Téma: On Road ježdění Hradec, Pardubice a okolí.
Ahoj RC nadšenci.
Kde je možné se v okolí Hradce a Pardubic povozit s on Road autama?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj RC nadšenci.
Kde je možné se v okolí Hradce a Pardubic povozit s on Road autama?
Ahoj, tady máš jednu v Hradci http://www.mapy.cz/#x=136325055@y=136500543@z=16@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=50%C2%B014'23.546%22N,%2015%C2%B050'37.03%22E@sss=1@ssp=136094911_136305471_136555199_136730687. Koukám, že je vedle i nějaký offroad, tak se tam zajedu mrknout. Jinak by bylo dobrý, před tím než pudeš jezdit zavolat a optat se. Tady máš seznam RC dráh po celé ČR http://www.rcauta.com/wiki/index.php?ti … dr%C3%A1hy (je jich samozřejmě víc, ale tohle jsou takové ty "nejoficiálnější"). Mimo jiné tam najdeš i kontakty na provozovatele dráh.
Snad jsem ti pomohl . Přeju hezký ježdění.
Naposledy upravil: honzino04 (08. 08. 2015 09:02:05)
Děkuji za odpověd která pomohla:)
Dráha na královéhradeckém letišti již více jak rok nefunguje.
Udržovaná asfaltová on-road dráha je v Solnici, v Náchodě.
Čau kde se dá jezdit v okolí Pardubic?
Onroad asi až příští rok, offroad na www.facebook.com/rcautapardubice
Ahoj, koukám, že je to už trošku starší téma, ale na jeho základě jsem se byl podívat na bývalé dráze na letišti v Hradci Králové a říkal jsem si, jestli o ní někdo nemáte nějaké info, popřípadě pokud by nás bylo víc, co my měli zájem o ježdění v HK, tak bychom se mohli zajímat o nějakou renovaci a měli bychom zase kde jezdit.
Vážně nevím, kdo se o to staral a proč už to nefunguje, ale je to smutný pohled na tak hezký kus asfaltu, kde kdysi něco fungovalo.
Pokud někdo víte nějaké info nebo budete mít zájem se podílet na něčem takovém, popřípadě budete vědět o dráze na onroad blíž než Solnice či Náchod, tak za info budu rád.
Předem díky
m.zadrobilek@gmail.com
Ahoj, naposledy jsem ji provozoval já.
Ono je hezké mít záměr, dělat vše okolo, ale vždy a nakonec vše shoří na tom, že nechodějí lidi. Tady na dráze, jelikož je navíc volně přístupná, to bylo i o tom, že lidé nechtěli chodit na společné ježdění, kdy jsme tam byli, měli tam elektřinu atd. Každý se si tam chodil podle sebe, jak se mu to zlíbilo, neustále tam byl nepořádek apod. Navíc dráha se musí zametat, opravovat, už před 6 lety potřebovala nový povrch.
Takže pokud má někdo zájem, obraťte se na město, Nájemné bez elektřiny je cca 40tis. ročně.
Tribunu jsme bohužel zlikvidovali, protože se to muselo.
Pokud by se více lidí našlo, mám možnost asfalt v Pardubicích cca 20 x 20 metrů. Sice taky starší ale dá se. Včetně elektřiny (cca 50,- za osobu a elektřinu). Tribuna jen z palet a jak vytyčit dráhu by se muselo ještě vymyslet.
Naposledy upravil: PepaVich (02. 07. 2018 07:27:46)
Díky za odpověď. No.. je pravda, že asfalt tam je celkem na prd, ale když vezmu v potaz, že se silničním modelem jsem před 14ti dny začal, tak jsem teďka rád za každý kousek asfaltu a ještě se zbytkem vyznačení dráhy jsem si to na zmenšeném okruhu celkem užil (první zkušenost s "okruhem"). Nicméně na nějaké závodění to fakt není.
No klidně bych tam jezdil i sám, stejně zatím prd umím, ale překvapuje mě, že za to chtějí nájem a ne úplně malý na to, že je to mrtvá plocha. Škoda... když by to bylo volně přístupné a klidně bez elektřiny, tak bych to tam pro sebe a dejme tomu další zájemce klidně dal trochu dohromady (na rekreační ježdění), ale takhle chápu, že si to pustil.
Nicméně pokud by se našel někdo na ty Pardubice, tak já bych se klidně přidal a podílel bych se. Trošku se bojím, že bez dráhy mně ten on road na parkovištích brzo přestane bavit a než mi příjde víc baterek, tak se mi nevyplatí jezdit 40km, abych si na půl hoďky zajezdil.
Mimochodem pro info, jak to funguje v té Solnici, jestli víš? Tam je to veřejně přístupné a lze tam kdykoli zajet a zajezdit si?
Děkuji
Ahoj, dráha Solnice je sice veřejně přístupná, ale patří modelářskému klubu v Rychnově, takže vhodné se alespoň nahlásit
Není tam elektřina, nic. Jezdit se tam samozřejmě dá. Ideální tam jet třeba den po jejich závodě, kdy je zameteno. Ale jak píši výše, je vhodné se slušně zeptat.
Modelřina s auta má prostě 2 cesty. Buď tě to baví, chceš se "poměřit" s přáteli, mít si s kým popovídat apod. každá dráha, pokud se má udržovat stojí peníze a to dost. A nebo prostě ne a naopak hledáš jen místo, kde můžeš jezdit sám a bez financí.
Nechci nikoho odrazovat, naopak, ale už jsem si dráhou vedle baráku na vesnici prošel, pak jsme měli tuto asfaltovou a ještě terénní v HK atd. ... vždy to umře na neochotě lidí.
Dráha, kterou se chystáme předělat na umělou trávu pro Off-Road u Pardubic zatím čeká na to, až seženeme ten astroturf.
https://www.facebook.com/rcautapardubice/
Osobně teď budu on-road asfalt trénovat, protože jsme přihlášení na MČR 4.8.. Takže začnu pravidelně v Pardubicích jezdit. Asi tak 2x týdně večer cca od 17-18 hdoin, dráha bude na asfaltu jen z kuželů.
Díky za info, tu Solnici určitě zařadím do plánu, až budou baterky.
Jinak co se týče financí, tak by se i ten nájem nebo tak dal, ale přesně, jak říkáš, tak nevěřím, že by se nás našlo dost, kteří by stabilně jezdili a podíleli se. Popradně v HK neznám nikoho, kdo by jezdil on road.
Nicméně do Pardubic bych si klidně udělal otočku, především abych nabral zkušenosti a informace, které mi chybí, ale ty asi nebudeš mít pravidelné dny, kdy tam budeš jezdit vid?
Pro mě ideálně mít to pravidelně v jeden den a hodinu.
Takže pokud bych nebyl třeba někde pracovně, tak asi úterky 17 hodin.
A odkud teda jsi?
Naposledy upravil: PepaVich (04. 07. 2018 07:42:28)
Jo, to je dobrý čas. Já jsem z Hradce, nicméně jezdit do PCE bych se dostal nejdříve v půlce července, ale pak bych se určitě přijel projet.
https://www.facebook.com/rcdrahahradek
Nová dráha pro 1/10 elektrobuggy bude v provozu od července. Povrch je astroturf. Sledujte Facebook a dozvíte se termíny a otevírací dny.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.