Re: Arrma Kraton/Talion 6s BLX
Tak už jsem si objednal Kratona, cca za týden by měl být doma Snad to bude dobrá volba, jako kompromis mezi monstrem a buggynou, zkrátka aby zvládal menší/střední terén i asfalt.
Pročítal jsem místní forum i nějaké zahraniční a mám k tomu pár postřehů a dotazů:
Aktuálně prodávané verze by již měly mít vyřešený problém s regulátorem, kdy jeho první verze často "hořela"
Praskající plastové uložení ložisek u kol je již také zesílené oproti první verzi a mělo by vydržet.
Originální servo nemá dlouhou životnost a s největší pravděpodobností dřív nebo později odejde.
- nemáte nějaký tip, jakým servem ho nahradit? Ale nechce se mi dávat dvojku za Hitec nebo Savox. Uvažuju nad něčím z HK, tam 18-30kg servo vyjde do 1000Kč). Jedno jsem HK již měl a fungovalo bez problému.
Ložiska - originální údajně také moc dlouho nevydrží a doporučuje se výměna např. za Avid
- řešili jste? jaká konkrétní odcházejí? Abych se předzásobil
Dean konektory - prý se jedná o neoriginální, u kterých někdy vypadává kontakt a restartují tím regl - setkali jste se s tím?
Nic z toho není moje osobní zkušenost, jen co jsem se různě dočetl, ale chci být trochu připraven na to, co mě čeká... Navíc díly na Kratona v ČR tolik nejsou, tak abych věděl s čím počítat. Mám počítat ještě s něčím dalším, na co narazím?
Lepili jste třeba spoje šroub/kov, nebo to drží z výroby? Má cenu rozebírat diffy a kontrolovat je, nebo stačí až když budu chtít dát hustší náplň? U talionu jste tu psali, že praskají kola... u Kratonu ok? Pneu zvládají i vyšší rychlost, aniž by se extra nafukovaly/praskly?
Jezdit budu nejspíš na 5S + dojezdím starší 4S, které mám. Na 6S se mi to nechce dráždit, aby nešla celková životnost součástek rychle do kopru.
Díky za postřehy, třeba takový souhrn pomůže i dalším