Téma: podvozek z ALSracing
piště zkušenosti,poznatky,porovnání s mini-z /mr02 a awd/ a tak všechno co víte diq :twisted:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
piště zkušenosti,poznatky,porovnání s mini-z /mr02 a awd/ a tak všechno co víte diq :twisted:
Jak jsem již předeslal. Popis bude uveřejněn v časopise RC Cars. ALS M280 je dělaná pro modeláře. Mračit se na ní bude "šroubovač, skládač," atp.. Podvozek nutí přemýšlet a to jak v samotném nastavení, tak i v následném vymýšlení možného vylepšení. S vylepšením nejste vázáni na výrobce a zručný modelář si může vyrobit tuning sám a nebo oslovit výrobce. Pro modeláře je to naprosto pohodové auto. Je nezáludné a kam ho "namířím" tam jede. Při prudké akceleraci i s motorem řady 180 nevybočí z přímého směru (pokud je jakž takž dobře nastaven).
S MINI-Z jsem se "přetahoval" o řízení. S M280 je řízení plně na mne.
........ s MINI-Z jsem se "přetahoval" o řízení. S M280 je řízení plně na mne.
Jo-jo přesne tak to bylo vivíjeno a stálo to dost práce a testování ...
... přesunuto:
... jinak na http://www.alsracing.net/ ) je demo_video z ježdění ms M280
ta žlutá těžko zachytitelná myš na trati je M280_ka
M280 jsou obě auta, jen v té žluté jsou Intelect baterky a regulátor GM SX3R a v té červené je Dsys10 a baterky GP. Jinak ale obě auta mají omezený plyn na vysílači na 80%. Ruce nějak nejdou vytuningovat....
na kolik by mě to vyšlo aby to jezdilo? vysílačku mám acoms am27... prosím jesi by šlo vypsat díly a ceny...moc se v tom nevyznám mám jen mr.fu ....dík moc pls napište
Abychom neporušili pravidla tohoto fóra, tak uvedu pouze ceny orientační a pouze pro hrubou kalkulaci. Přesné ceny zjistíš u konkrétního prodejce.
Podvozek ALS M280 - cena se odvíjí dle provedení a může začínat těsně pod 2 tis.
Servo-saver pro "Losinku" můžeš sehnat kolem 100 Kč. Pokud použiješ servo s kovovými převody, tak servo-saver nemusí být. Ale "sichr je sichr".
Motor řady 180 se dá sehnat i těsně nad 150 Kč. Motor řady 130 bývá někde levnější.
Karosérie Kyosho bývá od 700 Kč, ale jsou i její náhražky a podstatně levnější.
Servo Graupner C721 s kovovými převody se cenově pohybuje kolem 1 tis. Pokud použiješ s plastovým převodem podstatně ušetříš, ale pak je servo-saver nutností.
Sada 4 článků NiMh Intellect 750 vyjde kolem 160 Kč u dobrého prodejce.
Přijímač Profi Penta s krystalem vyjde do 1,6 tis.
Elektronický regulátor dle typu seženeš od 700 a lepší dráž. Konkrétně Robitronic Micro se pohybuje okolo 1 tis. a je vynikající.
Snad jsem na nic nezapoměl. pokud vše spočítáš, tak řekneš, že jsi cenově nad cenou MINI-Z. Ale má to velký "hák". Toto auto už nemusíš tunit a suveréně ostatní nabízené modely v této velikosti necháš za svými zády. RC soupravu s RC komponenty kdykoli využiješ kamkoli a tak RC výbava není "mrtvou" investicí ! Pokud máš i jiný model, tak všechny modely ovládáš stejným vysílačem. To je také velké plus.
Asi tak.
[URL=http://img105.imageshack.us/my.php?image=dscf003de6.jpg][/URL]
Abychom neporušili pravidla tohoto fóra, tak uvedu pouze ceny orientační a pouze pro hrubou kalkulaci. Přesné ceny zjistíš u konkrétního prodejce.
Podvozek ALS M280 - cena se odvíjí dle provedení a může začínat těsně pod 2 tis.
Servo-saver pro "Losinku" můžeš sehnat kolem 100 Kč. Pokud použiješ servo s kovovými převody, tak servo-saver nemusí být. Ale "sichr je sichr".
Motor řady 180 se dá sehnat i těsně nad 150 Kč. Motor řady 130 bývá někde levnější.
Karosérie Kyosho bývá od 700 Kč, ale jsou i její náhražky a podstatně levnější.
Servo Graupner C721 s kovovými převody se cenově pohybuje kolem 1 tis. Pokud použiješ s plastovým převodem podstatně ušetříš, ale pak je servo-saver nutností.
Sada 4 článků NiMh Intellect 750 vyjde kolem 160 Kč u dobrého prodejce.
Přijímač Profi Penta s krystalem vyjde do 1,6 tis.
Elektronický regulátor dle typu seženeš od 700 a lepší dráž. Konkrétně Robitronic Micro se pohybuje okolo 1 tis. a je vynikající.
Snad jsem na nic nezapoměl. pokud vše spočítáš, tak řekneš, že jsi cenově kousek nad cenou MINI-Z. Ale má to velký "hák". Toto auto už nemusíš tunit a suveréně ostatní nabízené modely v této velikosti necháš za svými zády. RC soupravu s RC komponenty kdykoli využiješ kamkoli a tak RC výbava není "mrtvou" investicí ! Pokud máš i jiný model, tak všechny modely ovládáš stejným vysílačem. To je také velké plus.
