51

Re: Jaky tuning na DF-02 ?

Člověče já nejsem žádný profík!! lol  lol  Podle čeho jsi to soudil? lol  wink  Á nabíječka! Já než ji koupil tak jsem to řešil snad čtvrt roku! Nevím jsetli jsi myslel že jsi Ultramata 12 nikdy neviděl vůbec nebo jen na vlastní oči, takže tady je:http://www.rcauta.cz/inshop/scripts/Detail.asp?kat=6412 Jinak já mám Tritona 2.

52

Jinak na nabíječce se vůbec nevyplatí šetřit, protože to je věc, kterou nebudeš jen tak hned obnovovat, koukal jsem teď na toho Ultramata 12, ale není to žádný zázrak. Teda taky nevím jaké jsou tvoje finanční limity! Ale nabíjecí prud 5A a vybíjecí 1A se mně zdá málo, navíc zřejmě nemožnost formátování. Taky asi zřejmě nemá paměť (krom posledního nabíjení-to má). Zřejmě nemá ani Delta Peak.

53

No ja jsem uplny zacatecnik v autech predtim jsem delal makety lodni modelarina tak o autech jeste zkoro nic nevim ! A myslim si ze pro zacatek by to slo ne ? No jeste jsem se dival na nabijecku shark 10 ?? A ty mas jakou nabijecku ? Jo a jeste ten rozpocet tak vrazil bych do toho 2000 plus minus 500  8)

54

Myslím že sis přečetl jen můj poslední příspěvek a ten před ním jsi přehlédl lol  wink (jsou hned za sebou). Tak v tomto cenovém rozpětí bych se asi opravdu rozhodl pro Ultra. 12, maximálně kdyby platilo to +/-500,- tak bych uvažoval nad SHARKem 20. Já mám Tritona 2, jak už jsem psal v předchozím příspěvku.

55

Sry prehledl jsme ho  big_smile  A ty jezdis zavody ?A jakou mas RC soupravu?ja mam packovou od hiteku 3 kanal ale je to o nicem chce to volantovku (souprava me zbyla z jedne lodi ) big_smile No jinak dneska jsem vlozkoval pneu zpocatku jsem nevedel cim ale pak me napadla karimatka tak jsem ji tam soupl co myslis byl to dobry napad ? 8)  big_smile  big_smile

56

Nejezdím závody! Jen tak rekreační ježdění. Na závody bych musel hodně přezbrojit a hlavně připlatit. DF bych musel co se elektro buggy týče nahradit nějakou LOSI, které teď jsou nejrozšířenější a asi nejlepší a nebo jít do 1:8 IC (čuďáky). Soupravu mám Hitec Agressor FM3 a jsem s ní naprosto spokojený. Třetí kanál využívám hlavně když jdu s TT-01 driftovat a mám tam osvětlenou karoserii, tak vše ovládám přes 3. kanál. No, s tou karimatkou nevím jak to pojede, takže to poznáš co to bude nebo nebude dělat. Ale asi by to mohlo jít. Já pneu vložkovat nebudu.

57

No to mas pravdu uvidim jak to pojede ! Ty mas agresora jo toho mam taky v planu poridit (casem  smile ) taky se mi zda jako vcelku obsojna souprava na to rekreacni jezdeni (a je v dobre cenove relaci  big_smile ) Jo a ted jsem i premyslel slo by nejak amatersky ne nejak paradne ale jen tak pro zabavu driftovat s DF  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  jen tak skoro nerizene smyky co myslis ??? (je to asi blbost kdyz si tam nemuzes stelovat odklony a geometrii A JE TO BUGGI ale co za zkousku nic nedam ???  big_smile

58

Není to vůbec blbost! Já chodím driftovat s TT a taky tam nemám tuningový ramena na štelování odklonů, ani vyměněné držáky kol na sbíhavost zadku! (nejsou prachy) roll  Normálně si sežeň nějaký ráfky, na to si kup a poté uřízni PVC odpadovou trubku a je to! A myslím že drifty s buggy by mohly být velmi efektní!

59

No ja uz nad tim doumam docela dlouho a stacily by disky nejakeho cestaka ne ?? nebo spis disky na buggi??? A jeste k tomu agresoru takze rykas zadny problem s nim jo ??

60

Jo a jeste k tomu driftovani jake by jsi mi doporucil prevody ??Stacilyby 61 zubu prevodove kolo a 22 zubu pastorek ?? big_smile

61

No, vzhledově si myslím že by byly lepší disky k buggy , ale jinak není problém s jakýmikoli disky na cesťáka, akorát bych doporucil šířku 26mm než 24mm. Co se týče převodu, nevím teď z hlavy co je v DF standardně, ale nechal bych to zatím tak jak je. Maximálně kdyby jsi s tím začal jezdit víc na asfaltu než v terénu, tak bych dal nějaký rychlejší převod, ale není dobrý to často měnit, protože se časem dost rychle strhají závity v těch plastech (u krytů převodů atd.). Ten převod cos psal by měl být OK. Co se týče Hitec Agressora FM, tak naprostá spokojenost (pokud nechceš nějaké paměti a další vymoženosti). Žádná závada nic. Prostě No Problem. Myslím že je to velmi dobrá RC souprava v poměru Cena/Výkon.

