1

Téma: H.King Rattler 1/8 4wd Buggy - problém

Ahojte, nevíte v čem by moh být problém u této buggy, nebo nemáte s tímto autem někdo zkušenost?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … _RTR_.html

Nereaguje vůbec na povely z vysílače, regl po zapnutí funguje - nejdřív blikne červeně pak zeleně a potom pořád bliká červeně. Je to buggy od známého a nemá k ní právě žádný manuál..

Díky moc za rady

2

Re: H.King Rattler 1/8 4wd Buggy - problém

Na to asi manuál nebude , je to jedna z mnoha PRC kopií Kyosha. Pokud to není baterkama , tak kup jinou RC soupravu.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Já bych zkusil znovu spárovat vysílačku a příjmač.

Himoto Nascada
TLR 22 buggy 2wd
Traxxas Slash 2wd

4

No o spárování vysílače a přijímače jsem se právě chtěl pokusit, ale na vysílači "basher" jsem žádné bindovací tlačítko nenašel a na přijímač je potřeba bindovací propojka... Tak nevím jak na to...

5

lol  ..... o tom mluvim , ty nejlevnější číňani jsou prostě spárovaný jednou a na vždy - dokud je někdo nevyhodí

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

6

Aha, tak to asi fakt vypadá na novou soupravu lol

Himoto Nascada
TLR 22 buggy 2wd
Traxxas Slash 2wd

7

No ono to prý první dva dny co to vlastní jezdilo... A pak najednou nic. Jedou se to prý samovolně rozjelo jen co to zapnul a plyn měl v neutrálu. A tím reglem by to nemohlo třeba být? Zaráží mě že pořád červeně bliká...

8

to mas k tomu ten vysielac co je v popise toho auta v linku co si sem dal? ten GT2E ovladac??

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

9

Právě že ten GT2E vysílač co je v tom odkazu k tomu není, má k tomu tenhle vysílač:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … ystem.html

10

https://www.youtube.com/watch?v=jD4QBx7Tg2Y

nech sa paci

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

11

Díky za link, ráno jsem jej taky našel:-)  Až bude mít kolega čas, tak to vyzkoušíme. Akorát nemáme tu bindovací propojku, můžu to propojit normálním "drátkem"? Nemůžu totiž najít ani nějaký starý servo konektor abych ho k tomu použil...

12

ked to prepojis tak jak to ma byt, tak v tom nevidim problem..

13

Tak jsme zkusili znova spárovat vysílač s přijímačem a pořád nic. Spárování proběhlo přesně podle videa na youtube, ale auto se pořád ani nehne... Tak nevím co dále zkusit:/

14

hladaj manual na ten regler alebo na podobny regler od hobbykingu, diskusie k tomu produktu na HK stranke, oni maju svoj support ak nic nenajdes tak kontaktuj ich, zisti co ti ten regler signalizuje, to je prva vec co by som robil, kedze >ta blbost ti vravi co je s nou spatne< a ty to ignorujes a riesis na fore sparovanie a pokracujes dalej , zachvilku sa dostaneme k molekularnej strukture plastu sasi a regler bude furt blikat ze ma nejaky problem.

15

Na ten regl mám právě podezření, ale vůbec nevím co to je za regl. Na stránkách od té buggy píšou jen to, že má 40Amper... Našel jsem si teda manual od nějakého podobného reglu od HK, ale co znamená červené blikání to jsem se z toho nedozvěděl:/

16

na mojom reglery aj dalsom, ktore su z "podobnej" rodiny znamena blikajuce cervene svetlo nedostatocne napatie na vstupe.. moze to byt? aj ked si myslim ze by mal aspon zatacat. ak mas link na tie manualy tak hod, nech si precitame viaceri..

17

Ahoj, předem ti moc děkuju za ochotu. No ono když se podíváš na link od toho auta tak tam vůbec není napsáno co to je za regl, ani v reálu na něm není nic napsáno. Tudíž usuzuju, že když se jedná o auto z HK, střídavý motor je HK 2700kv, tak ten regl by mohl být z rodiny HobbyKing Car Esc. Nicméně jsem mezi něma nenašel žádný regl co by měl 40A. Tak jsem se díval na nejvíce podobný a to se mi zdá tento:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor … verse.html

Dole na té stránce je záložka files a v ní jsem našel manuál ze kterého jsem se snažil čerpat..

Napětí na baterce je dostatečné, měřil jsem ho a je 4.08v na článek - 2S lipo 5000mAh

18

hm, uz mi dochadzaju napady.   A vyzera tvoj start regulatoru tak ako popisuju?

System  detects  the neutral throttle signal, makes a long beep sound
System detects battery voltage and makes several short beep sounds, which denotes the number of battery cells
when self-test is finished
tone should be emitted
ready for start.

19

ESC will start self-test when power on, if self-test fail, ESC will continuously emit 20 short  beep tones.

tipujem ze sucastou / po skonceni toho testu hlada ESC signal a teda ak nic ine nie je zle, sme spat u vysielacej supravy

Naposledy upravil: eMDee (03. 01. 2016 10:36:39)

20

Abych řek pravdu, tak si moc nevybavuju jak ten start regulátoru probíhá. Kolega s tím vždycky přijede, něco vyzkoušíme a zase s tím autem odjede. Ale zdá se mi že pípne při zapnutí jen jednou. Nejdřív se rozsvítí červeně, pak blikne zeleně, a pak už jen bliká červeně. Jen si ještě vybavuju, že říkal, že mu to začlo takhle blbnout po tom co si u nějakého svého známého elektrikáře nechal vyměnit dutinkové konektory na reglu a baterce za xc60... on mu to pak ale prý i vše proměřoval a mělo by být vše Ok.

ESC will start self-test when power on, if self-test fail, ESC will continuously emit 20 short  beep tones. - 20 krátkých pípnutí to nevydává, takže self-test by měl být v pořádku.

21

Tak regulátor pípne prý při startu 2x, což by odpovídalo detekci 2S lipo...

22

Nejlepší je vyzkoušet auto s jiným reglem a váš regl v jiném autě , případně to samé s RC soupravou a hned je jasno. big_smile

23

Lukidol napsal:

Nejlepší je vyzkoušet auto s jiným reglem a váš regl v jiném autě , případně to samé s RC soupravou a hned je jasno. big_smile

Ano to by bylo samozřejmě nejidealnější řešení, bohužel momentálně pro mně nerealizovatelné:(

24

Tak dneska jsme přišli na to, že byly opačně osazené konektory od reglu a serva v přijímači... Teď už regl sice červeně nebliká, nicméně auto stále nejede:/

25

Zober servo a zapoj ho do kanalu na plyn a zisti ci ti funguje kanal na plyn [predpokladam ze ten na zatacanie funguje]. Ak funguje aspon zatacanie, je to dobre sparovane. Ak to servo nepojde na plyne, tak mas problem v prijimaci na kanaly plynu, ak ti to servo pojde a nebude sa nijak abnormalne spravat,  tak este nakalibruj nanovo plyn/neutral/brzdu s reglerom no a ked ti nepojde potom a nevyhodi ziadnu zmysluplnu chybovu hlasku, tak je vysoko pravdepodobne KO. Aj ked my tu na take veci ako prehodeny konektor alebo natrhnuty signalny kablik a pod neprideme