151

Re: KYOSHO Mini Inferno

loop: Ano, je to neco specialniho. Sezenes to treba v Hornbachu apod. Podle me i modelarsky potreby to musi mit. Co se tyce sekundovyho lepidla, AT TE TO ANI NENAPADNE!!! Jak jsem rikal, tohle je spesl "lepidlo", vyplnuje prostor v drazkach a pak ztvrdne, ale neni z toho kamen, da se to pak odsroubovat, jen to bude chtit trosku vetsi silu. Predstav si to asi jako pojistnou matku, tu taky musis hodne silou montovat ven a i kdyz bude v pulce, nehne se.

V modelářských prodejnách vyrábí např. JETS " lepidlo na zajištění šroubových spojů" ( silné, střední nebo slabé) odkaz pošlu do SZ

152

2 loop: ptal jsi se na motory, jaky je rozdil. Jako laik bych to videl takto:

4,8 V je na utaveni, protoze kdyz tam pustis 7,2V... predstav si to. Neni to ani tak teorie jako praxe mnohych, co to zkusili. Nastesti ne ja :-)

6V vydrzi napeti 7,2V, sam jsem tam ten motor hodil den po koupi Inferna a je to znatelne rychlejsi. Chlazeni netreba. Cena Kc 150,- cili znatelny upgrade za babku.

7,2V na 7,2V = ekvivalent a snese to i vice samozrejme. Cili pokud pak koupis nejaky 8clanek, podle me to vydrzi mnohem lip nez na 6V. Tam bych se bal uz zase utaveni.

Na 6V Graupnerovi 400 jezdim s 6clankem klasicky AA Ni-MH 2500 mAh a vydrz je totozna jako s dodavanym motorem.

Rozdil je jeste ve vykonu, ale minimalni - 380 z tovarny vs 400 od Graupnera.

lemak: ptal jsi se na loziska pro kola na MI. Tedy rozmer je 8x4x3mm. 8 milimetru vnejsi prumer, 4 milimetry vnitrni, 3 mm sirka. Daji se koupit v jednom obchode v Karline. Odkaz nemuzu uvest, ale je to hodne znamy shop, v nazvu ma "hobby". Cena cca 45,-/ks. Je to mnohem levnejsi nez vsude jinde, kde natahnou i na 80,-/ks. Loziska vymen co nejdriv jinak diky prachu budou naboje kol vysachtlovany a vznikne neprijemna vule. Muzu ti potvrdit ze i po jedny jizde uz je videt, jak to tam hrabe.

2scarabeus: díky za info, už se mi podařilo informace o ložiskách dohledat a s cenou jsem dospěl ke stejnému názoru jako ty a už minulý týden ložiska zakopil a osadil, bohužel jsem v sobotu večer ulomil přední parohy, takže musím znovu na nákup

měl jsem problémy s lámáním "brčka", když jsem MI několikrát otočil na střechu - každou chvilku jsem brčko ulomil a o 1cm zkrátil, přestalo mě to bavit - udělal jsem kloub z pružinky z propisky (poměrně tuhá), nyní se brčko ohne v pružince, jenom doufám, že kovová pružinka nebude rušit signál

153

Jooo, na predni parohy a jeste par dalsich veci z eloxu cekam tento tyden, mensi zasilka z ebay :-)

Co se tyce brcka, tak s tim zatim problem nemam, na strechu mi to uz xkrat hopslo a nic, drzi to celkem festovne. Jestli to bude pruzinka rusit nebo ne se neodvazuju rict, snad nekdo jiny prispeje.

154

na brčko neni potřeba žádné pružinky stačí např. kousek palivové nebo jiné hadičky, brčko rozříznout napůl a použít hadičku jako spojku. Vyhnete se rušivým vlivům.

155

Tak jsem prodal buggy a koupil ST. Prehazel jsem elektroniku z buggy do ST. Mam Nosram Hawk Power Reverse a Graupner Race 400 4,8. Jezdim 2S Lipolky. Odjezdil jsem o vikendu cele baterky v buggy a zadny problem, ale ted se v ST zacalo kourit z motoru. Motor dale jezdi, ale napadlo me koupit do zalohy jeste nejaky jiny motor.

