1

Téma: Kde sehnat kola pro opravu starého auta

Ahoj,
rád bych si nechal poradit, kde sehnat nová kola pro moje staré auto. Co se modelařiny týče, tak se zabývám poměrně intenzivně letadly - žádné pořádné auto nemám a zatím ani neplánuju. Pouze bych si chtěl opravit kdysi dávno koupený hračkovitý model - sice co se vlastností týče, tak určitě nebude konkurenceschopný žádnému "dospělému" modelu, ale jen tak, pro radost - měl jsem ho opravdu velmi dlouho, tak ho rozhodně nechci zahodit.

Problém je, že se mi bočním nárazem do obrubníku rozpadl disk zadního kola na střepy. Stejné kolo asi nikde neseženu, takže je jediná možnost vyměnit všechna 4 kola, aby byla stejná.

Rozměry původního kola jsou:
Vnější průměr kol včetně pneumatik: 43-44mm
Šířka kol: 16mm

Je to na 3mm hřídeli. Zkoušel jsem navštívit Pecka Modelář v Praze, ale takhle malá kola prý nevede. Pokud někdo víte, kde sehnat kola v tomto rozměru (a vypadající aspoň trochu jako silniční - žádný offroad), dejte mi, prosím, tip. Původní kola jsou na hřídeli nalepena, ale jejich odstranění nebude problém. Nová by to chtělo asi namontovat pomocí "unašeče".

Celé je to nějaká noname čína, takže sehnat náhradní díl je nemožné.

Předem děkuji,
Pavel

http://s16.postimg.org/91adklhwx/20160414_185239.jpg

2

Re: Kde sehnat kola pro opravu starého auta

To neni jednoduchý úkol smile  Problém je velikost , ale hlavně to uchycení na hřídel. Všechny kola na RC modely mají větší středovou díru pro hřídel většího průměru a unašeč a přidělat jakýmkoli způsobem unašeč na 3mm hřídel taky nevidím dobře , tedy bez soustruhu. Unašeče pro modely 1:16/18 jsou na 4mm hřídel , takže by to muselo být z něčeho menšího - 1:24. Nejjednodušší řešení je zase kola z nějaký hračky.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Já mám bednu s legem...technic a jine a tam mám spousty kol,koleček co
by možná šly upravit tak zkus něco takeho

E-REVO XERUN 150A  2250 kv  Dx3.0

Bylo: ECX Ruckus 2WD 3250kv

4

Děkuji za názory.
Pokud by tedy nebyl takový problém sehnat kola v dané velikosti s montáží na 4mm hřídel, bylo by možné na ní klidně přejít. Ta náprava není nijak odpružená, je to jen hřídel s ozubeným pastorkem uložená v ložiskách - ložiska bych sehnal, takže pokud by se povedlo najít 4mm hřídel a pastorek, tak by to mělo jít. Prodává se někde samotná hřídel, ideálně delší, abych si mohl zkrátit na potřebnou délku? Google mi nachází jen hřídelky k leteckým motorům.

Pavel

5

Lepší by byli kola na auta 1:24 ty by mohli odpovídat , ale já takévý mrňavý auta nemám .... tak snad se tu někdo najde.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -