Téma: Podvozek KM-21
Ahoj autíčkáři!
Chci Vás požádat o radu: Syn - jako začátečník, nebo mírně pokročilý má novou buggynu 1:8 Zircon. Protože já se zabývám aeroplány, tak spíše teprve pochytávám různé informace od zkušenějších, abych mohl v začátcích klukovi aspoň pomoci. Ale co modelář - to názor.. Momentálně řeším problém, jakým způsobem mazat diferenciály u této buggyny. Někdo říká - jen namazat - minimálně, někdo namazat diferenciály víc - uvnitř i venku - konkrétně vazelínou Metabo... Jiný zkušený modelář říká, že diferenciály musí "plavat" a jmenuje různé oleje a různé hustoty, čímž by se také měly měnit vlastnosti auta.... Skoro bych s tím souhlasil, ale zdá se mi, že konstrukce konkrétně tohoto diferenciálu ani neumožňuje, aby olej neunikal.... Není to nijak uťěsňované, žádným papírovým, či jiným těsněním, atd... Proto také uvádím typ podvozku - jde o poměrně "levnou" buggynu (ale pro téměř začátečníka - předtím měl kluk elektru - je mu deset - myslím až moc dobrou) Zircon od společnosti Hype ([url]http://www.hype-rc.de/?page=shop/flypage&product_id=5&category_id=5ad48e74aa0ddb3d61ba2ad ... . Navlas stejný podvozek jsem viděl také v katalogu Astra (www.astramodel.cz v oddílu společnosti CEN - tam jsou navíc vidět i nějaké tuningové díly...). Hodně asi půjde o konstrukci konkrétně tohoto diferenciálu, proto se obracím hlavně na ty, kteří tento podvozek mají, nebo znají a mají zkušenosti. Velmi by mne zajímaly Vaše názory, nerad bych to zadřel, nebo jinak poškodil... Kluka to začíná bavit, ale mnoho "špeků" z praxe musíme pochytit od zkušenějších... 8O DÍKY ZA RADY!!! Tosha