1

Téma: nahození motoru na opačnou stranu

Zdravím, rád bych se zeptal jestli se něco stane když nastartuju motor na opačnou stranu, jestli je to teda vůbec možné???Dík za odpovědi a názory!!Jinka, jedná se o motor webra20 3,5ccm (bez tahového startéru)

2

Re: nahození motoru na opačnou stranu

Možné to je a nic se nestane aspon u motoru os max 3,5 cm,ale jede to jen chvíli a pak to zdechne.Třeba let.motoru většího objemu se to stává často.

3

Myslim se že jen to v poho, nic se s tim nestane.

4

ja si ani nejak nedokazu predstavit jak by se povedlo ten motor nahodit obracene ....

5

ja si ani nejak nedokazu predstavit jak by se povedlo ten motor nahodit obracene ....

No, nevím jak u aut, ale u letadel(modelů) to jde ...  občas někdo nastartoval obráceně, motor to přežil, ale samozřejmě moc dlouho nejel, po chvíli to chcíplo ...

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

6

u auta by jedine musel opacne roztocit startbox a takova pravdepodobnost je hodne mala

7

Prstem zacpi karbec a protacej doleva i doprava. Pri otaceni doleva motor nasava jak blazen ale pri otaceni doprava saje mene a ma tendenci i foukat. Dovod to ma jeden jedinej, ze sani zkrz kliku neni v momente kdy je pist v HU ale kdyz je v 1/3 drahy. U motoru aut to bude bezna vec. U takovyhle ho motoru pak pri otaceni kliky na jednu stranu vznika pod pistem podtlak a pri otaceni na stranu druhou pretlak a proto to chcipe smile Motory s konstrukci kdy  mohl bezet doleva i doprava jsou uz davno pryc, alespon pro auta. Nehlede na to, ze motory s turbo klikou se muzou zadrit daleko drive, maji kliku vybrousenou tak ze se predpoklada otaceni jen jednim smerem.
Nahodit takovyhle motor obracene by ale byla stejna ptakovina jako nasadit pist obracene. To proste nebude fungovat.

8

u auta by jedine musel opacne roztocit startbox a takova pravdepodobnost je hodne mala

stane se velice lehce.... pokud pripojujes startbox na autobaterii a prohodis kontakty no a startbox toci naopak.... stalo se mi ... a dokonce jsem nastartoval... a jezdilo to... dokonce moc slusne... mam motor Hyper s hlavou Mach21

9

Včera se mi stalo že i z tahovím startérem se mi motor začas točit na druhou stranu, po chvíli to chcíplo ale i tak by mě moc zajímalo jak se to stalo.Je tam přece jednosměrný ložisko a točilo se to i přes něj.Sem z toho jelen, naštěstí motor přežil bez újmy

10

Moror chytne, má ale jiné časování a rozhodně mu to nesvědčí.

JB