1

Téma: Vyber baterii pro zavody

Ahojda, chtel bych pozadat o radu s vyberem baterii, nejlepe nekoho, kdo ma primo zkusenost se zavody..;) Chystam se na kategorii hobby (pravdepodobne). Rad bych opravdu kvalitni baterie s top parametry, vykonem.. Dlouho uz se v tom hrabu, ale nemuzu se vubec rozhodnout, jednak laboruji neustale s kapacitou, jestli jit jen do 6000-6600 mAh nebo vzit 7500mAh a samozrejme vyrobcem. Co se tyce kapacity, teoreticky by ta vyssi mela prodlouzit zivotnost, lepe si drzet voltaz, krmit s vetsim klidem motor atd. Jenze skutecne to tak v praxi je? Neodejde ten pack s vyssi kapacitou stejne rychle jako napr. s 6000mAh? Pak resim vyrobce, dival jsem se na Turnigy Nano Tech Ultimate, cenove vychazi nejlepe, ale nikde nemuzu najit srovnani se znackovymi baterkami. Ze je lepsi nez zbytek cinskych znacek asi jo, vetsina lidi ji chvali a snad dosahuje parametru overenych vyrobcu, ale nevim, nevim.. Ono je taky rozdil, jesti s tim nekdo jezdi na draze nebo pred barakem a to z tech komentaru se samozrejme nepozna. Urcite je tedy nevylucuji, cenove vychazi na cca 1580kč/ks a pošta (7500mAh, 90C, v pripade mensi kapacity se dalo dostat i na 1300kc a to uz je docela rozdil). Pak jsem koukal na TrakPower, 7200mAh 80C, na ty je velmi dobra odezva, i v testu byly zdaleka nejlepsi, mam ale trochu neduveru ve vyrobky made in USA. I kdyz urcite to vyrabi take Cinani.. Cena uz je vyssi, vychazi na 2200, ale snad by se dalo jeste trochu stahnout.. Dale Jsem se dival na EZ-Power 7200mAh 80C turbo pack. Jsou vyrabeny snad primo v Italii, nedari se mi ale dohledat nejaky test, vysledky mereni nebo zkusensoti lidi, co je jezdi... Neco malo je na italskych forech, ale moc jsem z toho chytry nebyl big_smile Cenove vychazi mezi Ultimate a Trakpower. Pocitam s tim, ze bych bral 2 nebo rovnou 4 baterie, tak bych snad neco mohl dat i dolu. U tech ultimate nicmene z ceny nesundam dolu nic a jeste v podstate bez zaruky, respektive HK zaruku poskytuje, ale uz je to zase komplikovanejsi.  Spise proto uprednostnuji nakup tady v CR. Pomyslny strop mam na 2000kč za jednu 2s baterii.. Vic opravdu ne. 
Jezdit s tim chci jak v buggy, tak mozna i truggy.. Priotitni zustava ale buggy.  Moje kombo na zavody bude LRP Dynamic 8 2200Kv s ESC SKY RC toro TS150A.
Diky za kazdou radu, samozrejme klidne doporucte jine vyrobce wink

Naposledy upravil: Mexxx (15. 01. 2016 23:13:04)

Xray XB8 2016 - Hobbywing Xerun XR8 sct, Xerun 1900Kv G2, Hitec servo
Xray XB2 2016 - esc Hobbywing Xerun 120A, Trackstar 5,5T, Savox servo
Precirotate SB401 - esc Hobbywing Xerun 120A, Hobbywing 5,5T G3, Savox servo

2

Re: Vyber baterii pro zavody

Ahoj, tak prvně se těším, že tě uvidíme někde na závodech!! :-) Kde chceš jezdit? Čechy, Morava?
A co se baterií týče. Mě zatím nejlépe funguje zn. Gens (prodává to tady u nás za dobré ceny Pecka) a baterie KSRacing, které prodává Domanský jako svoji značku. Vzhledem k tomu, že závodní jízda se jede max. 7 min (obvykle 5 min.), vysokou kapacitu nepotřebuješ protože ji tím pádem nevyužiješ. Bez problémů používám i accu s kapacitou 4000 mAh a podle typu traťě dobíjím po jízdě od 1200 do 1500 mAh. Bavím se o buggy 4WD shortu 2WD.

