Téma: Mini-T vs. Asso RC18MT vs. Xray M18T
Jednoduchy dotaz! co o nich vite klady a zapory. resp. proc ten ci onen jo, nebo ne.
Xraye M18T jsem videl i ridil, ale proste zajima me i jiny nazor.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jednoduchy dotaz! co o nich vite klady a zapory. resp. proc ten ci onen jo, nebo ne.
Xraye M18T jsem videl i ridil, ale proste zajima me i jiny nazor.
Jednoduchy dotaz! ...
Já bych neřekl, že je to jednoduchý dotaz. Proč? Ač se dívám kolem a kolem a okolo a okolo, tak jsem zatím o XRAY M18T na prodej nezavadil. Nevím jak ostatní.
ASSO RC18MT se mi jeví jako poměrně dobré "náčiní". Pro rekreační poježděníčko je v základu docela odolné, pro soutěžní účely prý nutný malý tuning. Jak sem ho "kočíroval" v terénu, mám pocit, že se "tváří" nezáludně, nerovnosti poměrně dobře kopíruje, dopad po nízkém skoku se vyhovujícím způsobem utlumí, při vyšších bych volil jinou tvrdost pružin. Model se nechá vést v navolené stopě. V pohodě se s ním dá jezdit i na posekaném ("anglickém") trávníku. Na oroseném neporučuji. Kdo koupí - neprohloupí.
Toto je pouze můj názor a ostatní se s ním nemusí ztotožnit.
jasne tak jsem to myslel!
Jinak Xray M18T byl k videni a vyzkouseni na zavodech v BB
jinak i o losine kdyztak neco napiste
... o losine kdyztak neco napiste
Jak jsem "koupil" tak "prodávám".
Prý Losina je o něco málo horší "náčiní" než ASSO RC18MT. Já osobně jsem jí neměl možnost "kočírovat". Všeobecně panuje názor, že ASSO je vymakané a aby ho XRAY M18T "převálcoval" to je tvrdý ořech pro Juru a jeho tým vývojářů. Jura do "světa" pouští pouze konkurence schopnou kvalitu. A to je možná odpověď na otázku: proč zatím není XRAY M18T na trhu.
No X ray M18T neni na trhu, protoze musela vyroba ustoupit FK05 a XB8R,
... o losine kdyztak neco napiste
Jak jsem "koupil" tak "prodávám".
Prý Losina je o něco málo horší "náčiní" než ASSO RC18MT. Já osobně jsem jí neměl možnost "kočírovat". Všeobecně panuje názor, že ASSO je vymakané a aby ho XRAY M18T "převálcoval" to je tvrdý ořech pro Juru a jeho tým vývojářů. Jura do "světa" pouští pouze konkurence schopnou kvalitu. A to je možná odpověď na otázku: proč zatím není XRAY M18T na trhu.
Trochu budu obhajovat Losi, ale přece NEMŮŽETE srovnávat 2WD a 4WD, to je jako srovnávat Subaru a Škodu 12O. Úplně jiné koncepce pohonu a i řízení. Losi potřebuje zkušenosti a neodpustí toho tolik jako 4WD. Ať už v pilotáži nebo v nastavení či volbě pneumatik.
Máš pouze částečnou pravdu. Srovnávat se dá cokoliv s čímkoli. Srovnávat mohu Trabanta s Mercedesem. Proč ne? I v Trabantu se dá najít něco, co Mercedes může tiše závidět.
Jinak si myslím, že jsem "Losinku" nikterak neurazil když jsem jí označil za, cituji: ... o něco málo horší "náčiní" než ASSO ..." a tím se nevylučuje i Tvůj názor, ba naopak.
"Losinku" systém pohonu drobet utápí v konkurenci. Pokud bych uvažoval o pořízení teréního "trpaslíka", tak vzhledem k jízdním vlastnostem a využití jak doma, tak na zahradě bych já osobně do 2WD nešel.
Jinak znám velice spokojené majitele "Losinky" a dělá jim skutečně radost.
Máš pouze částečnou pravdu. Srovnávat se dá cokoliv s čímkoli. Srovnávat mohu Trabanta s Mercedesem. Proč ne? I v Trabantu se dá najít něco, co Mercedes může tiše závidět.
