1

Téma: Mini-Z i na ven?

Nazdarek vsichni!
Jsem rad, ze jsem nasel nejakou stranku kde se najdou diskuse o mini-Z ... prave totiz o jednom premyslim. Je mi jasny, ze je to vez hlavne do mistnosti, ale ja bych naopak moc rad vyrazil i ven ... co me totiz hodne laka je velikost auta, dam ho jednoduse do baglu, sednu na kolo, a pojedu si zajezdit treba na Kravi horu... (ano, jsem z Brna smile )
Napred jeste neco - nejsem ultrazacatecnik, jsem znovuzacatecnik. Kdysi jsem jako kluk s autem jezdil, s offroadem buggy 2WD elektro, 1:10. To ale muze spis zkreslovat nez mi pomoct v rozhodnuti.
No, a ted se dostavam k tomu hlavnimu. Samo ze na ven by bylo super neco 4x4. Ale ty auta AWD na ven nejsou, a ani to podle vseho co jsem se docetl nevypada ze by se daly prestavet na ven (za pouziti standartnich dilu samo - zdatny a pokrocily modelarsky guru by si s tim poradil, ale za toho ja se nepovazuju). Takze mi zbyva varianta overland, nebo monstertruck.
O overlandu se na ruznych strankach mluvi ve skvelych slovech - ze pry vyjede 40° svah, a podobne ... no, je to sice pekne, ale me by sis zajimala konkretni zkusenost nekoho z vas - jak se s nim jezdi venku, jake povrchy, jak moc se to spini zevnitr ... Jake pneumatiky se daji poridit aby to venku vubec trochu jezdilo. Hlavni prekazka podle me budou mala kola.
Horsi je to s monstertruckem. Tak nejak si myslim, ze pokud bych ho trochu vylepsil - asi motor za silnejsi, a nektere dily za hlinikove, mohlo by to jezdit diky velikosti kol i po drsnejsich povrsich nez overland. Zase na doma to pak zrejme bude o dost horsi. Problem je v tom, ze nikde, ani na zahranicnich webech, jsem nenasel zadne nazory na mini-Z monstertrucky, jedine review je spanelsky a to jaksi nedavam. Ani tady o tom nejsou zadne diskuse.
Je toho hodne, co? No. Pardon.
Co bych chtel vedet? Vase zkusenosti s jezdenim venku. At uz s overland, truck nebo i s racer. Hodne by mi pomohlo kdyby tu treba byl nekdo z Brna (ja vim, jsou tu smile ) kdo by mi to ukazal, tomu bych byl asi zauzlovany nejvic.
A jeste - na Minske jsem jeste nebyl, jak tu kdosi radil, ale behem tydne se tam urcite zastavim...
Diky moc vsem kteri vydrzeli cist az sem, a diky jeste vic vsem kdo poradi.

2

Re: Mini-Z i na ven?

S overlndem si venku moc nezajezdis, kazdej kaminek je velkou prekazkou, vetsinou proto, ze neni 4wd, je to tak si v pokoji postavit nejakej trial. Monster neznam, ale urcite to bude na ven lepsi reseni nez overland wink

MonsterBaja 5T
Mugen Seiki E-MBX5T

3

Na ven jedině MT, zkuošel sem to s Racerem MR-01 a při první jízdě mi skočil kamínek mezi pastorek motoru a diferenciál a dál to nejelo, navíc to malinký auto venku trpí díky nerovnostem terénu (chodník atd..) to už fakt jedině Monstera. Přemýšlel si třeba o jiný značce než Kyosho? Třeba Hype Mini Monster je trochu větší a hlavně do většího terénu je super, stejně tak i do sněhu a taky na trial...... 8)

4

DnF: Koukni se tady http://www.mini-zracer.com co se dá třeba s Overlandy jezdit. My jsme s nima jezdili na chalupě a až jsem koukal. I posekaný trávník zdolá, udusanou hlínu uplně v pohodě.
Pak se ještě koukni sem http://www.rcpics.net a dej si najít Overland. Jsou tam i videa, kde je dobře vidět jak to jezdí. Oproti mnoha jiným modelům to má dvě zásadní výhody:
1. nic není poddimenzované - to znamená, že co zvládne motor pobere podvozek, servo a zase naopak
2. je to bezkonkurenčně velmi kvalitně vyrobeno