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

3

Ja tomu popravde zatim moc nerozumim, myslim jak funguji oficialni zavody, co je pro to nutne udelat, kde se registrovat, jestli se plati clenske poplatky a komu atd. Tudiz zatim jen Morava a konkretne pak Skripov-Rchobbyracing cup, proste ciste hobby zavody. Zkusim a uvidim..
I tak  bych ale rad koupil uz nejake lepsi baterie.. Ve Skripove se jezdi mimochodem 8 minut, spalovaky pak (tusim) 10 minut. KS racing asi ne, protoze se mi nelibi jednani Profimodel, momentalne na objednavku cekam uz vice jak mesic a nehodlam je uz podporovat. Jejich pristup popravde nechapu, ale nebudu to tady rozebirat. Ohledne tech baterek Gens Ace dekuji za tip, uz se na ne divam, jsou v podobne cenove relaci jako TrakPower, EZ-power, vyrabi ale i baterie o mensi kapacite, maji vetsi vyber. Ohledne "Cecek", vim, ze to je ciste imaginarni cislo a nikdo nenapise pravdivou hodnotu, ale prece jen v ramci jednoho vyrobce by mely byt sady s vyssim C vykonejsi.. Co jezdis konkretne ty? Myslis, ze tedy bohate staci neco kolem tech 5 tisic?
Dik wink

4

trakpower sa vyhni, miliamperov cim viac tym lepsie, potom ti nebude klesat vykon ku koncu zavodu. Napr na slovensku to posunuli z 8 na 10min, tak aby si nezistil potom ze auto ku koncu zavodu uz nema stavu, keby sa nieco stalo aj tam u vas. 6000+ a kvalitna baterka bude stacit. Velmi mozem odporucit znacku nvision,
http://www.rcsvet.sk/product/sk/nVision … -90C-14-8V
napis im email, nemaju ich na stranke ale pravidelne ich objednaju do predajne, predaju a potom po case maju dalsie. cenovka byva 100e, nic lepsie som este nejazdil, ma to aj kamarat a jazdil na tom 10konovy motor s prudovym odberom 300A a baterka sa mu nehriala, nenafukla zatial, poznam aj dalsich zavodnikov co to jazdia a pochvaluju si, ak su vsetky kusy tak dobre ako to co som mal ja, tak sa na to podla mna oplati aj pockat a neminat peniaze na ine hovadiny [a drahsie]

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

5

eMDee, diky za tip, ale 100e/2700kc uz je tak trosku brutalni hmm 5400kc za pack uz proste nedam, i kdybych prachy neresil. Uz tak jsem kupoval nedavno ten motor, ceka me ted ESC (k tomu asi programovaci kartu) a 4ks baterek, jeste mam objednany nejaky dalsi blbosti za dalsi dva litry...
Ja uz jsem mel takove nutkani vzit ty Turnigy Ultimate 6600mAh, jelikoz to vypada, ze se mohou rovnat znackovym baterkam.. Ale mel jsem strach, ze se nakonec ukaze, ze jsou vazne slabsi a ja si pak budu rvat vlasy big_smile Ty 2 litry za baterku/4 za pack jsou asi vazne strop..
Neco jineho bys tam tedy nemel?;)

Videl nekdo na zavodech ty EZ-Power?

6

Tak jsem se na ty baterky zase dival a zredukoval jsem to na 3 firmy, Turnigy jsem uplne vyradil a asi i ty Gens Ace, jelikoz clovek, od ktereho vetsinou objednavam, je neprodava a ja uz po spatnych zkusenostech z jineho obchodu jen nerad nakupuji.
Tohle je finalni trojka:

Graupner GM racing - V Maxx 6200mAh/60C (EFRA)

Dualsky - XPower TF-race edition 6300mAh/70C  - maji zapojeni clanku 2S1P (!) (ROAR)

EZ-power - 7200mAh turbo pack, 70C (EFRA)

Dualsky jsem nicmene v minulosti kupoval z druhe ruky a velmi rychle odesly, otazkou je, co s nimi predchozi majitel delal. A jak vlastne byly skutecne stare.. Libi se mi u nich ten pocet clanku, konstrukcne jednodussi baterie, ktera by mohla i dele  vydrzet.
Predpokladam dobre, ze ty certifikaty jsou v podstate zarukou kvality a vykonu, ne? Nebo jde jen o bezpecnost vyrobku?
Jakou baterii z techto tri byste vybrali? wink

Naposledy upravil: Mexxx (17. 01. 2016 19:26:59)

7

No a s čím vlastně chceš jezdit? Serpent Cobra, co máš v profilu? Já jen vím, že třeba na osminy "hobby" není na závodech, co jezdím já, kategorie. Jezdím LestrCup a Open Challenge. A tam se jezdí hobby jen 1:10.

