101

Re: Nove pravidla 1:10 ETC

Jenze Martin Korinek je nadclovek a ja jsem normalni smrtelnik. On muze jet i s TT-01 a bude mezi elitou  lol

tak to zas ne ale kdyby jel s TT-01 mezi elistou s TT-01 jak to uz by nekteri nechapali jak to lita na rovince big_smile a vam to jede jako posr***

102

LOL sčím jiným by Martin jel, než s normálním autem.. Jel bez jakekoliv upravy Xray 007... a zkoušel posunovat baterkama dopředu a dozadu.. používal to jako další nastavovací prvek.. Jel stím i v sobotu v Kolíně.. Jelo to uplně v pohodě.. jel dokonce i standartní pružiny, nad kterýma já byhc se zamyslel ... Nicmeně, asi to nejni potřeba...

lol  je mi jasny ze nejel na kolobrnde , ale zajimalo me jestli mel jiny plato nebo standartni pro 6ticlanek a kde mel baterky jestli vic vepredu nebo vzadu  roll .

klasicke 6ti clankove plato, baterky vpredu (aspon po posledni rozjizdce)

103

LOL sčím jiným by Martin jel, než s normálním autem.. Jel bez jakekoliv upravy Xray 007... a zkoušel posunovat baterkama dopředu a dozadu.. používal to jako další nastavovací prvek.. Jel stím i v sobotu v Kolíně.. Jelo to uplně v pohodě.. jel dokonce i standartní pružiny, nad kterýma já byhc se zamyslel ... Nicmeně, asi to nejni potřeba...

lol  je mi jasny ze nejel na kolobrnde , ale zajimalo me jestli mel jiny plato nebo standartni pro 6ticlanek a kde mel baterky jestli vic vepredu nebo vzadu  roll .

klasicke 6ti clankove plato, baterky vpredu (aspon po posledni rozjizdce)

Dekuji moc. Ptam se na takovy "LOLACKY" otazky jen proto ze si pokousim udelat nove plato na T1 a zajima me kde je nejlepsi mit teziste protoze T1 ho ma asi o 5mm vic vzadu oproti T2 (to jen tak na vysvetlenou pro J.J.  wink )

http://img96.imageshack.us/my.php?image=motor028xm6.jpg

104

Mirro ty jses ladic pian ;-]

105

Tak ja jsem uz na peticlanek pripraven  smile  ted jen jestli to pojede. S Tomem to testnem v Kostelci.
Racer trosku jinak  wink  : http://img442.imageshack.us/my.php?image=podvozekss1.jpg

106

Tak ja jsem uz na peticlanek pripraven  smile  ted jen jestli to pojede. S Tomem to testnem v Kostelci.
Racer trosku jinak  wink  : http://img442.imageshack.us/my.php?image=podvozekss1.jpg

nevypada to spatne ale az ti odejde predni volnobezka big_smile chci videt jak ji pak na zavodech upravis  lol

107

jelikoz jsem si nevsiml ze by mel upravovane kardany, tak volnobezka je klasicka, jen je jinde remenice
spis geometrie zadni napravy mi prijde dost experimentalni

108

jelikoz jsem si nevsiml ze by mel upravovane kardany, tak volnobezka je klasicka, jen je jinde remenice
spis geometrie zadni napravy mi prijde dost experimentalni

Presne tak. Kdyz odende nekam do vecnych lovist (coz asi nehrozi) tak vytahnu z kufru druhou  wink .

109

ajaj

nedavno sem si poridil nove baterky(6-clanky) a ted zjistim ze se mozna bude jezdit na 5clanky???

toz to si delaji srandu,pro lidi co maji treba TL-01 to bude sranda nevym kde uberou baterii,a taky se to tyka lidi co nemaji baterky v rade(IIIIII) ale za sebou (===)

nevite ale jestli to bude platit i v zavodech Tora Cup???,jestli ne tak mam stesti

110

LOL big_smile

111

ajaj

nedavno sem si poridil nove baterky(6-clanky) a ted zjistim ze se mozna bude jezdit na 5clanky???

toz to si delaji srandu,pro lidi co maji treba TL-01 to bude sranda nevym kde uberou baterii,a taky se to tyka lidi co nemaji baterky v rade(IIIIII) ale za sebou (===)

nevite ale jestli to bude platit i v zavodech Tora Cup???,jestli ne tak mam stesti

Pri predstave nabuseneho TL-01 na startu zavodu mistrovstvi CR, nebo Xray Challenge se mi opravdu velmi zlepsila nalada, dekuji!!

112

tbcko se cas od casu objevi... (na XCH)

113

To ano.. ale sotva v něm bude 8x1 nebo nějakej Brushless.... Martin udělal pro takové lidi s takovými podvozky výborný pravidla... když 6článků, tak tuším do 12z nebo do 14z.. takže to bude stejně rychlý.. ale myslím si, že podvozek TL-01 je neschopnej nějak závodit a už vůbec ne s 12z motorem... by se to dřív rozteklo:D

114

.... Martin udělal pro takové lidi s takovými podvozky výborný pravidla... když 6článků, tak tuším do 12z nebo do 14z..

Dobrý nápad.  smile

115

To ano.. ... by se to dřív rozteklo:D

To te muzu ujistit ze nerozteklo protoze driv nez by se to stacilo zahrat tak bys roztrhal vsechny prevody a tech je tam dost big_smile

116

Martin udělal pro takové lidi s takovými podvozky výborný pravidla... když 6článků, tak tuším do 12z nebo do 14z..

