1

Téma: Hobbywing Xerun 4168 2250 KV brushless motor

Nazdar,mám tento motor a dneska sa v ňom úplne rozpadlo a zadrhlo ložisko...rozobral som to zvrchu,kde trčí von oska,bolo na márne kusy...sú to nejaké špeciálne ložiská pre motory,alebo stačí nejaké obyčajné? ak tak vie mi niekto poradiť nejaké dobré? prípadne sa to stalo už niekomu? Diky moc vopred wink

E-Revo 1:10 s Brushless

2

Re: Hobbywing Xerun 4168 2250 KV brushless motor

Potreboval by som poradiť,plánujem kúpiť nejaké to chladenie na tento motor t.j. heatsink(pasívny chladič)+fan(aktívny).

Našiel som napr toto:

http://www.ebay.com/itm/Hobbywing-Ezrun … SwJSJXGHzs

,ale píšu tam,že vhodné pre motory rady 4465 a ja mám 4168,tak to zrejme nebude dobré,či?

Poprípade viem mi niekto aj poradiť niečo podobné na tento motor?

Diky wink

3

Nebude to sedět ..... hledej dál .....

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

4

Rchobbyracing ma velky aktivny chladic od hobbywingu. Moze mat vacsi priemer o malinko, ztlacil som ho zverakom o par mm. Mozno som ho natiahol ked som ho narazil na motor, radsej nasunut

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

5

to mam vlastne presne hento co si postol .

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

6

No veď to,že má väčší priemer,najlepšie by bolo presne taký aký treba. A podarilo sa Ti ho ztlačiť tak,aby pekne sadol na motor? Aktívny chladič má vysoké otáčky a aj uchladí taký motor?

7

sedi vcelku dobre, to ohybanie bolo dost nasilne. uplne dokonale to neni, rozmyslam ze kupim nejaku termo pastu pod to, nech sa to dotyka na 100%. teplotu mi to znizilo tak v priemere o 20 stupnov podla telemetrie. hlavne zavisi od toho ako to mas zprevodovane, ak mas priblizne rozumne prevody, tak ti to pomoze citelnem ak sa ten motor namaha, tak to len o trochu oddiali jeho prehriatie. Otacky su skorej nizsie, ale kedze to je velky ventilator, hybe to vo vysledku viacej vzduchu [ako u pocitacovych vetracikov nejaky 50mm ma vacsi prietok ako 30mm, aj ked ked pod to strcim ruku, mam pocit ze to tak netlaci vzduch]. Keby si chcel potom viac vykonu, pozri na xray-shop sk a tam maju WTF ventilatory, nemam s tym osobnu skusenost ale vyrobca sa chvali robustnostou, vyssim vykonom atd. Mal som aj vetracik 25mm od dualsky, ten fukal ako besny, vedel by som si predstavit namontovat ich viacero na takyto chladic a vykon by siel isto hore. Este by ma zaujimalo, kolko z toho chladenia je vdaka hlinikovemu chladicu a kolko vdaka ventilatoru, ci by namontovat samotne ventilatory na motor nespravilo zrovnatelnu pracu, tymto sposobom
http://www.rcportal.sk/public/inzeraty_ … z23719.jpg