Re: OPRAVA Mamba Monster
Ahoj knotekpp, uměl by jsi opravit i Reventon PRO?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj knotekpp, uměl by jsi opravit i Reventon PRO?
Zdarec.Záleží jak moc je v háji.Pokud není deska v háji, jen fety či BEC, mělo by to jít.Jeden jsem opravoval tak před měsícem.
Ale chce to vydět.Rozebrat ho a shlédnout ho.Ale se mi zdá že je zrovna blbě řešený.Většinou regly mají chladič rovnou na fetech a tenhle má fety, pak je tišťák a pak teprve chladič.Že nejsou fety přímo na chladiči.Ještě jsem to takjle nevyděl.
Je na tom blbé to že když shoří fety víc, odloupne se měděná ploška od tišťáku a je tam mezera.Kdyby to bylo stáhle chladišem k desce, tak je to OK.Ale i to sem dal.Nalepil jsem to termolepidlem na chladiče a regl šlape.Oprava nešla poznat.
Jinak musím dodat že mám teď na opravu regl TRACKSTAR od Turnigy a musím dodat že je to téměř kopie MAMBAMONSTER V1 ale té starší verze se dvěma fety v BECu.
MambaMonster V1 se dělali dvě verze.
Jojo,to je on.Má trochu jiné výkonové fety,ale řídící deska podobná jak u mambamonster.Stejné součástky.Jak kopie, ale čína.Odešla jedna fáze.Ale řek bych že tišťák je chatrnější.Odešli řídíci plošky na fety.Když jsem měl takhle mambu,tak tišťák bez poškození.Nafotím a dám do alba :-)
Super, poslal jsem ti SZ..
Nemyslím si že je špatný, ale jak přestane jet fáze či odejde BEC, tak to dál nezkoušet, aby se nezničil tišťák a raději to písknout měřákem diodovým testem kde je zkrat či není nic.
Já osobně nějak značkové regly nekupuji.V letadlech mám samé číny.Když odejde, spravím a frčí dál.Ale ještě se mi to nestalo.Jen jsem měl už možnost jich několik opravovat a i kopie JETI reglů jsem měl.
Jediné co jsem ještě neměl kopii je regl od MGM compro.Ten jsem už spravoval a dokonce byl zalitý.Podobný se mi nedostal do ruky.Dělají je celkem složitý a deska má i 8 vrstev.Kluki s tama osobně znám a každý regl projde celkem tvrdým testem, kolikrát se mi podlaha třese pod nohama když tam rozjedou 15Kw motor z metrovou třílistou vrtulí :-)
Ale mají je fakt kvalitní, ale ty prachy bych za to nedal.Pokud bych neměl nějak drahý model.
čus mam novaka Havoc pro a jako by odešel senzor zkoušel jsem vic motoru senzorovejch kabelu regl je novej odjel 2 baterky kouknul bys na to ,na tištaku jsem nic spaleneho nenašel
čus mam novaka Havoc pro a jako by odešel senzor zkoušel jsem vic motoru senzorovejch kabelu regl je novej odjel 2 baterky kouknul bys na to ,na tištaku jsem nic spaleneho nenašel
vypada to že jedna faze udělala papa
Čaues.
Pokud se dostaneš k výkonovým fetom, tak je proměř.A uvydíš jak na tom jsou.Nemusí vypadat spáleně.Měřákem poznáš zda bude ve zkratu či bude přepálený.Na obě strany nic neukáže.Ale může taky být špatně zapájen z výroby.Teď jsem přepájával ve třech přímačích spektrum procesory.Byly tak katastrofálně zapájány ža ani já ve výrobě co dělám bych to nepustil ven.Časem otřesama v autíčku začali blbnout jako by ztrácet signál.
tak snad se povede novaka ma uvydime
ma niekto nejake zakulisne info preco sa na trhu objavila mamba v3 na niektorych eshopoch, ako novinka, za vyssiu cenu ako mamba 2, vid napriklad
http://www.profimodel.cz/cz-detail-4963 … -link.html
..ked v3 je z roku 2008? ci klasicky podvod na zakaznikovy?
Čaues.
Tak mamba V1 je klasika ale dělalo se jích víc verzí z tišťákama, co tak zhruba vím tak verze V1 má asi 3 druhy co jsem měl v ruce
Verze V2 je zalitá a voděodolná.Ale raději na to pozor.Ale vnitřek je stejný jako verze V1 jen zalítá a bez konektoru na ventilátor, ten je na přímo, tu jsem měl taky vykuchanou.
A mamba verze V3 jsem ještě neměl ale co jsem slyšel by měla mít sylnější BEC a to 6A.U těch V1 a V2 odcházejí BECy když se změní servo za silnější, tak to neustojí, proto asi udělali V3 z 6A becem.
Tak asi jen tohle vím.
co ja viem, tak urobili V1 az V5 , potom >mambu 2< v 2013 [vodeodolna, nehovoris nahodou o tejto, je to nieco ine ako V2] a potom aktualnu mambu X. A ta V3ka je 2008 rocnik. Tak ma zaujalo , ze za 5500kc sa zjavila u nas v eshopoch ako novinka aj s paradnym 5.5V BECom atd [podla specifikacii]. Uz vyzera ze je vypredana, ja som na to skoro naletel, tak som chcel vediet ci o tom dakto nevie viac. To ako vyhrabali niekde na skladoch posledne kusy 8 rokov starych modelov regulatorov a hodili ich medzi ludi ako novinky za vyssiu cenu? Ma to nizsie modelove cislo ako mamba 2, da sa to najst v kadejakych menej znamych eshopoch na googli za stupidne vysoke ceny [180e a podobne]
Tak jsem vám chtěl ukázat nějaké to foto z oprav. Vytvořil jsem si podstránku na FB a začal jsem tam dávat různé opravy.Tak sem dávám odkaz kdo se chce kuknout :-)
https://www.facebook.com/rcmodelarskael … e_internal
Hele nemáte někdo nějaké ty spálené a nefunkční mamby?Nějaké by se mi hodili
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.