Téma: Tamiya Nitro X vs. Protech Enigma XTR
Zdravím, na oboje je recenze, že by člověk šel a koupil, obojí je RTR za 14 000,- .
Mohl by mi někdo vysvětlit, jaký je hlavní rozdíl a v čem.
Předem díky
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravím, na oboje je recenze, že by člověk šel a koupil, obojí je RTR za 14 000,- .
Mohl by mi někdo vysvětlit, jaký je hlavní rozdíl a v čem.
Předem díky
Myslím, že hlavně v ceně náhradních dílů - což oceniš po prvním výjezdu do ostřejšího terénu. Měl jsem XS - klasickou buggy a celkem spokojenost.
A u čeho jsou levnější a jak je to s poruchovostí?
Prostě který z těchto dvou by jste mi doporučili?
Volil bych Protech - držák ramene 150 Kč - křídlo 170 Kč apod. Servis dělá člověk z Budějovic a funguje bezvadně.
Tak a mám ji, poraďte mi jaký baterky do auta a do žhavení a jakej koupit startbox a kde.
Předem díky
Máš Protecha? www.hobbyteam.cz Do auta 5ti článek a na žhavení doporučuji žhavitko od Thunder Tiger - stálo cca 500 Kč je včetně ampermětru, takž poznáš jestli svíčka je OK. Startér to má tahovej ne?
Protech Enigma XTR,koupil jsem to combo set, takže mimo baterek a paliva tam je všechno. Potřebuju jen ty baterky a startbox a palivo, někde sem slyšel že ty tahový startery dou rychle do ... :arrow:
Jdou, to jsi vystihnul přesně... Kup starter od Patrika v HobbyTeamu - stojí 2500Kč a budeš potřebovat ještě 2x 6ti článek. Já sám ho mám a naprostá spokojenost.
Kolik si mám koupit paliva na zajetí?
Je tam motor RG 21 - tam se doporučuje max. 16% nitra. Na záběh doporučuju palivo s vyšším obsahem oleje. Dobrej je Titan od Graupnera, nebo kup přímo Daytonu - to je od Protechu a je celkem slušný.
Ná záběh ho nech probublat dvě nádrže a potom postupně jezdi, ze začátku žádnej kotel. O záběhu je tady už určitě popsáno mnoho.
Na kvalitní záběh budeš potřebovat asi tak 2 litry paliva.
Na kvalitní záběh budeš potřebovat asi tak 2 litry paliva.
Pokud dobře počítám, je 2l paliva 16 nádrží. To je myslím zbytečné... Tedy pokud se bavíme ryze o záběhu.
Tedy pokud se bavíme ryze o záběhu.
Jo, jo, je to dost - obecně cca po 2 litrech se můj motor tvářil jako volnější a šel dobře natočit.
Myslím, že skutečně stačí na záběh tak do 5ti nádrží a potom pohoda.
Tet jsem si všiml, není tam motor RG-21 ale SX-26 (4,3ccm).
Bavíme se o Enigma XTR a né o XS.
Je v záběhu něco jinak?
Tet jsem si všiml, není tam motor RG-21 ale SX-26 (4,3ccm).
Bavíme se o Enigma XTR a né o XS.Je v záběhu něco jinak?
Postup je stejný:-)
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.