1

Téma: Samolepky na karoserie

Jaké máte zkušenosti s domácí výrobou samolepek, případně jaké fólie na výrobu samolepek používáte? Stejnou otázku bych měl na výrobu fólie na zakrytí oken při stříkání.

2

Re: Samolepky na karoserie

big_smile Pokud mohu doporučit, tak já používám kvalitní autolakýrnickou krepovou pásku. Prodává se v různých šířích. Jednak dobře drží, nehrozí podstříknutí a po sundání nezanáchá stopy lepidla, což se může u folie lehce stát. :cry:

3

Trošku větší opičárna, ale též fungující - nějakou malířskou maskovací pásku z OBI apod., kraje pak oblepit ("dorazit") úzkou maskovací páskou od Tamiye. Výhoda je, že s tou mal. páskou nemusíš tak přesně do krajů.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

4

Já jsem okna zadělával krepovou páskou, jak Martin psal výše. Co se týče samolepek: tak si do wordu natáhnu obrázky (loga, nápisy) ve formátu jpg, gif atp. Potom si koupím průhlednou samolepící folii (na laser nebo inkoust) tiskárnu. Záleží jakou máš k dispozici- barevnou samozřejmě. Na ni potom vytisknu motivy. Dříve jsem to přelepil ještě jednou vrstvou folie proti odření - vydrželo to strašně moc, ale bylo to tlustší a nevypadalo to dobře. Proto jsem zkusil po vytištění nápisy přelakovat bezbarvým lesklým lakem (cca tři vrstvy). A pokud jsem s tím neřízl brutálně, tak to i vydrželo a vypdalo to pěkně. Má to ale jednu nevýhodu - lepím to pouze na světlé podklady nejlépe bílý povrch. Je to levné řešení, na plotru je to mnohem dražší.

5

A co to natisknout zrcadlove a nalepit zespoda jeste pred strikanim? Jinak je to super napad!

6

A co to natisknout zrcadlove a nalepit zespoda jeste pred strikanim? Jinak je to super napad!

To co pises me taky napadlo a pripada mi to jako nejlepsi varianta. Uz jsem odbarvil starsi kastli a zkusim to. Pak dam na nase stranky fotky ze strikani a polepovani samolepkama...

7

To by chtělo vyzkoušet, ale barvu přes to faskolorku, jiná by to zřejmě s chutí sežrala.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

8

Tady je ukázka kastle se samolepkama výše uvedenou metodou. http://www.alsracing.wz.cz/novinky/fotom240/m24004.jpg  Rozdíl je jenom v tom že je nalakovaná celá kastle. Samolepky jsou navrchu. Dělaný je to na laserovce a použitelný jsou světlý podklady jako bílá, žlutá, stříbrná.