Asi tak.
děkuji ti mám vysílačku sice mrdka,ale lepčí než od moda zvažuju mini-z awd nebo toto...vážně nevim ale měl bych to spíš na doma a blbnutí občas závod s xmodama třebas ale do xmods se mi pozkušenostech moc nechce,ale ci něco na odma no s mf.fu se doma moc nedá
Já jsem tady kdysi v jednom příspěvku psal, že Xmods na vyblbnutí doma stačí. Když jsem pak obdržel balíček od ALSracing s M280 svůj názor jsem velice rychle přehodnotil. Pokud máte doma dospělou vysílačku a chcete nějakého prcka na ježdění třeba i jen v obyváku raději si přišetřete a pořiďte si M280. Odměnou vám bude plně funkční a poslušný model.
Jinak je to přesně jak psal MiKy. Model si můžete upravit jak potřebujete. Já osobně jsem nemohl sehnat C261 na kterou je podvozek konstruován a použil HS55. Stačilo pár úprav a model byl zcela provozuschopný. Další úpravou bylo použití pružinky z propisky a tím přitvrzení zadního tlumení. Co se týká nastavování modelu a tím dosažení požadovaných jízdích vlastostí, chce trochu trpělivosti. Výsledek však stojí za to a model přesně reaguje na vaše povely.
Model mám osazen: servoHS55, regulátor Dsys10, přijímač Kopropo KR301F vytažený z krabičky a motor 180 stříbrňák. Baterie používám GP. Při plně nabitých a bateriích stahuji při ježdění v obýváku plyn na 60%. Při testování na dráze pro 18tiny jsem měl plyn na 100%.
Výhoda je že se s tou M280 i bez zvláštního tuningu dá jezdit jako doma na koberci, tak na závodní dráze v tělocvičně. A na rozdíl od X_modsu nemusíš bojovat s autem, ale dělá skutečně to co chceš, takže se s ním dá naučit řídit.
S X_modsem ne, ten si dělá co chce a ty se jenom pokoušíš ho udržet ve směru kde bys chtěl jet. O nějakém logickém řízení a učení se chování auta se nedá vubec mluvit. V tom je ten nejpodstatnější rozdíl.
Druhý rozdíl je v tom, že pokud s ním nechceš jezdit závodně, tak Ti základní výbava vydrží hodně dlouho ...
Taky mám dva kousky M 280tky,jeden už je plně funkční a druhý postupně stavím a experimentují.Opravdu jezdí nádherně,s Xmodem se to vůbec nedá srovnávat a Mini zetko taky zaostává za tímhle podvozkem.Někdo možná namítne že celej komplet vyjde dost draze ale není to zcela pravda,tady se můžete dočíst více http://www.teamairspeed.com/nuke/html/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=26 Uvědomte si že je to podvozek který v základu je vybaven ložisky a kuličkovím diferencialem,což ostatní podvozky nemají,navíc je vyroben z kvalitních materialů které zaručují že to něco vydrží.Jediný co jsem zatím vyměnil je originální držák Mini zetkovích karosérií,protože si dělám laminátové karosérie kde potřebuji držák universální.
co když bych chtěl driftovat,tak s alsr asi moc neuspěju,že?
M280 je koncepce 2WD. Na drift potřebuješ 4WD. Pokud si chceš drift opravdu vychutnat, tak dle mého názoru je vhodnější k driftování použít model většího měřítka.
M280 je koncepce 2WD. Na drift potřebuješ 4WD. Pokud si chceš drift opravdu vychutnat, tak dle mého názoru je vhodnější k driftování použít model většího měřítka.
no právě že sem driftoval s xmodem to šlo docela dobře,ale vážně to bylo obtížné,ale v posl době pokukuji po tom miniz awd driftuje se stím vážně hustě a myslím ,že do obýváku to bude asi lepčí než ta 280tka na závody zatím moc nepomýšlím,,jen tak fun proti modům kdyžtak
ted o vikendu jsem mel moznost se s M280 poprve svezt a musim rict ze jsem byl velmi prijemne prekvapen jak jede
ted o vikendu jsem mel moznost se s M280 poprve svezt a musim rict ze jsem byl velmi prijemne prekvapen jak jede
na als stránce maj i videjko...jako jezdí to slušně,ale na drift to nebude vončo...koukal sme že to nemá tlumiče na předku..jak je to řešený z obrázků to není dost jasný pořád váhám k mini-z awd...chci to na drift hold
uz to tu bylo receno, na drift dvoukolka neni
predni odpruzeni je dobre vyreseny pomoci pruznosti materialu a tvaru uchyceni
uz to tu bylo receno, na drift dvoukolka neni
predni odpruzeni je dobre vyreseny pomoci pruznosti materialu a tvaru uchyceni
wow sem si to myslel,takže myslíš,že mini-z awd bude na doma for fun lepčí ,jo?
M 280sátka bude vždycky lepší a né jen na doma.
M 280sátka bude vždycky lepší a né jen na doma.
ale na drift lepčí nebude přece :twisted:
Na drift ne,já myslel celkové jízdní vlastnosti.
Na drift ne,já myslel celkové jízdní vlastnosti.
jako na závody bude určitě lepčí..nic méňě může jezdit pouze s 280tkama a nadrift teda pujdu do awd nejspíš
Proč jen s 280tkami,já moc jezdit neumím,tak mě klidně předjede i Mini zetko
Pár "lidiček" se mne ptalo, jak se do tak malého prostoru vejde plnohodnotná "dospělá" RC výbava.
Tady je odpověď: http://mkmiky.wz.cz/obr6216.jpg
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.