2,851

Re: TRAXXAS Summit

Zdar chlapi, dívky,

tak konečně sem se dočkal i já. Dnes jsem ho koupil. Mám do něj dvě sady baterek Antix by LRP 9000/45C. No, na jednu sadu sem tam jezdil hodinu a půl a pořád plnej, takže věřím, že na procházce to ty dvě a víc hodin vážně vydrží.

Každopádně je to pecka poježdění. Na větších plochách by to sice chtělo stříďák, ale třeba se časem dočkám. Zatím to stačí.

Chtěl jsem se ale zeptat na nabíjení. Když sem dojezdil baterie (auto už moc nechtělo), dal sem je nabít, tak jeden 2S článek ukazoval něco přes sedm voltů a ten druhej 5,7V, což mi přišlo sakra málo. Nabíječka ho pomalu dobíjela asi 200 mA a následně, když se zvedlo napětí, tak už do něj prala asi těch 7 A. Dobil jsem do 100% a jel se večer zase projet. Teď sem to šoupnul nabíjet a ten jeden článek má zase jen 6V. Je to špatně, nebo to může být? Auto mám mít regl s lipostopem a prodavač říkal, že se to projeví právě tím snížením výkonu.

Jinak sem mu udělal ochranu tlumičů z prstů rukavic a zatím to drží:) Teď ještě objednat ten bordel fusak.

https://s17.postimg.org/gk5mxfip7/IMG_20180406_163030.jpg

Spagre
Zemědělec, který potřebuje k práci Summita, nebo Losinu? smile
Moje vozítko: https://www.youtube.com/watch?v=pfZVuldrhLo

2,852

Ahoj, trochu jsi to popletl, jeden článek plně babitý může mít nejvíc 4,2V.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

2,853

jj, to jsem špatně pojmenoval. Je to samozřejmě 2S, tudíž ten dvoučlánek měl jen 5,7 V.

Spagre

2,854

Vidím že "ochrana tlumičů" je z gumových rukavic , což z vlastních zkušeností nedoporučuju , protože se v tom drží vlhkost a oreznou pružiny. Musí to být prodyšné !

http://www.rcauta.net/forum/topic24771- … ijeni.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

2,855

Spagre napsal:

jj, to jsem špatně pojmenoval. Je to samozřejmě 2S, tudíž ten dvoučlánek měl jen 5,7 V.

Antix jsou velmi dobry baterky.. Ale kdyz nekdo nema rozum a jezdi na jeden pack hodinu a pul, tak to je pak tezky porizeni. 5,7V na 2S znamena 2,85V na clanek (!) a to je skoro klinicka smrt..:(  Baterku si timto svym vykonem mohl klidne znicit.. Ta druha baterka s "neco pres 7 voltu" byla taky na krev - na clanek cca 3,5-3,6V. Nekde je kazdopadne problem.. Baterky by se mely idealne vybijet stejne, rozdil by mel mit minimalni.. Bacha na propojovaci kabel, pac studenaky mohou byt treba jedna z pricin (vetsi odpor, teplota, baterka se jinak vybiji nez druha)..
Rozhodne si neco precti o nabijeni driv, nez Ti baterky odejdou do kremikoveho nebe.. Pripadne v aute neblafnou big_smile
Prostuduj si odkaz vyse od sefa... smile

Naposledy upravil: Mexxx (07. 04. 2018 13:37:23)

Xray XB8 2016 - Hobbywing Xerun XR8 sct, Xerun 1900Kv G2, Hitec servo
Xray XB2 2016 - esc Hobbywing Xerun 120A, Trackstar 5,5T, Savox servo
Precirotate SB401 - esc Hobbywing Xerun 120A, Hobbywing 5,5T G3, Savox servo

2,856

No tohle ja vsechno prave proctene mam a proto jsem se tak lekl. Problem byl v tom, ze mi prodavac rekl, ze je to nastavene s lipostopem a samozrejme nebylo. Tudiz sem prepl regl na zelenou diodu a uz je to ok. Sem rad, ze to prezila ta baterie.

Jinak dnes na prochazce souteskou u licnice a total pecka chlapi! Na sadu teda dve a ctvrt hodiny, protoze pohodove a baterky pri pripojeni krasnych 7,3 V. Takze uz je to ok. Ale brodit potok, prejizdet velke sutry. PECKA kara:) zatim jen mala dirka v kole asi od klacku a to uz mam najetych cca 5 hodin.

Spagre

2,857

Ahoj, jak se upevnuje senzor RPM TRA6522. Nenasel jsem žádný držák senzoru otáček a ani zadne jine misto, kam ho umistit? U jinych modelu je na to drzak nebo se to dava primo na kryt motoru (je tam na to misto). Navod na uchyceni jsem take nenasel. Diky za odpoved

Naposledy upravil: TechDiver (03. 07. 2018 12:21:17)

2,858

Snažil sem se pročítat tohle vlákno, ale vzdal jsem to, je strašně dlouhé.
Primárně chci auto vyladit co nejvíce do terénu a rád bych znal názor na mnou níže uvedené uvažované nastavení:
•    Odklon vepředu negativní 1°/ vzadu pozitivní 1°
•    Rozbíhavost vepředu 1°/ sbíhavost vzadu 1°
•    Olej do tlumičů 60w
•    Olej do diferenciálů 100k
•    Dozadu pružiny double orange
•    Close ratio 21T/18T na podporu akcelerace
•    Písty s 1,1 mm dírami na podporu trakce
•    Vahadla progresivní-1
Co z toho bude mít podstatný vliv a na co se vykašlat? Jak to máte nastaveno vy?