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

8

Jak uz jsem psal, zatim tomu nerozumim, jen vim, ze napr. ve Skripove se jezdi osminy.. Coz jsou ale jen takove ciste hobby zavody. Jezdit budu se Serpentem, pokud bych chtel zkusit napr. tebou zminovane, lze to se Serpentem nebo se smi jezdit jen s kitovou verzi? Ptam se asi hloupe, ale fakt nevim smile

9

Mexxx napsal:

eMDee, diky za tip, ale 100e/2700kc uz je tak trosku brutalni hmm 5400kc za pack uz proste nedam;)

som to trochu zle napisal, 100e bola cena za 4sko. len som zabudol ze ty potrebujes 2x2s do serpentu. samozrejme su aj 2s nvisionky ale isto nebudu stat 50e/kus aby to vyslo rovnako. rcsvet ich ani nema dostupne.

tieto baterky som chcel raz vyskusat, cital som nejaky dobry ohlas na fore na kvalitu tohto vyrobcu,  potom som uprednostil chybu s ks-racing smile
http://www.mylipo.de/Lipo-7000mAh-74V-25C-50C-Hardcase
kazdopadne nemam s nimi skusenost, tu je recenzia nejakej baterie od nich
http://www.elektromodellflug.de/mylipo-35c.html
asi poznas moju teoriu, ze baterka ktora je skutocne 25/50C je lepsia ako baterka ktora je 50/150C a vyrobca si specifikacie vytiahol z ****** . a prave vyssie uvedena recenzia hovori o hodnovernom C ratingu . Samozrejme musel by si sa zahrat na pioniera, zariskovat a v najhorsom pripade predavat , ak by nemali dostatocnu stavu pre tvoje zavodenie.

dalsia nemecka firma je SLSlipo ale ti uz mali vyssie ceny. tie turnigy ASPEC klasickej verzie by mali byt dobre.

stare dualsky baterie mali problemy s kvalitou, nove VRAJ uz nie. ze su EFRA ci ROAR znamena asi tak len ze splnaju dake pravidla, dokonca mozno len ze si presli oficialnym procesom a zaplatili za "razitko". nema to nic s kvalitou chemie v baterke.

Mexxx ako hobby jazdenie mysli asi to co vy beriete tak seriozne big_smile big_smile haha. normalne 1/8 zavody predpokladam a tam mozes startovat so svojim serpentom.

..ak sa ti nechce experimentovat s nejakymi neznamymi baterkami ako som ti poslal vyssie, ktore maju hypoteticky potencial byt na dobrej urovni, tak poloz rovnaku otazku s vyberom chlapcom z rchobbyracingu a riad sa tym co ti povedia. koniec koncov zavodia, vidia co sa jazdi a predavaju plno tych bateriek, takze oni vedia najlepsie co ma ake vykony a co je ako spolahlive

Naposledy upravil: eMDee (18. 01. 2016 00:23:13)

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

10

co sa mi paci na dualsky je nabijaci prud 6c. teoreticky mi vystaci 1 sada bateriek, po jazde ich necham 10-20minut stat a potom dobrou nabijackou sup 30A nabijaci prud do kazdej a idem na dalsiu jazdu. zalezi od toho ake prestavky su v pravidlach medzi jazdami, aby sa nestalo ze nemas nabite. ine baterky maju casto 1C a potom sa clovek citi ako nasilnik ked to da na 10A a aj tak caka ako blbec.

11

Aha, jo to byla cena za 4s, jsem si rikal, v jakych zijech relacich.. Asi jinej gang lol To je potom cena v pohode.. tongue Jinak pan je gurman, koukam.. Nechapu, kde na ty baterky chodis.. Mysleno v dobrem, samozrejme. Cecka jsou blbost, to urcite souhlasim..  Budu asi za sraba, radeji se ale vydam cestou  "jistoty", pac ted jsem prodaval dva packy baterek se ztratou 50% (a to byly v sakra dobrem stavu) a podruhe uz si to zopakovat nemusim:lol:
Kluci ze Skripova doporucuji EZ-Power.. Jenze nikde nemuzu vydolovat test, recenzi, zkusenosti. Ten google to asi cenzuruje.. Cetl sem si ale hodne pozitivni ohlasy na Dualsky 6300mAh a libi se mi to reseni baterie uvnitr. 2S2P mi prijde zbytene slozite, 1 par v serii, druhy par v paralelu..celkem 4 clanky k balancovani vs 2 u 2SP1. Ale to je muj pohled laika, amatera..   
Jeste pojedu na cumendu na halove zavody do Ostravy a pak koupim ty dva packy. Pac blbnout s jednim nekde na zavodech a pak to jeste za tepla trapit 2,3, 4C a vice nechci..
Ted poladim to kombo (pokud mi jeste vubec nekdy posle Domansky ten 14tkovej pinion, co jsem si pred vice jak mesicem objednal) a dodelam par much na podvozku a dam vedet, cim budu krmit tu oranzovou bestii big_smile

12

zrus to u profimodelu, ked ti nevedia splnit dodaciu lehotu tak tam musi byt moznost odstupenia od zmluvy

aj mne sa paci 2s1p, nevidim ziadnu realnu vyhodu v 2s2p

13

Gens mam v letadle už pár let a naprosto(musim zaklepat) perfektní. Špatné zkušenosti mam s duremax a zippy

Naposledy upravil: PetrSvr (28. 01. 2016 23:47:39)