26

Re: Iwaver - pls kouknete se a poradte

Z toho si nic nedělej,já jsem taky počítačovej antitalent.S obědnáváním ze zahraniči nemám žádné skušenosti.Ani nemám účet přes který bych to zaplatil.Proto čekám až se to oběví tady u nás.Zatím jsem si ojednal dva podvozky od ALS Racing. jezdil jsem se starší verzí a je to parádní svezeníčko a ta nova to bude totální bomba.Už se nemůžu dočkat až to budu mít doma.

27

Zdravím všechny,
včera jsem dostal svůj firelap 2.0 ........

možná jsem dítě štěstěny, nebo se kvalita od starého iwaveru k novému firelapu 2.0 zvedla, to nechám na posouzení dalším, sám prozatím nelituji ani vteřinku...........

No taky vlastním Iwaver, a měl jsem problémy s plasty na rádiu (spoušť plynu), ale s autem ne. Ale už se chystá úprava která by to měla vyřešit.

Salvatore se mi jeví moc zaujatej ... sorry ale tak to vypadá.
Ty auta sice nejsou jako origo Mini_Z ale zase to není jízdní bastl jako X-mods a ty digitální rádia maj celkem shopné parametry, aspoň u novějších verzí. Taky v základní sestavě u 02 je už přímo spousta ND, které si u origo Mini_z musíš dokoupit (a ne zrovna levně). Za tu cenu to nevidím nijak černě. Má to naježděno tak cca 1,5 hodiny a zatím žádný moc velký problém.

Pozor, ale zatím co 02 je plně kompatibilní s MR-02, tak ta nová verze 02M co je v úvodu je však úplně jiná odlišná koncepce. Má to už rádio 27MHz FM, takže elektronika není kompatibilní. Jinak to muže mít lepší jízdní vlastnosti, ale co z toho když tě s tím pustí akorát na závody Mini_Z open, kterých je málo.

Vubec nelituju že jsem Iwaver 02 koupil, i přes drobné problémy to za tu cenu cca na úrovni X-modu stálo.

28

Jinak s tím porovnáním s X-modsem vím o čem to je, mám ho taky, a užil jsem si s ním dost (naježdeny 10-ky hodin) a stráveny desítky hodin opravami a tuněním, a dovolím si říct po jeho kompletním rozebrání a složení (včetne vysílače) a opravách elektroniky, že to auto nikdy nebude jezdit jako Mini_Z ani jako Iwaver, a pokud jo, tak vytunění bude stát tolik peněz že se to nevyplatí.
Prostě koncepce těch výkyvných polonáprav, kde se geometrie řízení mění s každým propružením se nedá porovnávat s mini_z koncepcí (odpory, vule, nestabilita a zbastarděné 16-tipolohové rádio). ....  roll

29

A kdyby si mnel salvatore srovnat IWaver mini-z MR015?

Je to jako srovnávat Škodovku 120 a Audi A8

.... nesouhlasím, až tak diametrální rozdíl v tom není. Po mírných úpravách, které určitě nebudou stát dvojnásobek peněz jako stojí origo Kyosho MR-015, to je ve stocku porovnatelný. Dovolím si říct, že dokonce že ten digitální vysílač je lepší než stock_ový u krabice od Mini_Z.

Je pravda že se na určitých seríích Iwaveru vyskytly problémy s praskajícím plastem na spoušti vysílače, ale to se dá jednoduše vyřešit.
Na co si je potřeba dát pozor, je uchycení krystalu v elektronice auta. Zatím většina problému s kmitáním kol, nebo výpadky elektroniky v autě byla ve volném konektrou krystalu (špatný kontakt) nebo v potenciometru serva. A je si taky dobré skontrolovat kablíky od baterek a motoru.

30

PS: ... jinak pánové, nezlobte se, kdy už se lidi naučí, že auta jsou tak trochu i o modelařině, a ne jenom o kupování vytuněných superstavebnic, a stanovování soutěžních pravidel které preferujou jenom určité firmy za drahé peníze strkané do kapes jim a obchodníkum ...

Drobné doladění stavebnic prvky, které výrobce nedomyslel nebo technicky nezvládl, a tím odstranění jejich problému a uvedení do slušného provozního stavu nepovažuju za až tak diametrální problém, kvuli kterému by bylo potřebné daný produkt zařadit do kategorie "shitu", a shodit ho ze stolu.
Určitě jsou to menší chyby než totálně koncepčně chybné návrhy X-mods.
(nemíním tím X-mods EVO, ten už je o něčem jiném ... i když bohužel to shitové rádio zustává).....

31

Díky za velká vysvětlení ohledně těch všech ,,autíček,,.Snad si z toho něco vezmu a vím už na koho se obrátit.Ještě ale chceme s klukem driftovat a bez 4WD to nepujde a to májí jen mody.Jak jsem tu psal na půdě mám spoustu místa na postavení dráhy  ,stačí tam jen uklidit ten bordel na jaro jdu do toho.Časem bych stejně si chtěl pořídit na drift Tamiyi nebo Yokohamu to je muj sen.Splácím hypoteku na dům a na manželku s takovými ,,blbostmi,,musím opatrně. roll

32

Ty iwavery vypadají jako pěkné klumpy... :cry:

33

Co to je "klump"?

34

Ty iwavery vypadají jako pěkné klumpy...

Iwaver sice není žádný zázrak, ale pořád to je naprosto jiná liga proti X-mods, který jestli se nemýlím máš Ty.  lol

35

Věřím, nemám  sním skušenosti nikdy jsem ho neměl v ruce a nemůžu ho posuzovat.... ale podle obrázků my ten podvozek nějak nesedl,, tak se omlouvám jestli sem tím někomu kdo toto auto vlastní ukřivdil!!!!! sad  sad  sad  sad  sad

36

A upřímě,, nejsem nějaký autíčkový mág tak promiňte jen mám 1 mini-z pak ty xmody.... Jinak spíš chodím do mod. klubu kde se zybýváme letadly(trošku něco jiného) no a když nejsou zrovna super větrnostní podmínky tak mě vzala ta auta.. Tak se omlouvám.

37

Mám iWavera a jsem spokojen big_smile  Dal jsem na něj ještě nějakej tuning + mechovky a je to paráda  8)

38

Jo a jak to jezdí??  big_smile

39

A dělají taky 4wd??? dík za odpověď lol