Muj dotaz: Do cca 1000 Kc motor rady 400, co neco vydrzi a ma minimalne 22 000 otacek? Poradi nekdo?

156

Obávám se, že jedině tohle: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=48&zbozi=205

157

Tak motor zatim drzi.
Pro jistotu jezdim jen s jednou lipolkou (predtim jsem jezdil s paralelne zapojenyma dvema), tudiz dostava motor max. 13 A. Jeste resim neco se znamym, co dela letadla. Motor ma 8 000 otacek na volt a je to normalne stejnosmernej :-)

158

Cau, kdyz tu resite ty baterky, ma 3 clanek Lipo 1800 a to 2 kusy. Moje Mamba 8000 je skoro neuriditelna a pritel modelar mi poradil udelat z toho 3 kusy dvouclankovejch. Nevite kdo mi to udela?dik

159

Mám jeden dotaz, když rychle couvám, tak se mi auto, resp. předek, přestože drží přímý směr, jakoby vlní (něco jako pohyb hada v přímém směru). Nevíte čím by to mohlo být. Jízda vpřed je ok.

160

Cau, kdyz tu resite ty baterky, ma 3 clanek Lipo 1800 a to 2 kusy. Moje Mamba 8000 je skoro neuriditelna a pritel modelar mi poradil udelat z toho 3 kusy dvouclankovejch. Nevite kdo mi to udela?dik

ahoj Dane ty lipoly bych nechal být jak jsou ta mamba potřebuje dostatek štávy a na dvě lipoly to jezdí jen chvilku a když si motor potřebuje cucnout tak není kde,mám to odskoušené,vždyt mužeš ubrat na vysílačce a myslím že i u toho tekina by to mělo jít

161

Nazdar, měl bych taky nějaký dotaz kvůli baterek: mám jednu sadu 6ti článku 2700 a jednu sadu 8mi článek 1300...Když je potřebuju nabít narychlo, tak kolik můžu nastavit proud aby se to rychle ale bezbečně nabilo?....mám nabíječku Shark10....jinak normálně nabíjím max 1A.

162

6 clanku 2700 bych v klidu nabijel 2,7 a ty 1300 1,3

163

mám dva osmičlánky, ty nabíjím jejich kapacitou (1,1 a 1,2 A) a šestičlánek tužkovky 2700 VTEC a na samotných baterkách je uvedeno 1350mAh, tak je tak nabíjím, ale až se bude zase jezdit na podzim indoor offroad cup, tak taky do nich půjdu jejich kapacitou.

Nevíte někdo něco k mému předešlému dotazu?

164

Planuju v brzke dobe take zakoupit MI. Podle vseho se vyplati rovnou koupit loziska a predni parohy. Chci se proto zeptat:

1) Tuningovy dil parohu od Kyosha stoji cca a ten samy dil od 3racing 280,- to je hodne velky rozdil. Je zde i odpovidajici rozdil v kvalite a nebo ty od 3racing jsou zcela dostacujici?

2) Mam koupit pouze 8x lozisko 4x8x3 a nebo vzit rovnou takovou tu sadu, kde jsou k nim i 4 mensi loziska - k cemu maji vlastne byt? Sada vyjde cca o 100,- draz.

165

Safra vypadla cena tech parohu od Kyosha. Ta je 630,-

166

ahoj Dane ty lipoly bych nechal být jak jsou ta mamba potřebuje dostatek štávy a na dvě lipoly to jezdí jen chvilku a když si motor potřebuje cucnout tak není kde,mám to odskoušené,vždyt mužeš ubrat na vysílačce a myslím že i u toho tekina by to mělo jít

Ok diky moc, dam na radu.

167

Vse ostatni v aute jede na kulickovych loziskach, takze neni duvod kupovat tu celou sadu. Parohy koupit doporocuju, i kdyz ty moje cca po mesicnim jezdeni stale drzi - a pritom to rasim docela dost. Misto toho jsem vymenil gumy, motor za Graupner 6V, servosaver a tahlo za elox, naboje kol a taky distancni podlozky. Momentalne cekam na stridak od Castlecreations s regcem od Mamby, tak uvidime jak to potom bude svistet ;-) Jo a pro tuhle predelavku jsem prirozene koupil kovovy (titanovy) stredovy kardany...

