26

Re: Team C Torch E TR8T

Mathes:
Jj, to mi je jasné, čo píšeš... práve pri jazde som pozoroval, že nezatáča, resp. na jednu stranu ako-tak ide, ale potom už sa nevráti a na druhú stranu vobec nejde. Akurát som dnes mal nejaké iné povinnosti a nemal som čas sa na to pozrieť. Inak, to servo je nejaká Absima 9kg, údajne kovové prevody. Musím to rozobrať a pozrieť sa na to, ale na 90% tipujem, že odišlo a čaká ma výmena. V tom prípade to bude asi toto:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ … 16sec-20kg

Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc

27

0,16s to je pomaly :-D neco rychlejšiho to chce

HPI blitz Novak Havoc pro SC balistic 6.5z,Team Losi 8ight Truggy Argus a5 3.5cc
Sanwa MT4 FHSS4

28

Tohle servo právě mám, což možná víš, když ses mihnul v tématu o servu JX. Na lehčí truggynu by to nemuselo být špatný, byť pokud chceš dát víc peněz, najdeš i rychlejší/silnější. Každopádně za ty peníze (i po zdražení) má pěkný parametry a prozatím jeho nákupu nelituju.

Historie: Academy Road Runner II, Tamiya Dirt Thrasher, Carson E-Crasher, HPI Firestorm flux + HPI Blitz brushless.
Současnost: HPI Savage Flux, Thunder Tiger Phoenix/AT-10 (synův)

29

Zistil som po odmontovani páky serva, že má ohoblovane zuby. Takže servo vypadá v pohodě, akorát vyměnit páku. Plastová stojí okolo 140 a hlinikova cca.  250, takže to už je možno lepšie kúpiť nové servo za 4 stovky. To JX ma páku kovovú alebo páku je potreba kúpiť samostatne?

30

Jsou k němu plastový páky a kříže, stejně jako k Turnigy. Akorát ta jednoramenná páka není tak masivní jako u Turnigy a už vůbec ne jako u Savage. Můžeš si ale udělat páku třeba z masivnější hvězdičky, takže OK. A ty jako letec nemáš doma nějakou tu páku/hvězdičku, kterou bys použil a nechal prozatím v autě originál servo?

Historie: Academy Road Runner II, Tamiya Dirt Thrasher, Carson E-Crasher, HPI Firestorm flux + HPI Blitz brushless.

31

Mathes:
Dobrý tip. Ale prebral som zásoby a vhodnú páku nemám, to sú všetko páky na mikro servá typu HXT900 a podobne, plasťáky nič moc, na malé lietadlá OK, ale na 1:8 truggy by som to určite nedal.

Vyriešim to tak, že objednám hliníkovú páku, nechám originál servo a až odíde, vymením ho. A páka mi zostane, pretože JX používa tiež 25 zubov. Páku túto, je najviac rozmerovo podobná tej origo:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ … -25T-cerna

32

Jo, ta páka vypadá hezky. Docela by mě zajímalo proč se ti ohoblovala ta plastová. Jestli je tak měkká, nebo byla-li třeba povolená?

33

Pravdou je, že tá páka nebola dotiahnutá nejak pevne, len tak jemne. Myslíš, že aj to mohlo byť príčinou? Ja som mal za to, že je to proste mekký plast. Tá hliníková páka by mala prísť čo nevidieť, včera ju odoslali z toho eshopu.

34

Jestli se neviklala, tak byla asi dotažená dobře. Snad ta hliníková bude přesně udělaná. Dej pak vědět jaká je.

35

Hliníková páka dorazila a vypadá, že je urobená presne, na servo zapadne, po dotiahnutí sa nikde nič nekýve. Už som aj otestovoval zatiaľ iba na záhrade, ale vypadá, že funguje dobre. Uvidím časom, ale predpokladám, že skor potom odíde servo než páka.

Akurát jednu vec som nedomyslel, keď som ju kupoval. Totiž tá povodná páka má na konci v tej diere závit a tam sa upevňuje tiahlo pomocou šroubu 2mm. Tá hliníková závit nemala, ale vyrobil som ho pomocou toho šroubu a všetko pasuje ako má. Možno táto by bola vhodnejšia, podľa obrázku má závit a cena je rovnaká:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ … -25T-cerna

36

Marek, jak dlouho vydržíš průměrně na jedny baterie? Jelikož asi začínáš, tak budeš jezdit asi v podobném módu jako já.

Jsem začátečník a tak se stále rozhlížím, ale nové téma nemá smysl, jelikož je tu snad už vše několikrát.

Líbí se mi Tebou vybraná truggyna a jen přemýšlík kolik sad baterií potřeba aby si člověk slušně zajezdil, eventuelně jak rychle a s jakou nabíječkou lze sadu v rozumném časovém horizontu nabít pokud jsem u 220Volt

Dík

37

Ja mám dve sady baterie, kúpil som použité na modelbazaru, jedna sada 7600mAh a druhá sada 5400mAh. Ešte sa mi nestalo, že by som vyjazdil celé baterky, pretože som mal nastavený LiPo alarm na 3,6V a to bolo moc, už po 15 minutách to pípalo. Stačí tak na 3,3V. Takže keď som nastavil túto hodnotu, tak ani po 30 minutách volnejšieho jazdenia mi alarm nepípal a keď som dobíjal, tak som dobil tak 3000mAh, takže si to spočítaj podľa kapacity bateriek, ktoré budeš používať, že ako dlho možeš približne jazdiť. S tou menšou sadou by to bolo tak 45 minut a s tou večšou aj hodinku. Ale ako spomínam, jazdím pomaly a opatrne a plyn mám obmedzený na 40%.