5

Ach jo. To se mi nelibi tohle, jak to tak prolejzam, tak se mi hrouti predsevzeti ze koupim to nejmensi jen na vyblbnuti ...  8O kdyz povolim a zacnu premyslet o hype mini, jak pise Spiritus, tak od dvaceti neni daleko k osmnacti, a pokud se zacnu koukat na vetsi autacky, tak uz je na vyber zatracene moc, treba LRP Shark kterej me zaujal hlavne standartni vybavou... Jenze ja chtel neco malickeho na doma i na ven. Takze asi zustanu u mini-Z, ale bud overland s tim ze ho trochu posteluju, nebo rovnou truck. Uvidime jestli se mi podari u nekoho si to vyzkouset. smile
Salvatore:
Ty videa mi dost pomohly, jeste bych se zeptal jak je to s pomalou jizdou ...ta v nich totiz moc videt neni... ale predpokladam ze to bude v pohode kdyz se vsude pise ze je to prima i na slozitejsi trial.
docela me dostal tenhle obrazek
http://www.rcpics.net/media/sm-IMG_0069---rcp2.jpg
Je u nej popisek, ze to v tomhle stavu porad funguje. To je potesujici. Taky je na tom videt ze ten clovek tam ma o dost vetsi pneu. To se mi libi wink
To co pise georgio se mi nejak nezda v porovnani s tim co pise Salvatore a co je ostatne videt na te strance rcpics....
Mno, co nejdriv se asi kouknu na tu Minskou, a popovidam si s personalem, jestli z nich neco nevytahnu.
Diky vsem za odpovedi, i za ty PMka, a porad plati ze jakemukoliv brnakovi ktery mi predvede mini-Z overlanda nebo MT nazivo budu velice zauzlovan!

6

Pokud umis anglicky, tady je test Overlanda http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=391  a tady Monstera, pomerne obsahlej http://www.rccaraction.com/articles/miniZ_1.asp
Ja mam Overland a rozhodovani mezi nim a Monstrem mi trvalo velice dlouho. Jelikoz ale travim nadpolovicni vetsinu casu doma (bydlim skoro v centru Prahy), zvolil jsem nakonec Overland. Nelituju, na domu super a lehci teren zvlada i venku, vetsi a hrubsi gumy by vsak nebyly na skodu, to jsi odhadl dobre. Koukni take na videa na googlu (video.google.com), tam je par Monsteru venku.

7

ten obrazek nejak prestal fungovat, nevim proc presne ... byl tam podvozek overlandu s velkejma kolama docela drsne obalenej snehem ...
Diky za ty odkazy, ty jsem nejak minul. Pomalu si myslim ze ten truck bude asi nejlepsi reseni, po prohlidnuti videi z googlu mi ale prijde ze to 2WD bude fakt spatny.
BTW, kdybych slevil z trucka, tak proc bych si rozhodne nemel porizovat Mini Blade RC buggy ... (ten truck tiger co ma podobnej podvozek a stejnou cenu se mi nejak ... nezda. )
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/scripts … ;Level=666
Jestli nelzou, tak velikost je skoro stejna (+3cm +1cm), ale tuning dily asi nejsou, jen ND... Ale to by se treba nejak dalo. Vymenit zadni kola za vetsi, a nejakej teren by taky zvladla.
Mno, to jeste budu muset procmuchat web jestli o tom neco najdu, je to nejake podezrele bez referenci, o mini-Z se da najit vsechno (spis chvalu), o X mods taky (spis hanu) ale o tomhle skoro nic ...  :?
Tak, dneska toho necham, a jeste si o tom budu premyslet.

8

Tak jo, jeste jsem lecos procetl, a uz vim ze ta blade je spis takovej levnej plastacek ... takze spis nebrat.

9

Mám monstera 2 roky,jezdím na zahradě po trávníku a v pohodě

10

No pokud byste chtel nekdo Hype monstera, jednoho tak rok staryho tu mam na prodej, nebot muj RC arzenal uz neujezdim. Na trial domaci je fajn, venku jsem nezkousel .. ale da se ladit, silnejsi motor, mekky tlumice atd. Tak se kdyztak ozvete, treba si to nekdo uzije ... Je absolutne neposkozenej ... presel jsem z nej na "velkej" trial.

11

Jinak zapomnel jsem ... cenu nejak domluvime, novej je za 3.5k tak za "pulku"