168

Diky koupim tedy pouze 8x lozisko do kol.

A co tedy ta kvalita Kyosho vs 3racing? Cenaje skoro tretinova a oboje vypada jako elxovany hlinik...

Varianta Titan predpokladam znamena pouze povrchovou upravu - nikoliv vyrobni material.

Jo a jeste je lepsi dat dil hlinikovy a nebo uhlikovy? 3racing tam tusim ma i nejake kompozitove dily. Jsou drazsi, predpokladam i lehci, ale nebude to na ukor pevnosti?

169

Tuhle kvalitu, at uz ve smyslu firem - Kyosho vs 3racing vs GPM vs cokoliv... a nebo ve smyslu elox vs uhlik si musis vyzkouset sam. Ja zatim to, co mam v hliniku, je naprosto bez problemu, a samozrejme neoriginal. Cetl jsem ale na internetu, ze treba lide dost nadavaji na GPM, ze 3racing je lepsi... ale to je jedna pani povidala. Obecne treba uhlik by samozrejme mel byt lepsi nez hlinik, ale potvrdis si to stejne sam :-) Byt tebou koupim NECO, ono ani jedno z toho nebude tak zly, hlavne kdyz ne plast ;-)

170

Přední parohy mi taky dlouho držely, pak jsem projel ďolík a koukám, že se MI vrací nějak nakřivo, a parohy v háji - mám 3racing a zatím dobrý. Jinak mi taky vypovědělo službu servo - odvez jsem ho na reklamaci (doufám, že mi vrátí peníze) a koupil nový Hitec HS-85 MG(uvažoval jsem o Blue Birdu, ale má jiný připojovací rozměry), včera jsem předělal Hiteca a fachá jak víno. Povedlo se mi rozštípat kola, zalepil jsem je vteřiňákem, ale moc nadějí tomu nedávám, nevíte někdo o rozumných kolech??

171

Koukam, ze to servo taky velmi rychle kazdemu odejde. Skoda, ze nedelaji i non RTR variantu bez elektroniky. Mozna by to nakonec vyslo lepe.  :?

172

Musim rict, ze ve vysledku ma MI mnoho dilu, ktery rychle odejdou. Preci jenom je to bugyna a clovek s tim jezdi trosku drsnejc. Kola jsem nahradil za novy, petipaprskovy. ALE... uz maj taky praskliny, takze zadna slava. Vidim to na hlinikovy rafky s gumam, ktery se pak na to prilepej. Jeden par hlinikovejch rafku stoji 9 dolaru. Gumy jak ktery - ale max 12 dolaru za par. Jinak ty kola - mne praskaji jen predni, zadni drzi bez problemu. Vam taky?

173

chtěl bych veřejně poděkovat scarabeovi za zveřejněný návod s předěláním serva HITEC (předělání naprosto bez problémů - největší problém sehnat konektor, je to sice počítačový audio kabel CD, ale buď jsem sehnal 4 žilový s možností přehodit polaritu, nebo 3 žilový s ochranou proti blbosti, ale díky 3 žilám na nic - budu si muset hold dávat bacha), ještě jednou díky

ráfky mi praskly na jedné straně - dost zvláštní (pravý přední + pravý zadní) - a to po dovádění na cyklotrialové trase, přiznám se, že jsem nikde kovové rávka neviděl, poprosím o odkaz do soukromých složek

jinak se mi fest začali sjíždět gumy, vzorek za pár hodin bude úplně v tahu - takže podobná situace, samotný gumy na MI?!

174

chtěl bych se zeptat, na výměnu serva do MI připadá v úvahu i něco jiného než Hitec HS 81/85 MG? Něco co má kovové převody a kuličkové ložisko (samozřejmš kromě originálu)?

175

O jinem, ktere by tam pasovalo nevim, ale urcite se neco najde od Futaby. Jinak original nema kulickova loziska a ozubena kola jsou taky plast...