26

Re: Tak jsem se rozhodl pro 1:18 Xray

Zalezi na jake trati chces jezdit... pokud je to osmnactkova trat, je 180 na 5 clanku optimum, pokud je to velka venkovni trat pro 10ky, tak si tam dej klidne 300ku na 6 clanku.

takze ano, 300ka je dobra na velkou trat, pokud ji nemas, bude se ti s 300kou jezdit hur nez se 180kou

27

Trat tady u nas zadna neni a uz vubec ne na 18.Takze jezdit budem jen
na trati kterou si postavime sami.Jde mi jen o to aby to jelo a pokud jsem to dobre pochopil se sylnejsim motorem si take musim koupit lepsi regulator.

28

nevim jak moc umis nebo neumis jezdit, pro zacatek tam nech 180ku a uvidis. Da se predpokladat ze snadneji postavite 18kovou (mensi) trat, nez desitkovou. Silnejsi motor = silnejsi regl - ano

29

Jeste jsem s tim nikdy nejezdil, jsem uplny zacatecnik, proto se na vse radsi ptam. Pro "18" jsem se rozhodl kvuli porizovacim cenam a mensimu prostoru na kterem se da jezdit. Snad se nekdo pripoji z blizkeho okoli Chebu. Jeste bych poprosil, jsou nejake stranky, kde by byli nejake fotky nebo video ze zavodu, nebo neco vice o Xray M18. Stranky MKMIKY uz znam. Diky.

30

Jelikož nejsi z Moravy ale z opačné části ČR, rozhodně bych ti 180 motor nedoporučoval. Malé tratě na 18-tiny jsou pouze tam, v čechách se jezdí pouze společně s 1:10. Tedy velké rychlé dráhy. Tudíž 6-ti článek je nutností, motor minimálně Graupner 300. Např. s motorem Graupner 33é se to nedá srovnávat, sice má výměnné uhlíky a ložiska, ale stejně má o 12000 otáček míň. Budeš pomalej. Permax neznám. A regulátor? Buďto si koupíš Xray na 300 motor nebo GM SX3R nebo LRP Micro a jinej si kupovat nepotřebuješ.

31

pred 300kovym reglem Xray bych se mel na pozoru, nevim jestli ho uz neupravili, ale spouste lidem na 300ku shorel

32

Pred 300kovym reglem Xray bych se mel na pozoru, nevim jestli ho uz neupravili, ale spouste lidem na 300ku shorel

Naposled v Šenově i Jurovi - "duchovnímu otci" XRAYů. Možná, že to byl ten poslední impuls pro rozhodnutí zabývat se jeho úpravou. Čas ukáže.
Můj názor a moje rada zní: Pokud jsi úplný zatčátečník osaď model nejprve motorem řady 180, napájej ho pětičlánkem a jezdi a jezdi a jezdi. Až model plně zvládneš teprve po té tam dej třístovku.
Regl použij rovnou "lepší" a min. dimenzovaný pro řadu 330 a výše.
A ještě k tomu ježdění. Jezdi již od prvopočátku na vytyčené dráze! Jen tak poznáš, kdy model plně zvládáš. Pro začátek si můžeš dráhu vytyčit třeba papírovými talíři. Jsou levné, lehké, skladné a model se při kolizi s nimi nepoškodí.

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz