1

Téma: LaTrax rally

Zdravim vsechny nadsence:) Chtel bych se zeptat, jestli tady neni nekdo, kdo vlastni tohodle drobka doma. Takovou malou recenzi:) Uvazuji o koupi prvniho rc auta na vyblbnuti nejvice me zaujalo tohle auticko je pekne svizny a umi i nejaky ten driftik:) Jeste jsem premyslel o LaTraxu teton jenze ten mi prijde o proti verzi rally takovy tezkopadny. Je tu zase vyhoda jizdy v terenu tak nevim. Budu rad za kazdou radu nebo pripominku:) Jeste bych rad rekl ze jsem naprosty zacatecnik diky:)

2

Re: LaTrax rally

Ahoj, kdyz uz neco mensiho, tak  LOSI MINI8 1:14 4WD BRUSHLESS, RTR set.. Jediny set, nad kterym bych premyslel, pokud bych chtel jit do mensiho meritka, pripadne nejaky RTR set od Xray a podobne. V zadnem pripade Traxxas ci Latrax nebo jak se to jmenuje, vyhozene penize oknem.. smile Hlavne se neridit nejakymi maximalnimi rychlostmi, to nema zadnou vypovidajici hodnotu, hodne stesti pri vyberu!

Naposledy upravil: Mexxx (11. 06. 2015 19:35:26)

Xray XB8 2016 - Hobbywing Xerun XR8 sct, Xerun 1900Kv G2, Hitec servo
Xray XB2 2016 - esc Hobbywing Xerun 120A, Trackstar 5,5T, Savox servo
Precirotate SB401 - esc Hobbywing Xerun 120A, Hobbywing 5,5T G3, Savox servo

3

Díky za radu:) pořád procitam a patram po netu. Nechci to uspěchat:) Momentalne me nejvíce zaujalo losi micro sct 1/24 brushless rtr. Myslím, že za ty peníze se stridavym motorem je to vyhodne a vhodné jako první auto:) A dá se s tim pojezdit i doma:) Ty  sety od xraye nemohu najít da se to sehnat i v Čr?:)

4

Uff, meritko 1:24? Nevim, s tim nemam vubec zadne zkusenosti, kamarad ale mel kdysi malinke Himoto, 1:18 nebo jeste mensi, nevim.. Pravda, ze to nejelo po asfaltu spatne, ale moc me to nenadchlo, pro malyho kluka ale super vec, lepsi nez nejaky kram z hrackarstvi. I kdyz zacinas, klidne si muzes vzit neco vetsiho, protoze tomu meritku je primo umerna i zabava. Osobne bych uz do niceho mensiho nez modelu 1:10/ 1:8 nesel, to je proste parada.. Ale samozrejme, uz to nestoji 3000 tisice, ale set vyjde na treba 12 000, k tomu baterie, nabijecka, zdroj, zakladni chemie a jsme na 16 000-17 000kc jen to hvizdne (mluvim ted o osmine) smile.  Pokud se tomu chces  opravdu venovat i do budoucna, tak se to vyplati, pac u toho stejne nakonec skoncis, budes chtit casem neco vetsiho, rychlejsiho, skakat, jezdit bordelem a tak.. Pokud to ma byt ale jen momentalni kratochvile, mozna by pak tohle pidi meritko davalo smysl. No urcite to jeste hodne, hodne zvaz smile

ps: urcite mrkni i na bazarovou nabidku, tim muzes hodne srazit naklady.. napr. Modelbazar atd. Bratr tak kupoval ted osminu buggy, ja kola, baterky.. Da se v pohode sehnat i nabijecka, zdroj, zkratka vsechno;)

Naposledy upravil: Mexxx (12. 06. 2015 05:57:02)

5

Pořád o tom přemýšlím, asi nemá cenu kupovat měřítko 1:24 za 4 tisíce které rychle omrzí a bude to ztráta peněz. Bude asi lepší když si přišetřím a půjdou rovnou do nějakého kvalitnějšího modelu:) Koukal jsem pořádně na tu losi mini8 a vypadá hezky:) A splňuje i to co jsem hledal. Být všestraný, jezdit "skoro" všude silnice,tráva,hlína.... Jen bych se chtěl zeptat, nikde jsem se nedočetl jestli je regulátor a servo voděodolné?

