1

Téma: Rady do začátku

Tak konečně mě přešla zlost po špatných zkušenostech s nitro motory a  koupil jsem si od fg big foot.Mám pro začátek jenom dvě otázky.Nevím jestli koupit do pneu ty vložky-v návodu jsou zobrazený,ale k autu nebyly.Než to zalepím,to pak už bude pozdě.
A pak jenom jestli je od výrobce v diferáku vazelína nebo olej-zatím se mi v tom nechce hrabat.A případně co tam dáváte.
Díky za odpovědi.

2

Re: Rady do začátku

Vložky do pneu jsou dobrý a žádoucí,jinak se pneu spíš válí a snáž se utrhne.
A v difu je trochu vazelíny.Teda v tom planetovým.Aspon co jsem měl v Marderu.Moc ho tam netřeba.

3

Tak konečně mě přešla zlost po špatných zkušenostech s nitro motory a  koupil jsem si od fg big foot.Mám pro začátek jenom dvě otázky.Nevím jestli koupit do pneu ty vložky-v návodu jsou zobrazený,ale k autu nebyly.Než to zalepím,to pak už bude pozdě.
A pak jenom jestli je od výrobce v diferáku vazelína nebo olej-zatím se mi v tom nechce hrabat.A případně co tam dáváte.
Díky za odpovědi.

kamos si ted v patek taky koupil big foota - zeptam se ho, zda tam ma vlozky.... Ale nevim jestli tam budou zapotrebi... ty gumy jsou fakt dost tvrde... by me zajimalo, jakou tvrdost by mely ty vlozky.... zda se to vubec oplati a nebudou tam zbytecne...

4

kamos si ted v patek taky koupil big foota - zeptam se ho, zda tam ma vlozky.... Ale nevim jestli tam budou zapotrebi... ty gumy jsou fakt dost tvrde... by me zajimalo, jakou tvrdost by mely ty vlozky.... zda se to vubec oplati a nebudou tam zbytecne...

tie gumy sa ti mozno zdaju tvrde, ale aj auto je tazke. tie vlozky tam urcite treba dat!!!

5

tie gumy sa ti mozno zdaju tvrde, ale aj auto je tazke. tie vlozky tam urcite treba dat!!!

takze ted jsem mu volal ... byl zrovna v kamennem obchode s FG a tak se zeptal prodejce... ten mu odpovedel, ze muzou byt i nemusi.... (sem prez tel. slysel na vlastni usi jeho odpoved) a prej je lepsi bez..... prej kdyz se namoci vodou, tak to dela bordel pri jizde - sjizdi to vic stred gum  ( jsou ku*wa ze drahe - ty gumy) a s vysouseni je taky moc velky problem... tak ja bych je tam nedaval....
PS: do MT nedelam, tak tomu poradne nerozumim - to sjizdeni stredu gumy a jen cituji prodejce FG  wink

6

takze ted jsem mu volal ... byl zrovna v kamennem obchode s FG a tak se zeptal prodejce... ten mu odpovedel, ze muzou byt i nemusi.... (sem prez tel. slysel na vlastni usi jeho odpoved) a prej je lepsi bez..... prej kdyz se namoci vodou, tak to dela bordel pri jizde - sjizdi to vic stred gum  ( jsou ku*wa ze drahe - ty gumy) a s vysouseni je taky moc velky problem... tak ja bych je tam nedaval....
PS: do MT nedelam, tak tomu poradne nerozumim - to sjizdeni stredu gumy a jen cituji prodejce FG  wink

Prodejce to muze rikat, ale ja bych bez vlozek nedal ani ranu. Bys videl, jak to bude bez nich nerovnomerne slitany. Prostredek treba na pulce, kraje prodreny. To se snadno muze stat. S tim nasaknutim je to pravda, ale jak casto v roce budes litat ve vode?

7

Prodejce to muze rikat, ale ja bych bez vlozek nedal ani ranu. Bys videl, jak to bude bez nich nerovnomerne slitany. Prostredek treba na pulce, kraje prodreny. To se snadno muze stat. S tim nasaknutim je to pravda, ale jak casto v roce budes litat ve vode?

Ve vode??? by si se divil  wink mrkni na http://www.autohificlub.cz/forum/5/5141 … +blansko/0 a s tim nerovnomernem prodreni??? - no moc nevim... zkousel jsem zmacknout tu gumu, a dalo to zabrat  wink  - je opravdu dost tvrda.... a neumim si predstavit vlozku do teto gumy.... to uz fakt musi byt masakr...  8)
+ dalsi foto je zde: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/76305 … .18MB.html

8

Ve vode??? by si se divil  wink mrkni na http://www.autohificlub.cz/forum/5/5141 … +blansko/0 a s tim nerovnomernem prodreni??? - no moc nevim... zkousel jsem zmacknout tu gumu, a dalo to zabrat  wink  - je opravdu dost tvrda.... a neumim si predstavit vlozku do teto gumy.... to uz fakt musi byt masakr...  8)
+ dalsi foto je zde: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/76305 … .18MB.html

Jestli to vy tahate po kaluzich je mi celkem fuk, ale vetsina lidi to tudy nebude tahat. Ono se neboj ty sily jsou dost velky na to aby to zmacklo tu gumu. Ale nijak te nenutim abys sis ji tam dal. Ja teda zastavam nazor, ze vlozku jo.

