1

Téma: Jaké baterie

Ahoj te jaké baterie pužíváte pro napájení márdra typ a kapacita?A jaký olej a poměr moc díky.

2

Re: Jaké baterie

Ahoj, ja mam baterie NiCd Sanyo  RC - 2400 (2400mAh) slozene do serie z 5 clanku. Jinak olej pouzivam  Panolin 2-STROKE RACING original doporuceny od FG. Pro zajeti v pomeru 1:20 prvnich cca 5 motohodin a po zajeti 1:25.

3

Olej taky Panolin,ale občas i Motul 15W40 a i jinej lepší.
Dodaný aku odešly docela brzo,tak jsem spájel 5článek z pohonných Noname 1800 NiCD a na hodinu dostačujou v poho.

4

sanyo 2400 mAh pětičlánek,osobně jsem to pájel, olej original od FG Racing pro -2 dobý motory smile poměr  1:25

5

Jakýkoliv kvalitnější akuu,hlavně 5článek a olej pokud bude ful-syntetyc pro motorky tak bude vše gut,značka je na tobě

6

baterky - pack 5xSANYO NiMH 2300mAh přímo s konektorem.

Olej - míchával jsem originál FG-Panolin, teď míchám Shell Advanced Ultra - plnou syntetiku s naturalem 95, může být i 98.
Poměr 1:33, když už je motor zajetej, tak to stačí, pak to zbytečně dýmí a zasírá se svíčka.

7

5 článok Sanyo 3 300mAh, olej Castrol TTS 1:25

8

Zatím starý 5-ti článek Sanyo 1800,ještě vydrží v pohodě více jak celou nádrž.
Olej Shell Advance Ultra 2, poměr 1:50.
( v letadle -  100 a 160 ccm až 1:100 )

9

Baterky 5-ti článek 2500 NIMH.
Olej CASTROL TTS poměr 1:33.

10

Ja pouzivam baterky od GP 3700 a zatial s nimi nemam problem smile

11

Liju do toho Shell Advance Racing X. Patří mezi nejlepší závodní oleje do dvoutaktních olejů.
A baterky stačí typu AA 2500. Já tam mám AA 2700. Ale nejlepší sou takové mono typu C 4300Mah. Ty ti vydrží fajně dluho. Sou dobré třeba na dvouhodinovku bo nemusíš měnit baterky a jak seš snima na závodě tak snima odjedeš tréniing, rozjíždky i finále.

12

5ti článek 2000mAh
Castrol 2T (plná syntetika)
poměr:1:40

13

5-ti článek C 1700 SCR
olej Castrol super TT
poměr 1:25

14

Tak koukám,že mazací poměr se podstatně u každého liší.

15

Já dávám u té Shlellky taky 1:25

16

5članek GP4500mAh
Olej Fuchs(doporucovanej tovarnou) 1/33

17

5ti článek 1700mAH
olej Castrol XR 77
Poměr 3%
Olej je super-skoro vůbec nedýmí a prý je to jeden z nejkvalitnějších. Kamarád míchá stejně, ale o proti mě mu to čadí. Zajímalo by mne zdali se značka oleje může měnit. Né že bych měl důvod, ale u aut 1:1 se to nedoporučuje a to především u vysokovýkoných motorů.

18

Značku oleje klidně měnit můžeš, ale jsem zastáncem toho, že čím ho začínám "krmit", tak to do něj peru stále! Jsem rád, že dobrý olej je znát:-) Taky mám XR77....

19

Svatá pravda. Horší olej může vytvořit usazeniny.To tolik nevadí.Ale po přechodu na olej který má vlastnost usazeniny rozpouštět je to vražda motoru.

20

Nejlepší je používat jeden typ oleje a neměnit ho a ani směs oleje.

21

Podle mě změna mísícího poměru olej/benzín nevadí. Třeba při odlišných teplotních podmínkách (zima-léto) a s tím související provozní teplota motoru a účinost chlazení. Pokud motor není dostatečně chlazen, o trochu více oleje mu neublíží.Je to spíše jistota,že se nezadře.
A ta změna výrobce: I u skutečných aut lze  na změnu teploty reagovat přidáním oleje jiné viskozity do oleje stávajícího (třeba v zimě z důvodu snadného startování). Ale v žádném případě by se nemělo jednat o jiného výrobce.

22

Zase hodně oleje taky není dobré kvůli odcházení svíčky. Když ho je hodně tak se na svíčce udělá pecka a je na prd. Ale ja kse vyčistí tak pak háže jiskru

23

To jo, ale já měl na mysli přimazání třeba z 1:40 na 1:33. Ne z 1:40 na 1:25.Ale ten kdo maže 1:25 (a tací zde jsou) tak by s tím museli mít problémy a asi by douho na tomto poměru nezůstali. Jinak s tím také souvisí bohatost směsi.

24

Kdyz uz se tu resili o oleje do benzinu, tak se taky zeptam 8)
Jaký olej používáte na vzduchový filtr?

25

Já dávám OFNA a tak 3-4 proužky po 1cm na filtr a pak vymačkat v sáčku