1

Téma: XB8 údržba

Prikladám ešte niečo o údržbe podvozku a motora. Je to len zhrnutie časti informácií, pretože všetko sa naraz popísať nedá, Je to iba môj názor a spôsob údržby, nehovorím že je to to najsprávnejšie a nebudú asi všetci súhlasiť, ale mnohým to isto aj pomôže.

ÚDRŽBA PODVOZKU

OŠETRENIE MOTORA

2

Re: XB8 údržba

Po precteni clanku udrzba motora sem se do neho hned pustil. Byl jsem zvedav jak to je stou korozi. Motor jsem otevrel a nekecam like new !!
Loziska a vsechno se leskne jak psi gulky . Ale to je jenom dobre a mel jsem radost, protoze na motoru ted jedu 5ty gallon ( zhruba 18 litru ). Benzin pouzivam Byron 25 % Nitro  - 11 % olej. Jeste chci dodat ze motor po dojezdeni nebyl mazany after run. a kdyz jsem ho rozebral tak bylo vsechno krasne mastne ! Jinak udrzbu podvozku delam uplne stejne jak Igor..........

3

Najhoršie je to keď je čistá syntetika alebo len minimum ricinu a syntetika a samozrejme 25 percent nitra. Ja jazdím Tornado 25 nitra a radšej ošetrujem, lebo som mal zlé skúsenosti. Ale všeobecne to nie je také tragické, skôr som pedantný či ako sa to nadáva.

A hlavne aj nevydržím a chcem sa pozrieť čo je vnútri v motore nové.

4

a ešte som si spomenul, možno tie palivá nebudú robiť rovnaké veci, vždy som jazdil tornado, možno že iné palivo by bolo na koróziu lepšie.Priznám sa že ani neviem čo v nom je, myslim ale že trochu ricinu je tam.