1

Téma: pravidla 1:10

pravidla na stranke www.rcauto.sk pre 1:10 DTM su odlisne od tych na stranke www.autotrnava.sk- tam sa spominaju aj bezuhlikove motory kdezto na rcauto.sk len uhlikove typy 540 tak ako to je?

2

Re: pravidla 1:10

pravidla na stranke www.rcauto.sk pre 1:10 DTM su odlisne od tych na stranke www.autotrnava.sk- tam sa spominaju aj bezuhlikove motory kdezto na rcauto.sk len uhlikove typy 540 tak ako to je?

Asi bude nejlepsi se dotazat primo poradatele toho dotceneho zavodu.

3

Neviem prečo sa pýtaš tu. Dal som ti kontakt na najpovolanejšieho človeka na Slovensku ktorý ti môže odpovedať. Tu máš zbytočné sa pýtať a rozčulovať. Pokiaľ si si neuvedomil, tak sme dva štáty. To sa môžeš takisto ísť pýtať na Nemecké, Anglické, Švedcke alebo ktorékoľvek iné zahraničné forum a hrozne sa diviť prečo ti nikto neodpovie.

4

ok pokojne, som myslel ze Cesi su nam stale blizsi ako nejaky Svedi, a modelari taktiez, neviem preco ale mam pocit ze moderatori a admini su tu trochu prchki 8O

5

Každá republika má svoje stavebné a súťažné pravidlá ktoré s väčšou či menšou odchylkou vychádzajú z pravidiel EFRA. Takže sa ti môže veľmi ľahko stať, že prídeš na preteky do ČR alebo niektorej inej krajiny a tvoje auto ktoré vyhovuje u nás nebude vyhovovať pravidlám krajiny kde prídeš pretekať. Jediné jednotné pravidlá v Europe sú pravidlá pre preteky ktoré zastrešuje EFRA. Takže to nie je o prchkosti adminov a moderátorov, ale o schopnosti čítať a pýtať sa na správnom mieste. Teda napríklad pre Slovensko a kategoriu 1:10 DTM elekto u šéfa sekcie Ivana Kalčevského.

6

ok diky, len zase mi nejde nacitat rcauto.sk tak ked to vyriesim tak napisem dotaz tam smile

7

neviem preco ale mam pocit ze moderatori a admini su tu trochu prchki 8O

JT ti dal v dane situaci nejlepsi radu, jestli tohle ti prijde prchlive jednani...

8

nie to mi nepride ako prchke jednanie, prchke mi pride ked ma niekto zacne upozornovat na rozdelenie CS a existenciu dvoch statov. Nechcel som nikoho vyprovokovat len som bohuzial polozil zlu otazku na zlom mieste. Uz som to napravil a spytal sa na rcauto.sk ale tam to bohuzial tak nezije ako tu.

9

Všichni se odkazuji na pravidla EFRA. Snažil jsem se někde najit česky (připadne slovenský) překlad ale bez vysledku....

Muže mi nekdo poradit link. Třeba jsem to někde přehlidnul. Dik.

10

Všichni se odkazuji na pravidla EFRA. Snažil jsem se někde najit česky (připadne slovenský) překlad ale bez vysledku....

Muže mi nekdo poradit link. Třeba jsem to někde přehlidnul. Dik.

Taky bych si je rád přečetl, páč si pamatuji na velice ostrou debatu na závodech spalováků 1:10 Kyosho u nás v Blansku

11

Hand Book EFRA je kniha formátu A5 a má okolo 280 str. Ak máte niekto záujem a čas urobiť bezplatne preklad rád vam ju zapožičiam. Ináč kto má taký enomný záujem môže si ich tuším aj stiahnuť z webu. Kde, tak to vám zaručene prezradí kamarát Google. wink

Pravidlá podľa ktorých sa jazdia šampionáty jednotlivých krajín bývajú obyčajne vždy umiestnené na stránkach republikového združenia, prípadne organizátor ich mávajú na svojich stránkach. Taktiež pravidlá rôznych pohárových serialov alebo jednorázových pretekov bývajú zverejnené na stránkach organizátora.

12

Pokial ten pretek Kyosho v Blansku bol súčasťou serialu Kyosho Cup, tak ten má tiež osobitné pravidlá.

13

uplne nejvice na diskuznich forech miluji, kdyz si nekdo da praci a na hloupy dotaz pracne odpovi a hlupaka odkaze na googl.....

Musim jen dodat, ze pokud bych vedel co mam hledat, tak bych se, mozna  wink,  hloupe neptal. Nicmene jsem dle rady zagooglil a nasel stranku: http://www.efra.se/ kde jsem pak nalezl podstranku, kde se daji pravidla ve formatu .pdf stahnout http://www.efra.se/efra_start_second.html

Protoze vsak neumim anglicky tak jen doufam, ze jsem nalezl to co jsem hledal a muzu se pustit do badani ze slovnikem v ruce.