6

Losinka je velmi kvalitní a tedy dobrá volba.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

7

Byt Tebou, tak bych se predevsim soustredil na ty bazarove nabidky, tam klidne muzes objevit kousek s puvodni cenovkou 25 000 za polovinu nebo i mene.. Losina te vyjde na 7 000, pridej si k tomu nakup nejakych baterii, minimalne potrebujes dve Lipo baterie, at to mas na tech 40 min jezdeni.. K tomu nabijecka z hobbkingu, zdroj, zakladni chemie ( min 2 oleje diffy, WD 40, nejaky stetce na cisteni, vazelina, pripadne olej na loziska, paska na podlepeni, oleje do tlumicu) a jsme suma sumarum odhadem na 9500kc (?).. Za podobne penize (klidne i stejne) muzes mit jetou desetinu, i zavodni, mnohdy uz i s prislusenstvim.. Ta uz ti vydrzi a poleti to, kdyz budes chtit, doslova jako raketa.. Doporucuji pak konkretne buggy, ktera je levnejsi na provoz - disky, pneu, odolnejsi, vetsinou se logicky mene lamou ramena a tak v porovnani s truggy/mosnter.. Buggy je takovy rozumny kompromis smile Pokud prece jen hledas neco vice terenniho, tak truggy.. Monster mi prijde malo stabilni, hure ovladatelny a tezkopadnejsi.. No a pak tu je jeste ciste silnicka, ale te kvuli primocarosti urceni moc nejak nefandim, respektive me nekde po asfaltu nebavi jezdit, ale ty to treba budes mit jinak wink

8

Koukal jsem i na ty bazarovky ale raději půjdu do nového modelu. Jsem začátečník a když si něco ulomím (crashem) nebo to odejde,  chci si to opravit sám abych získal nějakou zručnost, zkušenosti. Neustále pročítám tady na foru různé diskuze, sleduji videa atd. A vím že rozhodně nechci monstera ani buggy. Jak jsem psal potřebuji takové všestranné autí na rekre jízdu jak před barákem tak po polňačkách nebo popřípadě dráze. Teď už se rozhoduji jen mezi dvěma auty. Buď E-Revo 1/16 VXL se stříďákem nebo mezi Losi mini 8ight truggy 1/14. Auta jsou skoro na chlup stejná rozměrově. A tady už bych potřeboval nějaké srovnání od vás zkušnějších. Jaké jsou pro a proti obou modelů. Nejlépe od někoho kdo jeden nebo druhý model vlastní. Ještě pro mě jedna důležitá věc, nevím to jistě ale podle mě má E revo větší světlou výšku než Losina ale nejsem si jistý. A to by bylo velké plus pro Revo.

9

Tak já mám obě auta a můžu o nich říct jen to nejlepší. Revík má větší výkon, ale plastové poloosy, které toho moc nevydrží a Losinka vše v kovu.
Takže chybu neuděláš ani s jedním.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

10

Diky za info. Nebudu lhat, ve prospech losinky hraje cena a vse podstatne z kovu. Jeste by me zajimalo, kdyz vlastnis oba modely jak je to se svetlou vyskou. Kolik ma to e-revo? Nikde jsem to nenasel, u losiny truggy je to 23mm u buggy 20mm tusim. Ja bych sel urcite do truggy. Ale myslim si ze to e-revo bude mit o hodne vic.

