1

Téma: T2 - XRAY - rady a doporučení

Ahoj,
koukám do krabice k této stavebnici a zjišťuji, že baterie drži pomocí skelné pásky. Jako tunning je možné dokoupit držák včetně kovových sloupků.

Máte někdo zkušenost, zda řešení pomocí skelné pásky je dostačující, nevycestují baterie při nárazu ven??

Uvítám jakékoliv typy a rady k tomu podvozku.

Díky

JB

2

Re: T2 - XRAY - rady a doporučení

Máte někdo zkušenost, zda řešení pomocí skelné pásky je dostačující, nevycestují baterie při nárazu ven??

kdyz dobre utahnes pasku tak baterky nikam nepudou, ja pouzivam drzak je to pohodlnejsi lol  lol

3

Ano je to sice pohodlnější,ale ta páska má taky své výhody! Problém držáku je, že se auto mín´ kroutí na jen na jedné stravě! Tzv. S páskou to má větší přilnavost... wink

4

Ano je to sice pohodlnější,ale ta páska má taky své výhody! Problém držáku je, že se auto mín´ kroutí na jen na jedné stravě! Tzv. S páskou to má větší přilnavost... wink

Jirko dovolím si Ti odporovat. Přímo dle vyjádření XRAYe je nový držák baterek kompatibilní s novou multi-flex technologii...

Otázkou ale opravdu je, jak to je v praxi

5

Jirko dovolím si Ti odporovat. Přímo dle vyjádření XRAYe je nový držák baterek kompatibilní s novou multi-flex technologii...

Otázkou ale opravdu je, jak to je v praxi

Kluci, díky držák jsem koupil. Zdá se, že mutli flex technologoie  tím ohrožena není, jena trana držáku je na kulovém kloubu, který zaručuje " kroucení dle potřeby"

Podle vyjádření Martina Kořínka je dobré ještě dát do zadních bloků červík do volné dírky, tím je minïmalizováno vytržení při hrubším zacházení.

JB

6

Asi máte pravdu! Ale já si myslím že s tou páskou to vypadá více akčněji... wink

Ale to už je na každém jak to chce mít..

7

Ahoj

Prosím nevíte někdo kde na stránkách najdu čisté SET-UP SHEET na XRAY T2.

Našel jsem jen na T2 007.  A já bych chtěl jen na T2.
Nevíte někdo o tom a nebo nemáte to někdo náhodou.
Chtěl bych si to také vytisknout a zapisovat si tam nastavení a tak.

Díky moc

8

Ahoj k original balení je v manuálu vložen čistý SETUP list, dva vypsané, pohledej a najdeš ho

9

http://teamxray.com/teamxray/products/proddwnld.php?prod_id=1513&kategoria=1017&catName=XRAY%20T2
mno jeste k tomu drzaku, neni to tak ze kdyz Hudy neco rekne ze mu vsichni veri ikdyz to neni treba zas tak pravda?

10

....Otázkou ale opravdu je, jak to je v praxi

Myslím, že stačí pozrieť s čím jazdia jazdci Xray team na čele s Martinom Hudym.
wink

11

.... mno jeste k tomu drzaku, neni to tak ze kdyz Hudy neco rekne ze mu vsichni veri ikdyz to neni treba zas tak pravda?

lol  lol
.... no, no Bohouši ... to se neříká ....  :mrgreen:

12

Díky moc za odkaz Již jsem si to stáhl. A mohu tedy vesele ladit a zapisovat.

Díky  smile

13

Jinak k tomu drzaku baterek, cojsem videl a slysel tak nekterym ty baterky vypadavaji z toho drzaku, a ti co maji pasku tak zase ze jim to nevypadlo jeste nikdy, osobne jezdim pasku prijde mi lepsi

14

Jezdím držák a musím se přidat,že to občas vypadlo. Ale chyba nebyla u Hydyho, ale u mě, neboť je potřeba přibrousit konce trubiček, aby baterka sedla až dolu a pak přitáhnout šroubek držáku nadoraz. Pokud trubičky vadí dosednutí, tak šroubek držáku nedosedne a dojde k povolení. Od této úpravy se mi ještě šroubek nepovolil a baterky nevypadly.

15

znamemu ty baterky z toho drzaku vypadly a jedna baterka se hezky probrousila tak ze z ni tekla kapalina big_smile

16

Pokud dáš pecku a nemáš propilovaný šasi na baterky tak někdy vypadne, ale musí to bejt pecka jako blázen. To, že se baterka propilovala, to jsem ještě neviděl. Stává se, že někteří nechají dlouhý šroubek v hroním platu a ten jim drhne o vrchní část baterek. Nevím jak to lépe popsat.

JB

17

Tak to jsem moc nepochopil, ale vím, že mám celkem odřené baterky od toho duralovéhu držáku osky převodového kola. Když tam baterku dávám, tak to drhne.jinak se mi nestalo, ani když auto dostalo pecku, že by se baterky uvolnily, což se mi často stávalo při připevnění páskou. Je to sice pálka 1000Kč za držák, ale jinak drží dobře. Prodřenou baterku jsem taky ještě neviděl. big_smile

18

Tak to jsem moc nepochopil, ale vím, že mám celkem odřené baterky od toho duralovéhu držáku osky převodového kola. Když tam baterku dávám, tak to drhne.jinak se mi nestalo, ani když auto dostalo pecku, že by se baterky uvolnily, což se mi často stávalo při připevnění páskou. Je to sice pálka 1000Kč za držák, ale jinak drží dobře. Prodřenou baterku jsem taky ještě neviděl. big_smile

vem pilnik a piluj, jak to prodres tak ty baterky muzes skratovat ja uz tak videl horet jedny baterky v aute hezka podivana akorad ne pro majitele. Na stare T1 jsem piloval sloupky tak dlouho dokud tam pekne nesly bez jakehokoliv drení

19

Jo už jsem to vypiloval, pokud přijedeš 3.2. na závody MSP do Ostravy, tak ukážu lol

20

Mám dotaz na T2 tak to snad patří sem at nezakládám další nesmysl! Koupil jsem si jetou T2ku k tomu motor Nosram s reg. rádio mám XS6ku tak se chci zeptat jak mám k podvozku připevnit reg. a přijímač a taky ty kabely od motoru jsou docela dlouhý tak zkrátit nebo jak každá rada dobrá až dosd jsem jezdil jen čmoudíky díky

21

regl a prijmac se nejcasteji pripevnuje oboustrankou nebo na suchy zip, jestli mas moc dlouhe kably tak je muzes zkratit ale nikdy nevis jestli se ti nebudou hodit delsi.. nejlepsi je napajet motor s regualtorem na primo bez konektoru

22

Ale musí být lepší oboustranka. Obyčejná moc nedrží.

Dále bych chtěl Vás zeptat, jaký převody (lépe řešeno pastorek) používáte na 84z hlavní kolo? Já jsem ji použil 17zubů pro motor 3.5T a zdá se mi pomalejší s porovnáním s ostatníma...

23

Pokud se jedná o převody, tak opatrně, škodí jak lehký, tak těžký převod, doporučuji se pohybovat kolem pastorku 15 a 16, jen venku 17, na 14z pastorku jsem 2 x ukroutil hřídel u motoru 4,5....vysoké otáčky zvýšují střídavé namáhání hřídele a ten se ukvedlá u čela motoru.

24

Dobře, zatím to nechám jak to mám. Snad na dalším závodě dozvím více.