2,859

Zdravím funguje to tady ještě jsem nováček mám summit 1/10 ze střídavým motorem nějaké rady tipy do začátku??

2,860

Čau , máš tu 115 stránek , tak těžko někdo napíše něco co tu ještě neni.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

2,861

Pravidelně čistit, kontrolovat po každé jízdě, naučit se starat o baterie, nepodbijet, skladovat je tak jak se má. Jednou za čas větší oprava jako je výměna olejů. Každého věc, někdo olej v životě neměnil a jezdí roky, mě to baví rozebírat, takže tak...
Sehnat návod a tam v podstatě všechno je, bál jsem se toho a mechanické věci jsou pohoda, elektroniky se stále bojím, do té radši rýpu minimálně...

2,862

Ahoj, tak jsem zase po expedicích zatoužil po Summitovi a koupil bazarovku se stříďákem Trackstar. Jelikož jsem neměl pár dní čas, tak jsem na něj dnes mrknul. Jenže předchozí majitel asi netušil, že levá a pravá strana má jinak dlouhé poloosy. Naštěstí náhradní jsem měl, tak jsem sundal všechny čtyři s tím, že vše promažu a dám nové prachovky na klouby, protože ty origo jsou nějaké celé zkřehlé a stačí málo a hned se trhají. Nejspíše je asi ničím neošetřovat? A hlavně přední tam už vůbec nebyly. Ložiska až na zadní levé kolo byla ok, ta byla totálně zaseklá. Mám koupit origo nebo navštívit nějakou ložiskárnu? Přeci jen to jsou dost malá ložiska, tak ani nevím, zda to dělají, ale popravdě za origo dvě 18 mm ložiska dávat 260 Kč mi nepřijde adekvátní. Klouby mazat vazelínou pod těma prachovkama nebo nechat suché?
Přemýšlím, zda to rozebrat dál, ale obávám se dalších kopanců:( Každopádně mi přijde, že tam je vše nějak složitě dostupené:(

TRX4 Bronco brushless...
Losi Rock Rey
Losi Night Crawler SE

2,863

ahoj lidi , jsem amatér ....takže pišu o radu , při kontrole  jsem zjistil že mi (jak to popsat )  jak je servo motorek ktery  žadi rychlosti , je tahlo v platu s kloubem a přechazi na ovrlovou pružinu ktera tada z kulatini co jde di převodovky .... tak s toho plastovehou kloubu se mi to ,ulomilo ? vypadlo ? nebo co stim , když to nastrčit do toho kloubu tak to po chvilce vypadne

2,864

Udelal jsem update firmware auta, ten dobehl ok, ale zrusilo se parovani vysilace a prijimace. To je porad ok. Ale uz se mi nepovedlo vysilac s prijimacem sparovat. Vzdy se to podari na par sekund, ale serva se zacnou nesmyslne hybat a pak se parovani zrusi. Vypads to, jak kdy firmware rozhodil parovani serv nebo netusim co. Ted ale vubec nevim jak znovu oboje sparovat. Netusite nekdo?

2,865

Ahoj, chci začít tímto modelem. Zkušenosti prozatím žádné. Model by měl sloužit pro rekreační ježdění po lese, zahradě, poli atd. Poradíte prosím kde a co vše koupit pro běžný provoz modelu? Vhodnou nabíječku, akumulátory, ND, případně prostředky na běžnou údržbu/servis. Děkuji za pomoc.

2,866

Napíšeš do vyhledávače náhradní díly Traxxas a máš výběr.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

2,867

jackie napsal:

Napíšeš do vyhledávače náhradní díly Traxxas a máš výběr.

Ano samozřejmě, ale asi nepotřebuji všechny položky. Jen jsem chtěl vědět co vše do začátku, hlavně aku a nabíječku. Zda přímo od Traxxas, nebo jsou i nějaké alternativy za lepší cenu, případně s lepším poměrem cena/výkon.

2,868

Zdravim. Mohl by mě dát někdo radu jaký stříďák místo origo stejnosměru? Bohužel to má za sebou a tak hledám alternativu. Toto vlákno jsem celé přečetl a nějaký názor jsem si udělal. Potřebuju ze summita neudělat neovladatelný stroj, spíš něco co vudrží nebude to svádět stím moc vyvádět. Synovi je 10let a chtěl bych aby mu to chvilku vydrželo. Díky všem za případnou radu.

2,869

nejakej stridak s hall senzorem a jestli chces aby mu to nejeli kilo tak mu tam dej 2x 2S baterie zapojene paraelne

E-Revo Brushless Mamba Monster 2x 2S, Equilibrium 3.5
REVO 2.5R,  REVO 3.3, 
http://neilz.rajce.idnes.cz/