Naposledy upravil: Venzenger (01. 07. 2015 19:44:20)

11

jackie napsal:

Tak já mám obě auta a můžu o nich říct jen to nejlepší. Revík má větší výkon, ale plastové poloosy, které toho moc nevydrží a Losinka vše v kovu.
Takže chybu neuděláš ani s jedním.

Jackie, to nemyslis vazne, ze ne? Revik ma jen ten vykon, ono narvat do auta predimenzovany motor neni umeni.. Tomu take pak odpovida spotreba dilu. Bylo by moc fajn, kdyby tento kus plastu se prestal lidem konecne doporucovat, ja byl bohuzel jeden z tech, co si maly revo na rady ostatnich tady na foru koupil. Driv jsem si myslel, ze menit "neco" po kazde jizde je normalni, ale neni. U malyho reva jsem vice montoval, nez jezdil. Ted to mam presne naopak. A to ten krap jezdil po rovinkach, minimum skoku. Za ty prachy, co me stal, jsem mohl mit paradni osminu, skutecny model.. sad Proc ostatni firmy nepotrebuji "RPM" dily a podobne ??? Coz taky vidim ve vlaknech od nekterych zminovat, bacha na to ci ono auto, nema v tuningu RPM dily.. No nema, pac je nepotrebuje..  5 kilove auto mi ze trech metru spadne ramenem na hranu a to rameno funguje.. Toto je u traxxasu nemyslitelne. Pak samozrejme tu mame nahradni dily a ceny, coz je hotova komedie.  CVD osy na 1:8 u buggy me vychazi na cca 600 kc, zavodni top osy 1100kc.. U velke truggy 1600kc, ale to uz jsou opravdu masivni tyce. U malyho reva za ne chteji 1800kc.. Kde to jsme? Co to je za ceny? Ramena jsou pak samostatna kapitola, zcela zamerne oslabena a tak blbe konstrukcne resena, ze to nemuze byt nahoda.. 2 kila za rameno, super.. Tolik me stoji na osminu, na ni ho ale nikdy nebudu muset menit, pac originalni je tak neskutecne pevne.
Nic, ja uz to tu psal nekolikrat, vzdycky si rikam, ne, nebudu na to reagovat.. Ale to fakt nejde, pak ty lidi budou stejne nastvani, jako ja, navic nevidim duvod, proc bychom meli dotovat firmy, ktere proste neumi.

12

Nic, ja uz to tu psal nekolikrat, vzdycky si rikam, ne, nebudu na to reagovat.. Ale to fakt nejde, pak ty lidi budou stejne nastvani, jako ja, navic nevidim duvod, proc bychom meli dotovat firmy, ktere proste neumi.

suhlas s tym co pises, ja mam podobne skusenosti nie s 1/16 ale 1/10 erevom. prehnany vykon a velke kolesa, to je vsetko, za vysoku cenu.

ja by som urcite isiel do losiny z tych dvoch. Ale este k tomu co pises hore o tom, ze urcite nechces buggy - priechodnost terenom zavisi od niekolkych faktorov - hlavne svetla vyska, pneumatiky, hmotnost auta, vykon motoru. moja 1/10 buggy 4wd 2,1kg, silny 4 polovy motor chodila v terene velmi prijemne, aj ked bola nizsia a mala mensie kolesa. ludia si casto myslia ze nejaky 1/10 celoplastovy monster s 100W motorom alebo 300W striedakom bude lepsi ako buggyna, lebo je vyssi na velkych kolesach, ale nie je to pravda. A uz nehovoriac v porovnani s 1/8 buggy, ktora sa blizi k 4 kilam, 3+konovy motor a to uz ide ako dive. 1/8 truggy je top, ale ako vravi kolega, naklady na prevadzku su vysoke, takze ja beriem 1/8 buggyny ako najuniverzalnejsie a najodolnejsie auta.