9

Chlapci fak ty som poprosil, neradte k témam ktorým nerozumiete.  Podaktorí ešte asi ani nevideli pneu z BF na vlastne oči. Ja sa napríklad nevyjadrujem k drifftu- nevenujem sa mu a informácie mám len sprostredkované a teda môžu byť aj skreslené, poprípade zavádzajúce. Takže, držte sa pravidla: Šuster drž sa kopyta. wink

10

Bylo by možný nalepit ty gumy na ráfek vzduchotěsně a tím je zpevnit, bez vložek, uzavřeným vzduchem a zároveň zabránit vnikání vody a nečistot?
Ještě by mě zajímalo jestli ta lexanová karoserie vydrží při kotrmelcích takovou váhu nebo je dobrý mít nějaký ochranný rám.

11

Lexanová kasňa vydrží dosť. Kasna z ABS (to je tá hrubšia, nepriehladná biela) je náchylná na praskanie najmä okolo okien a pri predných kolách.

Čo sa vložiek týka tak dá sa jazdiť aj bez vložiek no ja by som vložky odporúčal, v Marderovi ich mám.  Ked jazdiť bez vložiek, tak treba do  pneu urobiť tak 2 až 4 dierky. Pneu bude  práve viacej pružiť, vzduch sa bude " odskomi pumpovať". Taktiež vlhko nie je u veľkých off radov také kritické ako v elektrách a tých "prckoch" na nitro.  Pred rozhodnutím radšej ešte počkaj a zraučene sa ti niekto kto má priamo monstra ohlási.

12

Tak ja monstra mam, ale jesli sou vlozky v gumach to netusim bo uz sem to koupil slozeny. Ale k ty kastli se vyjadrit muzu - vydrzi  big_smile

13

videl som monstra bez vloziek a vobec sa mi to nepozdavalo.
dal som vlozky a pneu mam nalepene k rafu cca na 75% obvodu aby pri doskoku z vacsej vysky bol schopny unikat vzduch a tym tlmit prvotny raz. vlozka potom nasledne vyformuje pneu do povodneho tvaru a znova sa lahko nasaje vzduch do pneu. ked som si zistoval ci vlozky alebo nie, tak som vola cca piatim predajcom v cechach-nazory sa roznili ale skor mi bolo odporucane jazdenie s vlozkami.
po mlakach rozhodne nebeham, to som robil kedysi ked som o doost menej rokov, takze s vysusanim problem nemam.
rozhodni sa sam a uvidis...:)))))

14

gumy sa zjazdia podla toho aku tvru vlozku tam das....vies, je to nieco podobne ako tlak vzduchu v pneumatikach. a ked tam nedas ziadnu vlozku, tak sa ti zjazdia na okrajoch ako tu uz bolo spomenute!!
dalsia vec ... tie gumy su vysoke a pri maximalnej akceleracii (krutiacom momente a vahe modelu) by sa dooost deformovali ak by tam nedal vlozky. -videl si uz take nieco niekedy????..ja ano.
tvrdis ze guma pneu je tvrda....je aj neni...je to relativny pojem....to ze si to nestlacil prstom este nic neznamena...motor FGčka je o veeelaaa silnejsi ako tvoje prsty!!

15

Díky za odpovědi.Ty vložky jsem už objednal.

16

Ešte upozornenie k vložkám. Ked ich budš natláčať do pneu tak sa ti bude zdať, že sú dlhé. V žiadnom prípade z nich nerež :!:  :!:  :!:  Vložky sú presné :!:  Len sa musíš poriadne natrápiť než ich dostaneš na miesto. Takže znova: Pozor, vložky neskracovať :!:

17

takze se tam vlozky maj davat nebo ne ? nevycetl jsem to z toho pokecu....kdyz se aplikuje vlozka...tak se musi sundat guma da se vlozka a pak zalepit ? a kdyz si koupim FG monster tak to byva bez vlozky a nelepeny ?..jsem na to koukal a guma je celkem tvrda..ale pri skoku se asi pekne rafek natrpi

18

Ahoj otevři si galerii v tomto vlákně mám tam mostra beeatla ty pneumatiky mám třičtvrtě roku bez vložek a nepozoruji,že by se sjížděli nějak nepravidelně,ale většina času je ježdění na trávě tady tráva tam je když příjdeme když odcházíme tak jsme v zatáčkách na hlině.

19

dobre tak asi ty vlozky nejsou potreba :-))))

20

vlozky treba kazdopadne dat ja som ich dostal aj s autom a neviem si predstavit ze by som jazdil bez nich nakolko by som sa bal nerovnomerneho zjazdenia pneu. Dokonca som s monstrom aj skakal a vlozky sa osvedcili a myslim ze pri tych 1,5m skokoch tie pneu dostali zabrat, auto neskakalo ale pekne sadlo. Ako pavuk samozrejme to zaviselo aj od toho ako som ho na skok naviedol. Takze vlozky na 100% treba dat.

21

ok...dík za infomraci

22

ok...dík za informaci