Téma: Barvy na lexan
Toto téma jsem založil k probírání značek, kvality a dostupnosti barev na lexan.
Moje poslední zkušenost: na těch pár kastlí 1/10, co jsem zatím dělal, jsem používal pouze barvy od Tamiye. S posledním autem, co jsem kupoval, mne můj dodavatel upozornil, že má skladem barvy od LRP, v ceně cca kolem Tamiyí, ale o polovinu větší obsah (150 v. 100 ml). Tož jsem si řekl, proč ne, na zkoušku, vzal jsem neonovky červenou a žlutou. Kastli jsem jako vždy důkladně odmastil jarem a vysušil teplým vzduchem a opatrně omaskoval. Už první lehounký nástřik červenou ve mne vzbudil podezření a s dalšími vrstvami jsem trnul víc a víc. Ta barva, samozřejmě řádně protřepaná, se prakticky neslévala, doslova prášila, takže sice nakonec se podařilo kastli nastříkat, ale padla na to celá plechovka a barva má zevnitř strukturu šmirglu 40ky. Normálně při použití Tamiye mi tak kolem pětinky plechovky zbyde na opravy a další použití. Naopak ta žlutá LRP se již chovala standardně. Takže buďto to někde "přemrzlo" :-), nebo uděli belgičtí soudruzi někde chybu. Jaké máte zkušenosti s barvami LRP, já zřejmě zůstanu raději u Tamiyí, než riskovat další podobné překvapení. Příp. jaké jiné značky/barvy používáte, abych si nejen já rozšířil obzory - zkušenosti, cena atd.
... zběhl jsem k expedicím.