1

Téma: Jaké převody na Xray M 18 T

Poraďte prosím, jaké převody použít  na Xray M 18 T s třístovkou motorem na závody v Kolíně.

2

Re: Jaké převody na Xray M 18 T

Také bych to docela rád věděl.

Jsem zvědavý, jak to zítra pojede  roll ...

3

Tak jsem dal na původní převodové kolo pastorek s 11 zuby a bylo to OK.

4

Čekal jsem, jestli někdo odpoví na otázku, jaký pastorek. Sám jsem exerimentováním zjistil, že mi také 11 zubů vyhovuje nejlépe. Mám M18MT krátce, ještě jsem s ním nebyl venku, takže přemýšlím, co a jak nastavit. Teď zkouším, jak nejlépe nastavit podvozek, jaké podložky k pružinám a do jaké pozice upevnit tlumiče.
Jinak jsem s tímto modelem naprosto spokojený.

5

No než jsem jel na závody tak se mi zdály tlumiče dost měkké tak jsem podložil pružiny co to dalo,ale na závodech to nebylo ono těžíště bylo moc vysoko a auto se v zatáčkách převracelo.po vyndání podložek se jízdní vlastnosti velice zlepšily.Při řádění v terému by to asi chtělo opravdu přitvrdit.

6

Dal jsem podložky 3mm a 2mm a auto poskakovalo po nerovnostech a v prudkých zatáčkách se stavěl na dvě kola a sem tam se převrátil tak jsem snížil podložky na 2mm a vše přestalo auto doslova proplouval nerovnostmi. Proto jsem zveřejnil dotaz na tlumiče protože v originál paketu byly pístnice i se dvěma výřezy. Návod uváděl pístnice s čtyřma výřezy. Po namontování se dvěma výřezy byly tlumiče tvrdé a lenivé (pomalé tak na koberec).