Téma: Přebíjení baterie LiPo
Ahoj všem,
mám rychlej dotaz. Sice se uplně netýká RC aut, ale jsem zde zaregistrovanej ještě z doby, kdy jsem měl RC buggy, a baterky jsou všude stejný, takže se zkusím na váš názor zeptat tady.
Pořídil jsem si drona MJX Bugs 3 a k němu další 2 originální baterky a 2 nabíječky. Původní nabíječka u drona je do USB, ty dvě další doobjednaný jsou do zásuvky 230V. Zatím mi přišel dron v balení s jednou baterkou a původní nabíječkou. Abych ověřil, jestli nabíječka správně nabíjí, změřil jsem napětí jednotlivých článků po nabití (je to dvoučlánek). Články měly 4,2 a 4,21V, takže myslím, že OK.
Včera mi přišla první z těch dvou doobjednaných nabíječek. Chtěl jsem taky ověřit, jestli správně nabíjí, tak jsem nechal baterku touhle nabíječkou nabít a pak jí proměřil - a ejhle - články měly 4,24 a 4,25V. Vadí takovýhle "lehký" přebití LiPo článkům hodně, nebo je to ještě nějak v normě? Mám nabíječku hodit Číňanovi na hlavu, nebo jí mám normálně používat? Ještě mě teda nepřišla ta druhá doobjednaná nabíječka, takže nemůžu ověřit, jestli je to vlastnost týhle nabíječky, nebo jestli se jedná o vadnej kus.
Předem díky za Vaše názory.