Téma: Fail Safe Carson
Máte niekto fail safe modul od Carsona s tým relátkom na stop motora? Potreboval by som poradiť, prípadne český návod.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Máte niekto fail safe modul od Carsona s tým relátkom na stop motora? Potreboval by som poradiť, prípadne český návod.
presne na ten som aj ja pozeral a tiez by som si rad precital ten navod!
a otazky:
-musia tie dva kabliky (na stop motora) byt zapojene?
-nemate niekto skusenosti s tymot fail save?
http://www.carson-modelsport.de/de/modelle/fernlenkanlagen/zubehoer/rtp/54004/produktdetails.htm
Popdľa všetkého nemusia byť. Teda ako som to dobre pochopil. Práve to je ten problém prečo zháňam návod. Kupoval som v Pieštanoch a bohužial len nemecký návod. Nevieš náhodou nemecky? Scaner mám.
Popdľa všetkého nemusia byť. Teda ako som to dobre pochopil. Práve to je ten problém prečo zháňam návod. Kupoval som v Pieštanoch a bohužial len nemecký návod. Nevieš náhodou nemecky? Scaner mám.
ja som pozeral obe FS tiez na piestanskej www..
a ked nemusia byt zapojene, tak dufam ze to neovplyvni ovladanie brzd.serva v pripade nutnosti!!
a aky mas nazor na ten FS na ktory som hodil link v mojom predch prispevku??
z nem by som mal nieco ovladat...tak mi to posli a pozriem sa na to. potom ti mozem zavolat a pokecame...bude to lepsie ako pisat preklad, nakolko nemam moc casu.
mail na mna myslim mas..
Ten na linku je pre osmičky. Ja mám tento http://www.carson-modelsport.de/de/modelle/fernlenkanlagen/zubehoer/rtp/306006/produktdetails.htm Ten je určený pre použitie v 1:6
Ináč to zapojenie na stop tlačidlo nie je zložité. Ked budem mať preložený návod tak to pozapájam a testnem. Bez preštudovania návodu by som nerád experimentoval a poškodil auto alebo niečo v okolí. :cry:
Koukal jsem na ten z linku pro benzín a nějak moc z toho nejsem moudrej.Proč to má vývod na 2 servokonektory?Ty modrý kably jsou k aku?
A to relátko se mi tam nějak moc nelíbí.Dost vyčuhuje.To si řiká rovnou o uražení.
Tie dva modré dráty sa pripájajú k stop tlačítku na motore. Relátko drží festne. Aj tak mám v pláne zavrieť do nejakej plastovej krabičky a dať do schránky na elektroniku. Tam je miesta dosť a aspom tam nebude prijímač tak plandať.
Ten FS od Carsonu funguje velmi dobře.
Vieš akom to nastaviť prípadne nemáš český návod? Pelikán to na Slovensko svojim obchodníkom nedodáva zo žiadnym iným návodom ako nemeckým.
Vieš akom to nastaviť prípadne nemáš český návod? Pelikán to na Slovensko svojim obchodníkom nedodáva zo žiadnym iným návodom ako nemeckým.
rogi, len som v robote na fajront na to v rychlosti kukol a bolo tam pisane(uplne na konci tretej stany pri tej scheme), ze sa to nastavuje pri vypnutom vysielaci a ma sa to tym malym kovovym trimom s chromovou povrchovou upravou nastavit do polohy "ulovy plyn a aktivna brzda"..ale to som necital celu druhu stranu, kde bude viac.. dam ti vediet ked sa k tomu dostanem....bude to coskoro...ale zatial to skus takto a mal by si mat aspon nejaky vysledok...
Budem netrpezlivo čakať. Zajtra je volno tak by som chcel trocha pojazdiť a otestovať fail safe.
Jak psal "maksel" - nastavuje se to potenciometrem. Musiš najít takovou polohu, aby při vypnutém vysílači se ubral plyn a zabrzdilo to. Když potenciometr přetočíš na druhou stranu, bude to fungovat opačně - při výpadku signálu ti to dá plnej plyn. O českém návodu k FS bohužel nevím.
To znamená nastavovať pri vypnutom vysielači a zapnutom prijímači? Ako nastaviť to stop tlačidlo?
To znamená nastavovať pri vypnutom vysielači a zapnutom prijímači? Ako nastaviť to stop tlačidlo?
presne ako pises...zap prijmac a vyp vysielac
to stop tlacidlo zatial neviem...ale podla mna by to malo byt nejako zpriahnute dokopy a ked sa aktivizuje jedna funkcia(teda brzda) tak by sa mal aj automaticky vypnut motor...logicky nevidim dovod aby to robili oddelene a komplikovali to nejakou samostat jednotkou...
Som mimo a nemám ten návod zo sebou. Môžeš pozrieť zapojenie konektorov? Jirka CBX sa pýtal na ich zapojenie.
Koukal jsem na ten z linku pro benzín a nějak moc z toho nejsem moudrej.Proč to má vývod na 2 servokonektory?Ty modrý kably jsou k aku?
A to relátko se mi tam nějak moc nelíbí.Dost vyčuhuje.To si řiká rovnou o uražení.
to sa ti len zda ze to ma dva vyvody na serva! jeden vyvod(3 žily) idu do primaca (na obr z toho linku su to tie horne) a spodne 3 žily idu do serva plyn/brzda. dve modre zily napravo vychadzajuce z relatka sa zokruhuju s vypinacom motora.
Vidíš tak to má byť. Jirkovicbx treba vždy odpovedať. On patrí k jedným z mála ktorý sa rád podelí o informácie. Mali by sme ho niekedy pozvať na frťana.
Aha takhle.Při výpadku signálu či podobně,zapne brzda a chcípne to motor.No,trochu složitější,ale snad to bude pracovat v pohodě.
Co jsem zatim vždy využil u mýho FS Venom(ted někde Inteligent),tak řízení zahnulo doprava a brzda se aktivovala v takový míře,jak moc jsem ji nastavil při vložení FS mezi servo plynu a přijímač.
rogi, cez tieto dni som bol dost mimo(nakoniec ako kazdy vikend), ale zajtra ti naisto poslem preklad dolezitych info ohladne fail save-u
Dík. Aj tak som sa vôbec k autu cez víkend nedostal. :cry:
;rogi precital som cely nanual a nic vaic nove som sa nedozvedel. je tam stranse vela zvastov a upozorneni typu "ak je kabel alebo izolacia pretrhnuta, tak to moze obmadzit funkciu FS......ak je relatko a ine elektro suc na doske FS uvolnene, tak moze prist k havarii " a tak podobne...skratka samozrejme veci urcene skor pre panicov v modelarskom svete.
este nieco na zopakovanie:
-tie dva modre kabliky sa maju zapojit na vyinac motora
-fail save sa moze aktivovat aj ked budes jazdit v blizkosti vodicov s velmi vysokym napatim koli pritomnosti el.mag. pola, ktore by mohli oplyvnit fugovanie celej elektriky v aute
-a v navode simulovali vypadok signalu vypnutim vysielaca, cize by sa po vypnuti mali aktivovat vsetky ochrany FS
-nastavenie FS som uz popisal vyssie
Nemáte někdo naskenované ty notičky k tomu, někde jsem to měl ale nemůžu to najít.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.