1

Téma: brzda

Nazdar ludia chcel by som sa spytat ci tu ma niekto skusenost s problemom, ktory sa tika nebrzdenia auta jedna sa o monstra od fg brzda ajpri uplnom zatiahnuti tiahla je velmi slabuckav serve problem nie je.  :cry:

2

Re: brzda

Já tě zdravím zaprví skus našponovat brzdu aby brala hned  pak jsou dole u kotouče dva imbusi skus je přitáhnout  ne moc aby to nebrzdilo pak  to mužeš naštelovat výchylky na  vysílačce  mně to taky nebrzdilo  skusil jsem udělad toto co ti píšu  ale nicmoc  tak jsem vyhodil servo  a dal jsem na brzdu servo  co je na řízení 805 a tet jeto bez problemu a auto brzdí jako  kráva je to znát  servo co ktomu je je slabí  lol

3

to oskar56: Jaky tam mas servo? Me stejnej problem taky vyresilo poradny silny servo a je to ted v poho,ale i tak uvazuju o kotoucovkach na predek....

4

no kupil som na odporucanie predajcu standartne serva co sa davaju do RTR setov. Ale podla mna v serve problem nie je nakolko ani ked rukou zatlacim auto nezacne brzdit. skusim tie sroby a nejake nastavenie snad to pomoze. Ak ma niekto este nejaky napad sem s nim smile

5

Už sem o tom psal dal sem na brzdy a plyn velký servo Jumbo jako je na řízení a brzdí to jak blázen akorád se musí držák serv vybrousit nebo vypilovat a taky mám kotoučovky ve předu. To malý servo to neutáhne.

6

Zajímavý.Co jsem koupil Marder Race v RTR,tak servo sice taky moc nebrzilo,ale síly mělo dost.Tak jsem trochu posunul doraz na brzdě a brzdilo to jak blázen.Jsem s nim spokojenej.a taky jsem trochu přihnul páku na brzdě.

7

Jirko co myslis dorazom na brzde ? myslis tu gumicku za ktorou je kovovy kruzok ? ten je dotiahnuty na fest a je ked je servo v zakladnej polohe tak je hned pri tej fajke co sa napaj na brzdovu tycku. a este tiez nerozumiem co myslis prihnutim paky na brzde.   :?

8

Přesně tak.Gumičku jsem vyndal,jelikož pak je brzdá docela měkká.Doraz,kroužek jsem posunul trochu blíž k páce brzdy a když ani to nepomohlo,jelikož se mi na brzdový tyčce,co mačká kotouč,tak jsem ji trochu přihnul směrem k zadnímu diferáku.
Brzdí to na zadokolku docela slušně,aspon podle mně a občas jsem s tim dělal i hodiny. smile  Pokud se mit o teda povedlo.

9

U me docela pomohlo prez ten gumovy kroužek dat tenkou stahovačku, pak se tak guma tak nenici a je to tvrdší. Ale nejznatëlnejsi je srovnat srouby na kterych sou brzdne kleste. ty srouby maji i 1cm rezervu a i kdyz servo zabira na plno nic se nedeje. kdyz je dotahnete tak aby byly az u klesti ale stale se to volne tocilo, tak zacne ten pravy zaber. 

Odzkouseno na stare dvou-kotoucove brzde i na te novejsi jednokotoucove.

10

CAU TAK JA JSEM TO VYRESIL JINAK ZADNE VELKE SERVA ANI OHYBANI ANI UTAHOVANI ALE VYMNENIL JSEM TEN JEDEN BRZDICI PLECH COJE U PLATA ZA GUMU ZE ZASTERKY OD OSOBNIHO AUTA A BRZDI TO SILENE A JEZDIM STIM ROK ANIS BYCH JI MUSEL  STELOVA A ANI SEM JI NEMNENIL DAK DOUFAM ZE VAM TO TAKY POMUZE wink

11

Stačí dát na brzdu silný malý servo. Já osobně tam mám servo na 15kg a kola to zablokuje vpohodě a to mám aji vymačkaný kotouč. A brzdu jsem si dotáh tak že jak pustím plyn tak to začne trochu brzdit tím pádem jak dám plnou tak to servo nikdy nedojede do konce své dráhy, ale nejede už dál bo nemá kam.