Téma: Samolepky na karoserie
Jaké máte zkušenosti s domácí výrobou samolepek, případně jaké fólie na výrobu samolepek používáte? Stejnou otázku bych měl na výrobu fólie na zakrytí oken při stříkání.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jaké máte zkušenosti s domácí výrobou samolepek, případně jaké fólie na výrobu samolepek používáte? Stejnou otázku bych měl na výrobu fólie na zakrytí oken při stříkání.
Pokud mohu doporučit, tak já používám kvalitní autolakýrnickou krepovou pásku. Prodává se v různých šířích. Jednak dobře drží, nehrozí podstříknutí a po sundání nezanáchá stopy lepidla, což se může u folie lehce stát. :cry:
Trošku větší opičárna, ale též fungující - nějakou malířskou maskovací pásku z OBI apod., kraje pak oblepit ("dorazit") úzkou maskovací páskou od Tamiye. Výhoda je, že s tou mal. páskou nemusíš tak přesně do krajů.
Já jsem okna zadělával krepovou páskou, jak Martin psal výše. Co se týče samolepek: tak si do wordu natáhnu obrázky (loga, nápisy) ve formátu jpg, gif atp. Potom si koupím průhlednou samolepící folii (na laser nebo inkoust) tiskárnu. Záleží jakou máš k dispozici- barevnou samozřejmě. Na ni potom vytisknu motivy. Dříve jsem to přelepil ještě jednou vrstvou folie proti odření - vydrželo to strašně moc, ale bylo to tlustší a nevypadalo to dobře. Proto jsem zkusil po vytištění nápisy přelakovat bezbarvým lesklým lakem (cca tři vrstvy). A pokud jsem s tím neřízl brutálně, tak to i vydrželo a vypdalo to pěkně. Má to ale jednu nevýhodu - lepím to pouze na světlé podklady nejlépe bílý povrch. Je to levné řešení, na plotru je to mnohem dražší.
A co to natisknout zrcadlove a nalepit zespoda jeste pred strikanim? Jinak je to super napad!
A co to natisknout zrcadlove a nalepit zespoda jeste pred strikanim? Jinak je to super napad!
To co pises me taky napadlo a pripada mi to jako nejlepsi varianta. Uz jsem odbarvil starsi kastli a zkusim to. Pak dam na nase stranky fotky ze strikani a polepovani samolepkama...
To by chtělo vyzkoušet, ale barvu přes to faskolorku, jiná by to zřejmě s chutí sežrala.
Tady je ukázka kastle se samolepkama výše uvedenou metodou. http://www.alsracing.wz.cz/novinky/fotom240/m24004.jpg Rozdíl je jenom v tom že je nalakovaná celá kastle. Samolepky jsou navrchu. Dělaný je to na laserovce a použitelný jsou světlý podklady jako bílá, žlutá, stříbrná.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.