1

Téma: Marder a úpravy pre preteky

Tak čo všetko je potrebné pre súťažné jazdenie vymeniť?

2

Re: Marder a úpravy pre preteky

Na závody je dobré mít tyto náradní díli:(které nejčastěji odcházejí)

ramena přední a zadní nápravy
ozubené plastové kolo 42z.
náhradní šroubky a matice

(Na závodech je většinou aspoň jeden prodejce ND)

P.s. : tady http://www.fg-buggy.com/upp/index.php  nebo www.rcbrezi.wz.cz najdeš předběžný  kalendář i s volnými závody na které nepotřebuješ licenci.

3

Tak čo všetko je potrebné pre súťažné jazdenie vymeniť?

Měl jsem výpadek PC. Hlavně potřebuješ ruce a peněženku.  lol  Až co zničíš tak si na místě dokoupíš. Marek vozí díly po všech závodech. Podle toho poznáš co potřebuješ do budoucna. Já třeba pravidelně ničím pravé přední rameno. Přední tlumiče nepřežijí závod. Nedá se ale podle mne říci, že to jsou ty díly které potřebuješ.  roll  roll  Sám si to musíš vyzkoušet. wink  No a jak píše Fisa hromadu šroubků a tmel proti povolování.

4

Jazdite niekto aj duralové ramena, náboje(domky, záves) kolies? Prípadne iné tuning dielce? Aká je ich životnosť a vplyv na ostatné časti? Teda ked kov tak celý celok do kovu? Alebo stačia len ramená? Čo unášače, aká je bajočko životnosť seriových? Zadné poloosy? No proste popíšte skúsenosti s tuningom .

5

Jazdite niekto aj duralové ramena, náboje(domky, záves) kolies? Prípadne iné tuning dielce? Aká je ich životnosť a vplyv na ostatné časti? Teda ked kov tak celý celok do kovu? Alebo stačia len ramená? Čo unášače, aká je bajočko životnosť seriových? Zadné poloosy? No proste popíšte skúsenosti s tuningom .

Obecně. Jsou zastánci Al co dávají hliník i do benzímu. Al je na rozdíl od plastu méně pružnější ale pevnější. Já mám přední domky Al ramena plast. Zadní domky a ramena Al ale  oka plast. Horní geom. vzadu v Al. Kolik vydrží poloosa nevím, protože jsem je dříve ztratil než zničil. :oops:  V každém případě je dobrá kombinace plast - Al. Když to má upadnout tak v plastu a ten je levnější. A pokud si myslíš, že ti nic neupadne tak ti držím palce. 8)

6

Ja mám tiež ten názor, že plast je vhodnejší práve pre jeho pružnosť a vnútornú pamät. No na druhej strane ma fakt štve napríklad zadné horné rameno. To originálne fakt nič nevydrží, závit je za chvíľu fuč. sad

Aké sú poznatky v oblasi výfukov?

7

Jak píše rogi, tak problém u Mardera je v zadní nápravě, kde se vytrhávají závitové svorníky z ramen. Přední náprava je v pohodě. Kamarád dával zadní ramena komplet z duralu - tahle sranda vyjde na něco kolem 10.000,-Kč  :cry:  :cry:  :cry:

8

Ja mám tiež ten názor, že plast je vhodnejší práve pre jeho pružnosť a vnútornú pamät. No na druhej strane ma fakt štve napríklad zadné horné rameno. To originálne fakt nič nevydrží, závit je za chvíľu fuč. sad

Aké sú poznatky v oblasi výfukov?

Jak jsem psal: Horní geometrie vzadu AL. Máš pravdu že to v plastu nedrží. Co se týká výfuku resp. motoru, tak velké ladění nepotřebuje. Na buggy je důležité narozdíl od cestovního auta aby šel motor hodně odspodu. Základ bohatě stačí. Důležité ale je dobré nastavení karbce a kvalitní svíčka.  Jinak pokud bys chtěl si zajet závod tak opravdu letos MR pouze pro registrované, takže volný závod ano. "Fisa" bude vědět, jak to bude vypadat v Březí. Tam bude určitě. Asi i Slavkov a Olomouc pravděpodobně ne. Termíny musíš sledovat.

9

Ak tomu rozumiem správne tak vzadu máš v kove len horné ramená, spodok je pôvodný v plaste?

10

Ak tomu rozumiem správne tak vzadu máš v kove len horné ramená, spodok je pôvodný v plaste?

Ne e. Horní ramena mám komplet AL a spodní mám rameno AL a oka geometrie plast. Protože jsem zadek dlouho nepoškodil tak uvažuji do budoucna, že dám i oka Al. Hlavně horní ramena nic v plastu nevydrží.

11

Jak píše rogi, tak problém u Mardera je v zadní nápravě, kde se vytrhávají závitové svorníky z ramen. Přední náprava je v pohodě. Kamarád dával zadní ramena komplet z duralu - tahle sranda vyjde na něco kolem 10.000,-Kč  :cry:  :cry:  :cry:

8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  kde to bral? roll  roll  roll  roll  roll  :?:  :?:  :?:  :?:

12

Kupoval to u jednoho prodejce FG.

13

dobry den ku vam som sa dostal cez Jirku z CZ a on mi poradil aby som sa obratil na vas Som zaciatocnik a potreboval by som nejake skusenosti a rady do buducna Mam FG model Monster truck Hummer H2 A este mi nemal kto poradit no nieco mi uz poradil Jirka ale on je od senca dost daleko rad by som sa prisiel pozriet na sutaze a nazbierat nejake rady a skusenosti od vas alebo od inych. odpoved mi prosim poslite bud na CULO21@post.sk alebo na tento forum DAKUJEM
Byvam V Senci priblizne 26 km od Ba tongue  tongue  tongue

14

Máš v SZ odpoved na situaciu na Slovensku. Ked niečo tak v mojom profile máš kontakt na mňa.