1

Téma: Jaký tuning k mini infernu

Cuz,zajímalo by me,jaky tuning doporucujete k teto mini buggy???

2

Re: Jaký tuning k mini infernu

Sice to nemám, ale co jsem měl možnost si to zkusit, tak bych dal kuličkové ložiska, olejové tlumiče a předělal bych řízení, protože to má děsně slabý rejd. Jestli pak budeš chtít ještě zvyšovat výkon, pak se nabízí třeba motor MIG400 6V, a pak vyhodit ty zázobníky pro AA baterie a nahradit je 8-i článkem, který z toho auta udělá raketu. Zbytek bych asi řešil podle toho, jak co  bude odcházet, nebo jak budeš potřebovat kvůli případné konkurenci v závodech.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

3

Mrkni do threadu k MiniInfernu o kousek níž. Je tam pár tipů. Pokud bys dával osmičlánek tak vybírej "tvrdé baterky" u klasických tužek je stím problém.

4

vigo: co znamená tvrdé baterky?

5

Nikl-Kadmiové články neboli NiCd

6

spiritus: díky, takže aku a
vigo: a sNiMh  je problém?

7

vigo: co znamená tvrdé baterky?

Jakékoli články, které vydrží dávat skoro po celou dobu provozu stejný proud zhruba - a pak na konci "z čista jasna" "zhasnou" (hůře poznáš, kdy je konec, protože v podstatě auto jede stejně po celou dobu a pak prostě přestane jet). Opak jsou "měkké", které postupně snižují proud až "zhasnou" (u nich poznáš, že už docházejí pomalu - díky tomu, že auto jezdí pomaleji).
Zhruba asi tak ve stručnosti vše smile.

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

8

spiritus: díky, takže aku a
vigo: a sNiMh  je problém?

V dnešní době již není problém koupit NiMh baterie schopné dát dostatečně velký proud.  Problém je s AA (tužkovými) bateriemi protože ty mají velkou kapacitu, ale proud se jim moc dávat nechce. Nejlepší zkušenost máme s kamarádem se Sanyo 2100 a 2700 hlavně na ty 2700 vydrží auto jezdit jako drak dýl než 20 minut v terénu.  2100 jedou taky dobře ale o cca 5minut míň.

Aby auto jezdilo rychleji je potřeba přidat sedmou nebo osmou baterku a tam při použití AA narazíš na problém s výběrem vhodného pouzdra. Ta běžná jsou do 0,5A a občas se roztečou. Pokud jsi tedy ještě nekupoval zásobu tužek jako já   wink  doporučuji nákup "malých" tzv 2/3AA článků, které jsou schopny dávat proudy přes 10A a vejdou se do MiniI i jako osmičlánek. Musíš je ale spájet a nabíjet dohromady. Při použití osmičlánku je možno koupit originál baterku. Zároveň si s osmičlánkem hlídej teplotu motoru a regulátoru. Osobně jsem zkoušel zatím jen sedmičlánek a to se nijak extra nehřeje.

9

pain: díky, hezky vysvětleno i já pochopil

10

vigo: díky

breakpain: díval jsem se, že jsi měl nabíječ bel 610, jak jsi byl spokojený?

11

Jinak podle mě celkem dobrou volbou pro napájení těhle menších aut jsou li-ionky (koniony). Napětí dvoučlánku vychází cca. někde mezi 6-7 NiXX články, proudy dají dostatečné, oproti lipolkám jsou v odolném pouzdru. Jezdím s nima v M18T a nestěžuju si.

12

Ty Koniony (PowerIony) jsou fakt dobrá volba, jezdím je na kroužku s klukama už více jak dva roky a nikdy žádný problém, ani s nabíjením ani provozem.

13

jm, čaroděj: ty konionky co je to za baterky, nemůžete mi dát do SZ odkaz?
Sry za blbý dotaz, ale vážne jsem nadšený, ale totální začátečník. Díky.

14

Tak jsem koupil 8x Intelect 2/3A 1200mAh články a dnes jsem to zkusil s 12 pastorkem.  Auto lita tak strašně že se toho bojim. Mám tam zároveň hs-81 servo na řízení a skoro se to nedá řídit jak to jezdí rychle a zatáčí.   big_smile  Zrychlení je monstrózní.

15

Soráč ty články jsou VTEC  wink  ne Intelect.

16

Tak jsem koupil 8x Intelect 2/3A 1200mAh články a dnes jsem to zkusil s 12 pastorkem.  Auto lita tak strašně že se toho bojim. Mám tam zároveň hs-81 servo na řízení a skoro se to nedá řídit jak to jezdí rychle a zatáčí.   big_smile  Zrychlení je monstrózní.

Dobrá volba:-) Já mám teda jenom 6-ti článek (VTEC 1200) a S400 4,8V, ale to jezdí taky slušně. Konečně, viděl jsi to v sobotu na závodech. Jak je to s váhou? Já jsem porovnával ty 2/3AA VTEC se standardním GP 2300 a celkem jsem ušetřil cca 8-10 deka. Myslím, že těch osm článků bude vážit přibližně stejně jako těch šest tužkovek.

17

JJ viděl jsem jak ti to jezdí a motor má podobně pištivěj zvuk. Nedokážu posoudit jestli to jede hůř a nebo líp to bych musel vidět obě auta vedle sebe.

Jezdil jsem 7x tužky po 29g tj 203g a teď tam je 8x 21g tj. 168g takže hmotnost je nižší. Zajímá mě jak dlouho si tímhle tempem zajezdím. Jinak originál rego zatím drží. Nevím co by dělalo s těžším převodem ale já jezdím hlavně v terénu a tam mi jde o sílu a zrychlení. I s 12 pastorkem to na asfaltu upaluje děsně. HS-81 na řízení můžu doporučit jen je třeba stáhnout výchylku řízení jinak je auto strašně citlivé na zatáčení.

18

lol  lol
VTEC je cca Intellect v jiném obalu ...

19

nemel by nekdo fotku kde je videt jak tam mate ulozenych tech 8 clanku? diky

20

Asi takto:

[URL=http://www.ukazto.com/?img=sp-h0z1.jpg]http://www.ukazto.com/img_small/sp-h0z1.jpg[/URL]

21

mam par otazek jakej je rozdil mezi mini inferno a mini inferno ST? a jeste jaky sou u mini baterky a nabijecka?

22

mam par otazek jakej je rozdil mezi mini inferno a mini inferno ST? a jeste jaky sou u mini baterky a nabijecka?

Kola, ramena, karoserie. Verze ST měla od začátku olejové tlumiče, ale to už je "vyrovnáno" už jsou všude...