1

Téma: KASNA

Chcel by som original namalovanu kasnu z RTR setu tu striebornu s cervenymi a modrymi plamenmi  :twisted:  neviete mi poradit ako na to ? ja by som si ju aj strekola sam pripadne povyrabal nalepky ale dokumentacia je nepostacujuca. ak mate niekto odkazy pripadne akukolvek radu sem s nou

2

Re: KASNA

Bud se koukni v okolí po nějaký airbrush firmě a tam se zkus domluvit,jestli by to neudělali za rozumnou cenu.
Případně si v reklamní agentuře či podobný firmě,co se zabývá výrobou reklamy,domluv,jestli by ti ty plameny vyřízli z tý tenký samolepky na plotru.Nebo vezmi papírovou lepící pásku pro malíře pokojů,barvičky a začni sám barvit.
Nebo se kouknout po okolí po elektro autíčkářích a od nich okoukat,jak malujou jejich kastle.

3

Ty si kúpil auto bez kasne? Alebo je len číra lexanova? Pokiaľ by si chcel kasnu vyčačkať tak je to asi škoda roboty a bubákov. wink Za chvíľu bude aj tak otlčená, popraskaná, proste ako frontový bojovník. Taký má byť správny off road. lol Ak chceš super kasňu tak urob kuk sem

http://www.autorctrnava.sk/karoserie/dudy.htm

a napíš "ujovi DUDI-mu" Je to pán GRAFIK s super chlap

Zaručene by si nenechal ujsť príležitosť nechať svoj podpis na šestinovej kasni. Bola by asi prvá na Slovensku. wink

Poprípade kúp ešte jednu, tú si vyčačkaj a používaj ju len pri predvázaní alebo ako statickú. Dosť ľudí to tak robí. Moja kasňa vydržala pekná cca pol hodinu. :oops:

4

no tymi nalepkami som to chcel riesit ale dal by som ich z vnutra a urobil z nich zrkadlo, s foliou mam skusenosti smile mam na to skolu, ale poradte mi co ta folia ci tam aj vydrzi. Isli by nalepky a na koniec by som to cele strekol lexan farbou striebornou, lenze otazne su teploty. Existuju exterierove folie, ktore maju vyssiu zivotnost ale ako je to s tymi teplotami. Napiste mi please aby som to nerobil jak magor mesiac a potom mi to zlezie po jednom jazdeni pripadne este pri zabehu smile

5

K tej teplote musíš ešte uvažovať aj s pôsobením benzínu. Ten má maloktorý material rád. Dalej sa mi použitie folie zdá nepraktické a otázne pri čistení. Ja kasňu obyčajne namočím do saponátu a špongiou ju vydrhnem. Čo na to vravíš ked máš "školu na fólie" (celkom pekný výraz, no nie?) Celkom by ma to zaujímalo. 8)

6

nemam skolu na folie big_smile proste robim s nimi uz niekolko rokov nakolko som pracoval aj v reklamnej agenture kde som s tym bol kazdodenne v styku. Benzin nie je problem tak isto ako saponat nakolko cela plocha bude prestriekana lexan farbou ktora bude ako ochranny film medzi kasnou s nalepkami a motorom ale tie teploty mi vrtaju hlavou.
takze otazka: Myslite si ze prostredie okolo motora pri zalozeni kasne na MONSTER BEETLA  je natolko teple, pripadne horuce ze by mohlo poskodit tie nalepky ?

7

este jedna poznamocka aby sme sa rozumeli tie nalepky pojdu z vnutra kasne nie z vonka, v tom je cely fooor. wink

8

Takže vlastně jako u desetin elektro?Pokud ano,tak bych samolepky neřešil.To je lepší to udělat barvama na lexan,stříknout a vůbec to udělat jako by to byla obyč kastle.Kolem motoru se barva jistě loupat nebude,samolepky možná trošku.Vždyt se to takhle používá i u nitro motorů a tam jsou teploty vzhledem k FG jinde.Vyšší.
Tak ted se už můu jen těšit na hotové dílo.

9

no Jirko tak to mas pravdu ale pomohol si mi smile ide proste o to ze ked striekas air brush ako napriklad rogiho kamos dodo tak aj tak rezes z folie alebo z nejakeho materialulebo potrebujes masku takze to mas ako sa u vas povie stejny a v podstate ked to vyrezem z farebnych folii bude to ciste a kedykolvek zopakovatelne na hoci jaku kasnu pripadne to supneme aj na maxelovu ale z vonka lebo on uz z vnutra striekal na zlto a nebolo by mozne to davat z vnutra a kaslat sa s odstranovanim farby na lexan o ktorej som pocul ze to ide dost tazko. Takze hosi vlakno mozme uzavriet a uz treba ist len vsetko pomerat a pustit sa do toho  :twisted:

10

Držím palce a dúfam, že sa s výsledkom pochváliš. big_smile