Tak to jsem trochu uspechal stim 5ticlankem ...........   :oops:  smile

117

ty beztak smerujes rychle ke stridaku, tak to je fuk wink

118

ty beztak smerujes rychle ke stridaku, tak to je fuk wink

sak to auto udelal synackovi to nevis, sobe si poridi neco uplne noveho a nabuseneho

119

Dnes jsem v posledni finalovce na Hanackem poharu zkusil jet 5clanek pro srovnani, sice jsem nejel se svima baterkama a bylo mi receno ze na tom nejsou zrovna nejlepe ani vzhledove nevypadaly nic extra ale k tomu at se vyjadri mirra. Jel jsem kotvu corally 12T a v moji skupine jezdilo asi   6 stridaku, protoze jsem nevedel jak to bude akcelerovat tak jsem nestartoval ze sve pozice ale z konce. Akcelerace byla velmi vyborna a na ni jsem oproti stridakum neztracel, auto mi prislo klidnejsi jelo se snim lepe, nebyl jsem vubec pomalejsi nez ostatni jedine misto kde jsem vyrazne nestihal byl konec rovinky, ale ta byla tak kratka ze to nemelo vyznam. Dojel jsem celou jizdu s tema neurcityma baterkama s nalepkou 3700 jak jsou ta tom kapacitne nevim, doba jizdy 6minut. Takze myslim ze zadny problem s 5clanky nehrozi. Jen pro upresneni jezdci kterym to jelo nejvice meli stary stridak LRP modry Vector4, premyslim ze to zkusim na normalni baterky u kterych jsem si jist s jejich vykonem.

120

Stejnej pokus (trosku nedobrovolne  big_smile ) jsem podstoupil v kategorii s Mig motorem s podvozkem kterej nebyl odzkousenej (baj oko nastavenej) , pujcenyma staryma nenamazanyma gumama (trosku polepeny od vterinaku) a baterkama ktery byly nerozhejbany (castecne vybity z blbnuti o prestavce  :oops: ) + prevod co kufr dal. Nejrychlejsi kolo oproti 6ticlanku jsem mel o 0,9 s pomalejsi a celkove to delalo o 2 kola mene. Takze zde uz byl rozdil markantnejsi (mozna kdyby to nebylo tak narychlo ................. tak by byl rozdil mensi) ale nekterym jsem kupodivu stihal aji na rovince.
Co se tyce baterek ktery jsme pouzily tak to byl 5ticlanek GP 3700 z pytle 1 rok jete a prodelaly mensi havarku (vyzkratovany  :arrow: zhorel jeden clanek ktery byl doplnen z jine vyhorele sady do 6ticlanku a pak z toho jsem vybral ty nejmin nemocny pro 5ticlanek). Realnou kapacitu maji +- 2650 mAh pri vybijeni 10 A a po jizde z nich Kaja pri jeho pokusu (s 12z motorem) vybil asi 150 mAh. Vaha meho podvozku byla 1380g.
Problemy s merenim ........... nebyly zadne.

121

jeste bych dodal ze s 12T kotvou jsem byl jen o 0.2s na nejrychlejsi kolo pomalejsi ale jinak jsem najel stejne kol

122

Nevím zda se někdo zamyslel nad Tím, že problém je vysoký proud. Ohmův zákon je jasný, výkon je napětí x proud. Když klesne napětí měl by vzrůst proud který ničí komponenty nejvíce . Samozřejmě záleží na vnitřnich odporech spotřebičů. Ale stejně si myslím, že hodně obyčejných reglerů zhoří . Ty lepší regulátory jsou konstruhovány pro méně článků a vydrží. Myslím, že nejméně se to naštěstí dotkne stříďáků. Auta katgorie STOCK se budou plazit ještě pomaleji. je ale fakt, že podvozky si oddychnou. Zkrátka účelem asi bude jako vždy si pořídit novou elektrovýbavu, která bude speciálně pro 5 články vytvořena a vytahnout lidem co nejvíce peněz z kapes.

123

podvozky si zarucene neoddychnou, pkud si cetl poje poznatky z jizdy s 5clankem tak jsem stihal 6clankum, to znamena ze rychlost bude mensi, sice mi motor po jizde skoro varil,mozna aj to vejce by se na nem dalo udelat, ale baterky byly zase vlazne coz me prislo nelogicke, ale stocky jako takove treba u rajdusa budou nejspis na 6clanku porad, a s tim ohmovym zakonem se to tu neresi pac to vi kazdy kdo navstivil zakladni skolu, teda my to tam brali

124

Neber to jako poučování jen jsem názorně vysvětlil to na co jsi Ty přišel prakticky, že poteče do motoru vyšší proud a bude se to více hřát a vše dříve odejde a my si koupíme k radosti prodejců nové. Pokud jde o MSP a ježdění u nás, samozřejmě se pojedou šestičlánky a to i v OPEN kategorii. Uvidíme co LI polky, nemáš zkušenost jak to jede u desetiny a jaké dává proudy?

125

Tak sem hoši o víkendu na závodech na slovesku zkusil z nudy jet jednu jízdu s 4cells. nebyl problem. nechápu řeči o změnách teplot.. naprosto sem to nerozeznal ani teploměr ne.. Každopádně i se čtyřčlánkem sem vyhrál o kolo a nebyl problém.... 5cells je uplně ideálníí