1

Téma: Stahovací pásky na hlavě motoru

Nevěděl by někdo,proč se na spal. motorech používá stah. páska?Ohledně lepší chlazení nebo ohřívání motoru?Dost jsem to viděl na zahraničních forech v galeriích.

To admin.Prosím o případné přesunutí jinam.Nějak mne jiná kolonka nenapadla.

2

Re: Stahovací pásky na hlavě motoru

S odvodem tepla to nemá nic společného. Je to proto, aby se ti nepoškrábala hlava motoru, protože to pak nevypadá hezky .-) ... takže estetické hledisko.

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

3

No...s těma škrábancema to je  pravda,ale ještě více to pomáhá,jako tlumič nárazu,takže se ti ta vrchní žebra neulomí.Ale to musí být určitě rána.Takže proti  škrábancům a ulomení.

4

No, ono si moc nepomůžeš, zase se to poškrábe tou páskou, časem totiž dojde k jejímu uvolnění a pak je to poškrábané pod ní. Hlava motoru, ale asi vydrží pěkná o chvilku déle.. big_smile

5

No...s těma škrábancema to je  pravda,ale ještě více to pomáhá,jako tlumič nárazu,takže se ti ta vrchní žebra neulomí.Ale to musí být určitě rána.Takže proti  škrábancům a ulomení.

Když jsem se ptal, bylo mi řečeno že na tohle, k ulomení mi nikdy nedošlo, ať tam byly nebo ne a rány to dostalo pělné. Hlava se mi zdformovala, ale tomu by pásky stejně mco nepomohly .. lepší než ty pásky je dát si nad hlavu nějakou "klec" btw: na ty pásky si lidi dost navlíkaj palivovou hadičku smile

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

6

No, ono si moc nepomůžeš, zase se to poškrábe tou páskou, časem totiž dojde k jejímu uvolnění a pak je to poškrábané pod ní. Hlava motoru, ale asi vydrží pěkná o chvilku déle.. big_smile

Na tu pásku dej kousky silikonové palivové hadičky, pak se hlava motoru od pásky nepoškrábe - osobně vyzkoušeno.

7

já tu pásku používám už dlouho a žádnej škrábanec od ní nemám,  ale spoustě škrábanců zabránila, i když ne všem

8

postnite sem nejake foto alebo link, dik !

9

postnite sem nejake foto alebo link, dik !

Mrkni sem:

http://evazaplatova.album.cz/f/ttt269549460856705b.jpg

10

super, konecne som to pochopil wink
... a dobry napad, lebo moja hlava je uz doskrkanaaaa