1

Téma: Vadný regulátor?

Zdravím,

potřeboval bych poradit ohledně RC auta Absima AT1.

Kámoš mi s autem "omylem" projel kaluží, která bohužel byla trochu hlubší než jsme očekávali a auto se komplet zalilo vodou.
Po vysušení vše fungovalo, ale výkon byl cca poloviční a motor strašně hřál. Tipoval jsem jeho zanesení/poškození, koupil jsem proto nový kousek. Absima hned začala lítat jak z praku, ale z motoru se po chvíli začalo černě kouřit a smrděl po spálenině (i když normálně fungoval).
Moje otázka teda zní: Je možné, že by po zaplavení regulátor pouštěl vyšší proudy do motoru a tím ho likvidoval? Regulátor by měl být voděodolný, ale to se asi nedá říct o vyvedených konektorech, které se ve vodě nejspíš zkratovaly.
Teď přemýšlím, jestli vrazit litr do regulátoru nebo by šlo o zbytečně vyhozené peníze.

2

Re: Vadný regulátor?

Otázka zní jestli shoření druhého motoru mělo něco společného s první poruchou. Na jakou jezdíš baterku ? Navíc ss motoru by voda ublížit neměla , to spíš bordel ve vodě plavající.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Re: Vadný regulátor?

Jaká je šance, že by nový motor měl stejný problém jako ten původní, vytopený?
Příznaky jsou úplně stejné, jenom ten nový kousek jsem asi víc honil, proto se změnil v dýmovnici. Snad jenom dodám, že regulátor se od vytopení hřeje jako nikdy před tím. Na chladiči neudržím ruku.

Baterie je originál, klasická NiMH akumulátor 7,2V.

Naposledy upravil: Ceeper (11. 07. 2016 20:40:39)