1

Téma: Velikost baterie HPI Savage Flux

Ahoj, snažím se zde na fóru dohledat velikost baterie v mm pro Savage Flux. Většina informací je mnoho let stará a tak bych vás chtěl požádat o info z dnešní doby, kdy se dají lehce koupit rozměrově větší baterie s vyšší kapacitou. Rozměr boxu pro baterii by měl mít prostor DxŠxV 208x35x45mm, ale četl jsem, že uživatelé odstraní horní kryt a použijí i vyšší baterie. Nicméně mnou předběžně vybraná baterie je 58mm vysoká a říkám si, že už je to asi trochu moc. Nemá někdo zkušenost-názor?

Navíc baterie není hard case, ale pochopil jsem, že s nimi lidi jezdí!

Jedná se o Bighobby- NANO Tech 10000mAh 2S 35C (70C)
Kapacita: 10000mAh Napětí (V):7.4V 2S
Rozměry (mm): 165x58,5x21,5mm
Váha včetně kabeláže a konektoru (g): 461g
Stálý proud :35C
Max. proud :70C
Baterie má servisní konektor JST-XH
Vybíjecí konektor - XT90 konektor (samice)

Líbí se mi i z důvodu, že mám na autě mít XT90 konektor a není třeba nic upravovat.

Rád bych baterie objednal dřív, než mi pošta doveze krabici s autem. Pak jsem se ještě díval do Gens Ace 7600 mAh hard case. Problém je dostupnost. Jinak si myslím budou stačit 2S baterie, max. 3S pro "normální" ježdění.

Díky za jakékoliv podněty:)

2

Re: Velikost baterie HPI Savage Flux

Nejlepší bude, když počkáš na auto a potom si změříš-zjistíš, jak velká baterie se Ti tam vejde. Obrácený postup může přinést zklamání a nepříjemnosti.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

3

Re: Velikost baterie HPI Savage Flux

Asi to tak dopadne, ale i tak by se hodil názor někoho zkušenějšího. Nějak tam tu baterii asi dostanu, nicméně to může být z různých důvodů nesmysl, ale ty poznám až v provozu.