Jinak si myslím, že jsem "Losinku" nikterak neurazil když jsem jí označil za, cituji: ... o něco málo horší "náčiní" než ASSO ..." a tím se nevylučuje i Tvůj názor, ba naopak.
"Losinku" systém pohonu drobet utápí v konkurenci. Pokud bych uvažoval o pořízení teréního "trpaslíka", tak vzhledem k jízdním vlastnostem a využití jak doma, tak na zahradě bych já osobně do 2WD nešel.
Jinak znám velice spokojené majitele "Losinky" a dělá jim skutečně radost.
Samozřejmě můžeš porovnávat cokoliv, ale zase musíš uznat, že dostaneš výsledek" to je to a to druhý je zase něco úplně jinýho", třeba Coca-Cola vs. ocet nebo meloun vs. citrón.
Jediný co maj společnýho je to, že to jsou rc off-road 1:18, nic víc. Protože každý zatáčí jinak, zrychluje a brzdí jinak, o nájezdu a průjezdu zatáčkou ani nemluvě. A že Losi systém pohonu utápí v konkurenci není pravda, Losi NEMÁ konkurenci, je to jediná 2WD 1:18, takže jí nemá co konkurovat. Asi taky proto byl přes zimu vyhlášen Czech Cup pouze pro Losi a když Juraj Hudy jezdil s nima, tak se nezapočítával. Nejenomže používal nedovolené pneu, taky měl zakázaný podvozek.
MiKy> Pebe ma v tomhle 100% pravdu
Ano souhlasím.
Již v "18" onroad jsem prosazoval, že se má kategorizovat dle trakce. Bohužel tento názor nebyl většinou přijat. Jsem rád, že u "18" ofroad naopak po zohlednění voláte.
Proč jsem nyní vše hodil do jednoho pytle? Odpověď jednoduchá. Dotaz od Endrju směřoval k popisu vlastností ASSA, XRAY a LOSI. Tak jsem svoje poznatky sdělil a porovnal, třeba teď podle Vás, hrušky s jablkama. Dále jsem sdělil, že já osobně preferuji koncepci 4WD. To je, ale pouze můj subjektivní názor z hlediska měho požadavku, citu, olšových rukou a mnoha dalších osobnostních faktorů.
Pokud se budeme bavit o závodech, tak si stojím za tím, že by 2WD a 4WD měli být hodnoceny samostatně. Určitě se každý v nějaké koncepci najde a potěší svou dušičku tím, jak mu to krásně jede.
Ano souhlasím.
Již v "18" onroad jsem prosazoval, že se má kategorizovat dle trakce. Bohužel tento názor nebyl většinou přijat. Jsem rád, že u "18" ofroad naopak po zohlednění voláte.
Proč jsem nyní vše hodil do jednoho pytle? Odpověď jednoduchá. Dotaz od Endrju směřoval k popisu vlastností ASSA, XRAY a LOSI. Tak jsem svoje poznatky sdělil a porovnal, třeba teď podle Vás, hrušky s jablkama. Dále jsem sdělil, že já osobně preferuji koncepci 4WD. To je, ale pouze můj subjektivní názor z hlediska měho požadavku, citu, olšových rukou a mnoha dalších osobnostních faktorů.
Pokud se budeme bavit o závodech, tak si stojím za tím, že by 2WD a 4WD měli být hodnoceny samostatně. Určitě se každý v nějaké koncepci najde a potěší svou dušičku tím, jak mu to krásně jede.
Tak jsme se shodli Problém není u nás, ale Endrju za to může
No jen jsem cekal kdy to napises,
MiKy> Ja si myslim, ze to jestli je 2WD nebo 4WD zalezi jak dobry je jezdec. Ale to je uz jen omacka :-)
.... Ja si myslim, ze to jestli je 2WD nebo 4WD zalezi jak dobry je jezdec. Ale to je uz jen omacka....
Tak dám lžičku do tý omáčky. Podle Tebe kdo má koncepci 4WD je dobrý či špatný jezdec?
Podle mne může být dobrý i špatný.
Ne tim chci rict, ze i relativne lehci na rizeni podvozek 4WD muze prohrat s 2WD s dobrym pilotem ....
Aha, už vím kam míříš. Tak to tedy beru.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.