Téma: HOBAO Hyper 7 ST nitro - pomoc se seřízením motoru (Pardubice)
Ahoj,
nedávno se mi dostal do ruky velice zajímavý kousek parádního nitro auta HOBAO Hyper 7 ST.
Původní záměr byl kompletně předělat do elektriky, jelikož nemám absolutně zkušenost s nitro motory a jejich provozem, seřizováním atd., neměl jsem ambice ho dávat do kopy.
Když jsem ho ale viděl na živo, řekl jsem si... a co, zkusím to... přeci jenom ten spalovací motor má něco do sebe a bude to fajn zpestření k ostatním elektrickým autům, co běžně proháním. A když by se povedlo, byl by to super stroj...
Podotýkám, nemám absolutně zkušenost s nitro motory. Projel jsem samozřejmě nějaké články, jak co by kdyby...
Pochopil jsem, co nitro, to "osobnost"...
Model: HOBAO Hyper 7 ST
Motor: .28 MAC Star
Palivo: 30% nitro
Po koupi jsem provedl následující úpravy:
- Výměna těsnění motor / výfuk
- Výměna žhavicí svíčky
Stav:
- Velmi zachovalý vizuální stav, nebylo s ním zřejmě naježděno mnoho a když tak jen lehké hobby.
- Motor / péče o motor (after run) - neznámé
- Stav ostatních těsnících prvků motoru - neznámé
- Seřízení a stav regulačních jehel - neznámé
Motor se mi podařilo několikrát nahodit, ale jeho chování je prapodivné = totálně rozhašené seřízení.
Chtěl bych se zeptat, zda není mezi vámi nějaký zkušený modelář přes nitro auta, který by se na model podíval, pokusil se ho seřídit do jezditelného nastavení a vysvětlil mi, jak motor do budoucna seřizovat.
Okolí PARDUBIC / HRADEC KRÁLOVÉ
Záměrně neuvádím rozbory chování, možné problémy, neb za těch pár krátkých startů je špatně poznat, co je vlastně špatně.
Zda je to svíčka, těsnění, nastavení jehel, nebo prostě jen špatný postup...
Moc rád bych se to od někoho zkušeného naučil, něž doma dlouze laborovat a nakonec vyhodit zničený motor.
Předem díky za jakákoliv doporučení někoho, kdo by byl ochotný mi pomoci - klidně pište na mail (f.em@email.cz)
Jirka