovl. na techn. tratích,menší zrychlení
Bolo by treba jasnejšie popísať čo chceš dosiahnuť. Auto sa totiž chová dobre vtedy, ked sa nejde nikde príliš do extrému. Znamená to že aj rozdiely hustoty olejov v diferakoch maju svoju hranicu. Nemože byt ani všetko celkom zatvorené ani iný extrém. Napíš čo sa snažíš dosiahnuť, prečo chceš aby ti hrabali všetky kola stejne a ake vlastnosti auta chceš získať alebo naopak odstrániť. A napíš aj typ auta , určite sa niečo vymyslí.
Jde mi o to že mi při rozjezdu hrabou přední kola a zadní stojí-přední gumy totalně sjeté a zadní na 50%..jinak jizdní vlastnosti jsou supr.Buggy zircon 1:8
Tak jsem odmazal nepatricne prispevky - kazdy vi koho se to tyka. Prosim dale jiz jen k tematu.
Predni kola bjsou vzdycky vic ojety. Nejde jenom o hrabani pri rozjezdu, ale hlavne o brzdeni, kdy se ti vaha prenasi na predek a tim se kola na nem vic sjizdi. V kazdym pripade, pokud chces, tak dej do stredovyho diferaku hustsi olej a tim zvetsis svornost. Ale jak psal nekdo vyse, bude se Ti pak spatne zatacet.
Diky všem za informace...aspoň jsem o něco chytřejší...Ja zase nejsem uplna lama ale co se tyče těch oleju do diff tak o tom moc nevim.Ještě jednou díky a tímto ukončuji tuto debatu
Ze sa predne kolesa opotrebuju viac ako zadne je povacsine tak. Ale nie je možne dosiahnut pri akomkolvek usporiadani aby predna naprava sla a zadna nie.To ide iba chybou v nahone. je tam stredovy diferencial ktory prenasa sily ako na prednu tak aj na zadnu napravu. cim je v nom hustejsi olej tym je svornost medzi prednou a zadnou napravou vacsia. ale to este nie je vsetko. vpredu aj vzadu dalej este diferuju zadny a predny diferencial. nechcem teraz pisat o vlastnostiach do detaliu, ale dolezita je velmi svornost predneho a zadneho diferaku. husty predny ubera obratnost a pridava pokoj. Husty zadny pouzit iba ked ma draha dost gripu.Riedky predny je auto citlive a obratne. ale aby brala iba jedna naprava a druha nie pri rovnomernom zatazeni vsetkych kolies prakticky nejde, ved prenos medzi napravami zabezpecuje jeden stredovy diferencial. Ine je ked je nejaka chyba alebo porucha. u takehoto nahonu ked je vo vzduchu jedno kolo prakticky nie je ziadny nahon na ostatne. Iba v rozsahu svornosti diferakov. Zvlastne chovanie moze este sposobit ked predna alebo zadna brzda trvale pribrzduje.Vtedy ide viac energie do nebrzdenej.Ale v praxi primerane hodnoty olejov a pohoda.
a chcem podakovat adminovi ze sa stara a maze nemiestne veci hned a rychlo. Je spravne ze si na tomto fore nenechaju robit srandu z ludi ktori ziadaju o radu.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.