1

Téma: Konektory

Zdravím,
Jaké konktory bych měl koupit když používam baterky 4200mAh a motor je 12-ctizavitový.Použival jsem tamiyacké ale furt se pálí(nic nevydrží)
Diky za odpověď wink

Teď: E-revo Brushless 2200kv, 2x2S,2x3S LiPo - jedetovoejakcip
Bylo: TT-01,TL-01,X-ray T1, KX-One, FW-06, TeamLosi XXX-S Graphite+ 2x, Micro-T-xcelorin 10250kv, mini Inferno, Mini-Z, Funfactor, NitroBlast, truggy Kyosho ST-R 1/8, nějaké ty letadla a čluny a spousta dalšího...

2

Re: Konektory

Stribrny asi nesezenes, tak G2, G3 apod, jsou zlaceny a vydrzi hodne.

3

kdyz prijdu do modelare a reknu konektory g2,3 tak bude vedet o co jde? A co to je g2, g3

4

Zdravím,
Jaké konktory bych měl koupit když používam baterky 4200mAh a motor je 12-ctizavitový.Použival jsem tamiyacké ale furt se pálí(nic nevydrží)
Diky za odpověď wink

Použij pozlacené konektory a trubičky G4 třeba od GM.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

5

kdyz prijdu do modelare a reknu konektory g2,3 tak bude vedet o co jde? A co to je g2, g3

G4 znamená průměr konektoru 4mm. G3 - 3 mm.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

6

jj použij trubičkový konektory taky se na ně chystam 8)

7

Pokud ti k tomu nahodou rovnou nedaji smrstovaci buzirku, tak si o ni rekni, metr stoji par korun, vetsinou prodavaji i pulmetr. Bude se ti hodit urcite i dyl. Na ni ti staci obycejny fen, co dostatecne topi.

8

diky vsem za odpovědi  lol koupím pozlacený G3

Bylo: TT-01,TL-01,X-ray T1, KX-One, FW-06, TeamLosi XXX-S Graphite+ 2x, Micro-T-xcelorin 10250kv, mini Inferno, Mini-Z, Funfactor, NitroBlast, truggy Kyosho ST-R 1/8, nějaké ty letadla a čluny a spousta dalšího...

9

Je to prosté, jako koneckonců vše v technice, jen trochu myslet a dávat si věci do souvislostí...
G=gold, čili zlato, zlatý. Konektory samozřejmě nejsou celé ze zlata ale jsou mosazné nebo měděné a jsou pozlacené v tlouštce několika  mikrometrů. Zlatá vrstva zabraňuje povrchové oxidaci a přechodovým odporům samec/samice.
Normalizovaná řada průměrů je 2mm, 3.5mm, 4mm a 6mm.
Nominální proudy v A: 2mm - do 20A, 3.5mm - do 40A, 4mm - do 70A, 6mm - cca 120A. Krátkodobé špičky snášejí bez problémů do dvojnásobných hodnot v řádech jednotek sec., samozřejmě se hřejí.
Pájejte pečlivě náležitě dimenzované vodiče, pozor na "studeňáky" !
mirekj

10

Na těchto konektorech snad ani nejde studeňák udělat ne? Jejich pájení je ideální škola...

11

Na těchto konektorech snad ani nejde studeňák udělat ne? Jejich pájení je ideální škola...

Salvi, to bys koukal, co všechno jde ..., resp. co někteří jedinci taky "dokáží"... :-)))
mirekj

12

Salvi, to bys koukal, co všechno jde ..., resp. co někteří jedinci taky "dokáží"... :-)))
mirekj

Tak o tom naprosto nepochybuju. Ale je fakt, že tyhle konktory mě prostě baví letovat... smile obzvlášť doma kde mám třetí ruku smile

13

A jaký průměr používáte respektive který mám koupit?

14

cim vetsi, tim lepsi. 4mm je nejcasteji pouzivanej standard

15

Já na přijímačové používám 2mm což třeba u FW-05S bylo především z prostorových důvodů super, protože tam soudruh výrobce na protoru krabičky opravdu šetřil... smile

Jěště detail. Obvykle se dělá na baterii PLUS samice a MINUS samec. Tak je plus celý krytý a izolovaný i během transportu. Ale je to jinak na každém...

16

Díky všem za odpovědi wink koupil jsem g4 a jsem hodně spokojenej lol

17

myslim si, ze ma baterky spajeny IIIII respektive IIIIII, takze tam bych dal, asi jako 99% ostatnich, na baterky samice...