62

Tak to jo !No stim strhavanim zavitu mas absolutni pravdu casto se ztrhavaji myslim ze uz tam mam myslim 2 ztrhle  :oops: Jo a jeste jsem zkusil udelat drift kola tak ze jsem navlekl na kola plastovy prouzek ktery byl udelany z plastove  lahve daneho prumeru ja jsem myslim pouzij nejakou tu kofolu co tak zhruba sedela na kolo a pak horkovzdusnou pistoli stahl a docela drzi ale nemam vyskouseno v akci je to jen takovy rychly napad ! big_smile  big_smile

63

Taky by to mohlo být řešení, ovšem asi nebude moc dlouho dobé. Láhev je moc tenká, takže se brzy obrousí. Já bych zkusil tu PVC trubku.

64

Jo jo to ja jen tak udelal jsem je provizorne mel jsem chut na drift
big_smile  big_smile  big_smile  big_smile

65

Mam na vas jeste takovou trapnou otazku proc se zamykaji diferaky ??? big_smile  8O  8O

66

Vysvětlím na praktické věci. Když je venku sníh, a v opravdovém autě s předním nebo zadním náhonem se chceš na náledí do kopce rozjet, tak se ti začne jedno kolo prokluzovat. Je to proto, páč diferák má vlastnost, že všechon točivý moment přenese na kolo, které má menší přilnavost, takže kolo které je v dobrém záběru (má lepší grip) tak se netočí, a kolo které stojí na ledové plošce se točí, takže se nehneš. V ideálním případě bys pak zamkl diferák, a ten by přenášel na obě kola krouťák 50:50 bez ohledu na jejich grip. To samé je u modelů. Dá se tím (svorností případně až zamknutím) ovlivnit přetáčivost, nedotáčivost, akcelerace ze zatáček na písku či štěrku ( u buggy). Auto lepší zabírá, čím víc má "opěrných" bodů. Při akceleraci ze zatáčky májí tendenci vnitřní kola se odlepit od zemně a právě na ně diferák přenáší kvůli nízké přilnavosti v tu chvíli podstatně větší sílu, a tím prokluzují a auto ne a ne pořádně zabrat. Proto se omezí svronost diferáku aby kola zabírala, i když jedno z nich je ve vzduchu.

67

Dik za vysvetleni a ty mas diferaky na df zamknute ??? A zamykaji se diferaky na drift ?

68

Nene. Já je mám normálně. Nejezdím závody abych honil každou desetinu sekundy. Jo, na drift je někdo někdy zavírá. Je to různý. Vpředu se zavře a v zadu se nastaví větší svornost. Ale jak říkám, je to různý. Zaleží na asfaltu a podmínkách. Já s TT-01 driftím bez uzavřených diferáků, jediný co by to opravdu chtělo je zadní sbíhavost a odklony kol. Pak až možná trochu omezit diferáky. Ale dá se jezdit i bez doto.

69

Tak to jo ! Ted se rozhoduji o koupi chladici motoru bud s vetrackem nebo bez ale koupim asi i s vetrackem ? 8)

70

No, osobně bych koupil teď chladič bez větráčku, třeba ten Tamiyacký je dobrý, protože vzhledem k tomu, že máš si myslím standardní regulátor, tak k němu stejně nemůžeš připojit tak výkonný motor, který by potřeboval chlazení větrákem. Ke standadrdnímu větráku můžeš dát tak maximálně MIG 500 turbo Race. Navíc s extra silným motorem, by pak trpělo i šasi.

71

no já mam na kyosho PTA3 taky chladič s větráčkem prtože neni o moc dražší než bez něj tak si myslím že je to výhodná koupě :idea:

72

No me ted regl docela zlobi kdyz jezdim zhruba 10 minut tak zniceho se vypne a 10 vterin pipa ze nemam signal a pak totalne chcipne tak nevim co s nim je ?nemuze to byt tim ze jsem ho nejak prehral pred tim ?

73

Mohlo by to být tím, co máš za motor?

74

motor mam MIG 500 turbo race

75

Tak tím se to možná vysvětluje. A pokud jsi mu dával pořádně zatopit lol  tak není nad čím přemýšlet. Pokud mi vyjde čas tak ti pošlu jedno foto, které by (respektive moje řešení)to mohlo vyřešit.