Re: Podvozek X-ray T1 Raycer
Jojo od Radka. Ja se radsi informuju dopredu, at jsem pripraveny. V patek bych ho mel mit, tak se ten cas nejak vlece :-)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jojo od Radka. Ja se radsi informuju dopredu, at jsem pripraveny. V patek bych ho mel mit, tak se ten cas nejak vlece :-)
Tak dlouho? to nemohl poslat obchodnim balikem kdyz jde o takovou novou hracku :-D
NO myslim, ze kdyz s tim nebudes brazdit na piskovicti a dalsich spinavych mistech, tak mas dobry stroj do zacatku zavodu
Ja mam takovej pocit ze ty RP 24 sou na chladnejsi pocasi a RP 30 na teplo, takze jen s jednim typem by ses mohl za ucitejch podminek docela trapit :cry: :cry: :cry:
no ale kdyz jedes pneu se zahrejou, v tu chvili se RP24 zacnou brutalne sjizdet anicit,
RP30 jedou dobre i kdyz je docela chladno, faktem je ze nekdy jep riihreju nahrivakama, ale proste jine nez 30 nejezdim
Jo s 30 se da jet slusne i chladu, ale s 24 je to lepsi a pak 24 na teplo uz sou docela zahul
Ale ty RP24 se ti uz behem jizdy i v chladnu muzou zahrat a vice sjet ...
Jasne ze se zahrejou, ale ne zas az tolik a to ojeti neni tak markantni a myslim ze pak s nima zajedes i lip(vlastni zkusenost)
TO ENRJU: to mi nabizel, ale ja se stehuju a nerad bych zasilku minul kdo si pocka, ten se docka! uz to nejak vydrzim... :oops:
jj
Ahoj,
tak jsem včera dostal tenhle podvozek. jako první dojem je to paráda! Provedení je profesionální, vzbudil ve mě obdiv. Taky jsem nevěděl, že je to slovenská firma? (aspoň podle příruček) Jediné, co mě zarazilo, je to, že s autem nejde couvat. Podotýkám, že motor je tamiya, RC futaba. Nevíte proč? :oops:
No nejde to proto, ze to neumoznuje regulator.
Obecne plati, pokud chces zavodit tak je ti zpatecka k nicemu a proc?
- protoze regulator se zpateckou je mene vykonny
- kdyz na zavodech pouzijes zpatecku ze se treba o neco zadrhnes a nemuzes uz dopredu, tak jezdec ktery te musi objizdet nemuze vedet ze tam mas zpatecku a ve chvili kdy bys chtel jet dozatu by te mohl sestrelit.
- kdyz pouzivas zpatecku hlavne kdyz zacinas s autem, delat takove blbosti jako ze se rozjedes naplno dozadu a udelat otocku jako v akcnim filmu, ale prave v tuto chvili se ti behem 4-5pousu pretrhne reminek, nebo si vylomis zuby na stredovych remenickach.
Opravdu zpatecku jen do maket, a klidneho pojezdeni.
takze na tvem modelu je vse zcela v poradku
díky za odpověď. moje tušení bylo správné... Ještě bych se rád zeptal, zda ozubená kola na osách (mám je z plastu) se používají pouze plastová nebo i z jiného materiálu. Dnes se mi stalo, že se mi ohlodalo na jedné straně ozubení na zadní hřídeli od řemínku. i řemínek vypadá, že dostal zabrat. a ještě se mi na tom ozubeném kole odloupla boční krytka. vůbec netuším proč.
to endrju: není někde v okolí ostravy obchod, kde se dají sehnad náhradní díky na xray?
... obchod, kde se dají sehnad náhradní díky na xray?
Všechno koupíš tady: www.rc-x-auta.cz
A nestalo se vám někomu to, co popisuji výše? Nevím jestli jsem udělal já nějakou chybu. :cry:
V senove ma vsechny dily na xraye Tomas Rajdus, jinak ta krytka se odloupne malokdy, mi se to stalo jen jednou, jinak s tim reminkem a diferakem, je to zvlastni
Dnes se mi stalo, že se mi ohlodalo na jedné straně ozubení na zadní hřídeli od řemínku. i řemínek vypadá, že dostal zabrat. a ještě se mi na tom ozubeném kole odloupla boční krytka. vůbec netuším proč.
Nesebral si nějaký kamínek? Tohle není auto do bordelu. Ale ono i na zdánlivě čistý dráze to sebere věcí, že se jeden diví.
Musím poděkovat Radkovi Kupčíkovi za rady. Hned jak se to tady dočetl, tak mi volal. Podvozek jsme zkoušeli, závěr je takový, že jsem opravdu někde nabral nějaký bordel a řemínek se zřejmě zablokoval. Holt příště si dám větší pozor. V sobotu chci jet do Čelákovic, tak dokoupím náhradní díly.
Tak mi Martin Kořínek v pátek vyměnil řemínek a ozubené kolo na diferenciálu(díky!) a v sobotu už jsem i s novým motorem v čelákovicích lítal jako stíhači za druhé světové! Jsem amatér na to podvozek hodnotit, ale jede se s ním báječně, až budou nové gumy tak to bude paráda
Šutr, který neprojde mezi schassis a zadním kolem na diferenciálu musí zákonitě způsobit škodu. /totéž předek/ Vlastní zkušenost. Bez ohledu na podvozek. T1R si o to prostě přímo žádá. Světlost je minimální. Na radu od starších, co již něco ujeli, jsem vyřízl v chassis pod koly otvor, aby měly kameny kudy ven. Obávám se, jinak to nejde. I když je to drastické.
Tedy asi tak. David
jo, Roman jednou takle ztratil z formule pastorek, Karel ho "nasel": presekl mu remen, otlacil se do podvozku a zase zmizel :]
tak to abych byl ještě rád, že to tak dopadlo, co? :twisted: Mě to stálo "jen" výměnu řemínku a ozubeného kola diferenciálu.... Musím se kouknout, jestli to nepůjde nějak pořešit.
TO DAVID: nemáš to někde vyfocené?
Bez ohledu na Davidovo řešení jsem udělal totéž. Z obavy ze zeslabení zadní části jsem ještě přidal vzpěru mezi duralové díly v zadní části stejně jako ji má T1. Pro jistotu. Těch kamínků není nikdy málo a kryt způsobuje jen to, že co se dostane dovnitř (vždy něco) už nikdy nejde ven dokud to někde neuškodí.
Takže se asi opakuju, ale přesto: Kryt toho moc neřeší, na offroad používat jiné auto.
Huff
Už jste se někdo snažil napasovat 3700 baterky do Raycera? Články jsou o chloupek silnější a nesedí tam. Napadají mne různá řešení, ale než něco upiluju, tak se radši zeptám.
Už jste se někdo snažil napasovat 3700 baterky do Raycera? Články jsou o chloupek silnější a nesedí tam. Napadají mne různá řešení, ale než něco upiluju, tak se radši zeptám.
Kolega si taky pořídil Racera a 3700 GP. Taky má ten problém, ale on to tam vždycky nějak chytí. Včera jsme jezdili. Nic neměnil. Jen to tam natlačil
... Jen to tam natlačil ...
Natlačit to tam jde. Ale fakt fest a baterky se zapřou o zadní bulkhead a mám strach jestli tím jak to tam vmáčnu nějak nevykřivuju plato. A navíc je to hrozná morda tam narvat sponky.