Trochu nerozumiem tomu argumentu, ze chces novy model lebo si to chces opravit sam.. kazdopadne elektroniku by som mozno ani nebral, ale kupit nejaky 1/8 podvozok sa urcite z druhej ruky vyplati. Len musi byt v dobrom stave (coz vacsinou su), tu ti dam nejake priklady ako lacno zohnat podvozok:

http://www.rcportal.sk/xray-xb808-inz16223
http://www.rcportal.sk/truggy-18-xray-inz17141
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Mu … CO/645824/

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

13

Bylo to asi spatne napsane. Jako ze u truggy se vice lamou ramena atd nez u buggy. To jsem myslel ze si chci opravit abych ziskal zkusenosti s vymenou dilu atd. Pocitam s tim ze zakoupim novy model, budu se s nim seznamovat a az neco praskne nebo odejde vymenim si to za nahradni dil nebo popripade nejaky lepsi. Proste sbirat svoje vlastni prakticke zkusenosti. A podle toho se rozhodovat co dale poridit nebo neporidit.

14

zavisi od konkretneho modelu, su truggyny ktore toho vydrzia tolko, ze opravovat nebudes v 99% pripadov nic. ale vacsinou v 1/8 mierke (1/8 buggy su o nieco odolnejsie, ale nie je to podstatny rozdiel, ty ale ocividne na tuto mierku nepomyslas). 1/10iny su casto lahke modely, do roznej miery navrhnute na zavod, alebo vychadzajuce zo zavodneho dizajnu. Vo vysledku to je krehke a nic to nevydrzi, preto 1/10 su vhodnejsia volba buggyny (kratsie ramena, mensie paky ako vravis). Co sa tej losi 1/14 tyka, tam by som ja siel osobne do truggy, bude mat lepsiu priechodnost terenom a tusim ma aj nejake vylepsenia ktore chybali na buggyne.

Co sa opravovania tyka a vymeny dielov, nie je na tom ziadna veda, pozres manual, odsrobujes 6-10 srobov a vymenis rameno. zrucnosti ziskas pravidelnou udrzbou auta, kedy musis rozoberat VSETKO v roznom casovom horizonte, tj tlmice, diferaky, CVDcka, a casom opotrebis aj tie najodolnejsie ramena a raz ich budes menit. Ja mam auto na ktorom sa nekazi nic, aj tak asi hodinu a pol denne mam v ruke srobovak (jazdim casto) a ver mi, ze vybrat si auto ktore bude umyselne horsie, aby si sa "viacej naucil" (viacej nadaval, mal viac mozolov a viac ta bolelo zapastie, viac penazi minul a castejsie sa vracal domov z vyjazdov smutny lebo si sa dolamal) je samovrazda + vela tychto problemov byva zakorenenych v konstrukcnom rieseni auta, takze nehrozi aby to clovek len tak vymenil. Treba brat to najlepsie co sa da v ramci danych fin. moznosti.

co to odjazdene: Tamiya dt02, Tamiya df01, Team associated b4.1 , Sworkz s 104 ek1 performance kit, Xray xb9e 2013,Trucksucks Ejebo 1/10 brushed/bl,TLR 8ight-t 2.0, Agama a8e evo, Schumacher SVR, SV2, Xray xt8 2009 bl

15

Ahoj, pokud ještě přemýšlíš nad vxl, tak mám jedno na prodej. Je měsíc staré a je k němu lipoka 2200 mAh. Když tak mi napiš na mail. Gecko-x @seznam.cz
Já jsem si ho koupil z rozmaru ale rychlíky mě nebaví tak, jak jsem myslel. Jezdim radši expedice.

A jen k te diskuzi výš. Zvaž nákup Losiny, kvalitou super, ale náhradní díly budou problém, nákup venku, k nám mu dovážela Astra Uherský Brod  a už ji nevozí. Tím nechcu nějak zvihodnovat traxxas, jen taková věcná ;-)

Naposledy upravil: gecko-x (07. 08. 2015 06:57:59)

LOSI micro rally BRUSHLESS
TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net