1

Téma: Dotaz k pravidlům "Yokomo Drift Cup-Čelákovice neděle 3

přesunuto z " Pozvánky na závody / Yokomo Drift Cup - Čelákovice neděle 3. září "

TAKŽE PRAVIDLA

Ke stažení zde v PDF:
www.rc-modely.cz/clanky/yokomo-drift-cup-pravidla.pdf

Malinkej "cca stupid" dotaz k pravidlům: ".....Auta musí v zatáčce
bezpodmínečně driftovat (jet bokem), kdo nedriftuje, automaticky musí před sebe pustit protivníka!....."
co když se mi nepodaří utrhnou auto do driftu... musím tím pádem i tak pustit soupeře před sebe, i kdybych měl velký náskok (což se mi těžko podaří  :twisted: ) ??? Mám Yokomo kola a ty se vždy neurvou... neboli - je obtížnější je urvat oproti plastovým i když mám motorek 35T... předem díky za odpověď...

2

Re: Dotaz k pravidlům "Yokomo Drift Cup-Čelákovice neděle 3

Dobrý dotaz, to jsem úplně nedomyslel...

Nejspíše to však dopadne tak, že všichni pojednou ABS. Yokoma totiž na dráze relativně "dobře" sedí, kdežto ABS tě prostě donutí jet smykem :-).

Dnes jsme to zkoušeli, zítra budeme zase a nějako se rozhodneme.

Díky, pravidla jak jsem psal budeme upravovat, a zrovna tohle asi budeme muset upravit.

3

Dobrý dotaz, to jsem úplně nedomyslel...

Nejspíše to však dopadne tak, že všichni pojednou ABS. Yokoma totiž na dráze relativně "dobře" sedí, kdežto ABS tě prostě donutí jet smykem :-).

Dnes jsme to zkoušeli, zítra budeme zase a nějako se rozhodneme.

Díky, pravidla jak jsem psal budeme upravovat, a zrovna tohle asi budeme muset upravit.

škoda.... takže asi nedojedu... :? bo jiné kola než Yokomo ( http://www.sweb.cz/nfsu13/10.jpg )  nemám a závod nepojedu na kolech, na kterých nemám nic odjezděno... bych navrhoval kategorie  wink

4

A to je taky zajímavý nápad  tongue

Jinak toho, že bys jel na jiných pneu bych se nebál. Většina lidí zatím nezkusila ani Yokoma ani nic jiného, takže to bude docela prča  :twisted:

5

A to je taky zajímavý nápad  tongue

Jinak toho, že bys jel na jiných pneu bych se nebál. Většina lidí zatím nezkusila ani Yokoma ani nic jiného, takže to bude docela prča  :twisted:

jak to nakonec dopadlo s pravidly??? bylo to rozděleno do skupin... PVC kola a Yokomo kola zvlášť??? Nebo se to jelo nakonec dohromady... Hodnotilo se to podle toho, kdo dojel dřív do cíle, nebo komu šly lépe drifty, - jakože dlouhé, hladké, vypočítané - jakože bez nárazů do mantinelů a přito blízko nich, rychlost projetí, nasměrování auta při průjezdu atp... ???

6

Všichni ABS, až nás bude více (teď nás bylo 13) uděláme kategorie.

A byla provedena tato změna - na začátku rozjížďky každý nafasoval 100 bodů a za každou špatně (ne driftem) projetou zatáčku -10 bodů. Za prvenství bylo +30 bodíků. Vcelku myslím se to osvědčilo, všichni driftili jak o život  tongue

7

A byla provedena tato změna - na začátku rozjížďky každý nafasoval 100 bodů a za každou špatně (ne driftem) projetou zatáčku -10 bodů. Za prvenství bylo +30 bodíků. Vcelku myslím se to osvědčilo, všichni driftili jak o život  tongue

aspoň že to... ale stále to není vono ;-)

btw - jak to bude s tím dalším závodem??? ("zatím není potvrzeno - 30.09.2006 – výstava Model Hobby
zima 2006-2007 – asi 4 kola v Čelákovicích v tělocvičně na koberci"
)
toho 30/9 bych už měl čas i peníze navíc tak bych se na 100% stavil... - přeci jen cca 580km (tam i zpět) je celkem dost....

8

aspoň že to... ale stále to není vono ;-)

vono to zatím asi jen tak nebude, myslím tím, že až to bude vono a budeme tam ve většině předvádět něco pořádnýho podpořím myšlenku na další členění do kategorií a podobně. Zatím stávající bodování vyhovuje a jaksi moc nedeprimuje....

JB

JB

9

Dle mého jsou pravidla v tuto chvíli dostačující. Je nás málo a většině dá práci se na dráze vůbec udržet v něčem čemu říkáme drift. Co se týká obutí tak Yokomo kol bych spotřeboval za tento závot tak troje náhradní kroužky. ABS plast je super! Sice více klouže zato více vydrží a stojí méně. Jinak jsem se osobně moc pobavil. Díky klukům za dobrý nápad tyto závody uspořádat.

10

asi taky budu muset vyzkoušet ty plasty....  :twisted:
- když jinak nedáte...  wink