Čo sa týka nabíjania, tak mi ostala z lietadiel slušná nabíjačka 250W a k nej mám PC zdroj. Ja nabíjam obe baterky zo sady naraz, silové kabely do série (ako keď pripojuješ k regulátoru) a na balančné konektory mám tiež redukciu 2x2s -> 4s, takže fakticky tú sadu nabíjam ako 4s a som obmedzený len nabíjačkou, ktorá dá max. 10A. Ja mám nastavených 9A a počítam, že pokiaľ budú baterky vybité, tak jednu sadu nabijem max. do hodinky i s balancovaním. Ale potrebuješ výkonnú nabíjačku, si spočítaj, že 9A a 16,8V ti dá výkon 151W plus nejaké straty. Pokiaľ by si kúpil nejaká 50W nabíjačku, ako sa tu často doporučuje, tak jednu sadu bateriek okolo 5000-6000mAh budeš dobíjať minimálne tak 2 hodiny.

38

Když máš 3 sady baterek a lepší nabíječku, tak to stihneš s malejma pauzama točit dokola neomezeně...

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

39

Znovu sa tu objavujem a poprosím o vysvetlenie...
Neviem, či je to OK, radšej sa opýtam. Ak model spustím z cca. pol metrovej výšky na zem tak, aby dopadol na 4 kolá, tak si zadok cvakne o zem. Je to tak v poriadku? Pretože pri skokoch to musí trpieť, tam bežne dopadám na zem z pol metrovej výšky. A už som si aj všimol, že spodok šasi je poškriabaný. Ale to je len kozmetická vada, ničomu to nevadí a ak je to tak v poriadku, riešiť to nebudem.

Ďalšia vec, uchytenie tlmičov. Vrchná časť tlmiču je uchytená v držiaku a sú tam tri polohy smerom z vnútra von je to uchytenie vyššie a vyššie. Spodná strana tlmiču má dve polohy na uchytenie. Ako sa bude meniť svetlá výška, prípadne vlastnosti, pokiaľ by som presunul vrch, prípadne spodok tlmiča do iného uchytenia? Prikladám aj link na obrázok:

http://www.rc-car-magazin.de/15_bericht … ownews=121

A dalo by sa nejako zamedzit tomu, aby si podvozoki cvakal o zem pri skokoch, nejakým nastavením tlmičov? Alebo je to v poriadku a nemám sa tým znepokojovať?

Díky moc.

40

to že si sedne až na zem je v pořádku....
A tady si stáhni v .pdf setup sheet na trať s nízkou přilnavostí: http://www.teamcracing.net/index.php?op … ;Itemid=86
Jinak na ježdění je hezky i to, že můžeš zkoušet různá nastavení a testovat podle sebe, protože každému vyhovuje něco jiného. Když příjdeš na nastavení které ti vyhovuje, tak ho zapíšeš do svého setup sheetu a můžeš se k němu dle potřeby vracet....
Tady si můžeš vytisknout blanc formulář... http://www.petitrc.com/setup/teamc/setu … pSheet.pdf

Naposledy upravil: Dovi (23. 04. 2015 15:09:29)

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

41

Jo díky, to je celá veda :-) Tak pokiaľ je to v poriadku, že si sadne až na zem, tak OK.
A tie rozne nastavenia tiež určite vyskúšam. Je fajn, že je to všetko tak nastaviteľné, skúsim a uvidím.

Jo a kúpil som aj teflonový sprej TF2. Ako som pochopil, je dobré s ním občas namazať pohyblivé časti, ako sú náboje kol, plastové časti náprav, riadenia a vlastne všetko, čo sa hýbe, samozrejme okrem pastorku a spuru. Je to tak? Zatiaľ moja údržba po jazde spočívala iba v očistení podvozku vlhkou handrou a potom štetcom a zubnou kefkou dokladne zvyšok od prachu a bordelu. Zatiaľ som nejazdil tak, aby muselo auto pod hadicu :-)

42

Dnes som zase ocenil,  že som k autu vzal tu lepšiu vysielačku. Bol som pojazdit s deťmi od známych, najmladšia holka a dva kluci (6, 6 a 9 rokov), takže som nastavil EPA na plyn 10% a to už bolo skoro ako expedícia :-) Tomu najstarsiemu som potom pridal a bol nadšený, keď mu to potom aj trochu skocilo. No skoro hodinu sme jazdili, boli nadšení. Akurát prvých pár minút trvalo, než si zvykli na vysielačku, doma majú Vaporizer a to sa ovláda úplne inak. A po tej takmer hodine som dobíjal nejakých 3000mAh. A bonus na koniec, nemusel som čistiť auto (i keď s tým problém nemam), ale dal som tomu najstarsiemu do ruky štětec a poctivo to očistil od prachu..

A nabudúce musím vymyslieť nejaký malý skokanek, skákať z obrubníku nie je to práve :-) Hlavne, že deti sú spokojné a nezlobia...

43

Včera som s deťmi trochu trénoval skoky. Nič divokého, ale občas sa stalo, že dopad bol na jedno predné kolo alebo na obe, aj nejaký kotrmelec sa podaril. No a stalo sa to, čo sa asi muselo stať, odišlo servo, teda predpokladám. Vec sa má tak, že hliníková páka drží v pohode, ak sú kolesá vo vzduchu, tiež to funguje OK, ale na zemi len na jednu stranu. Proste na jednu stranu nezatočí, len niečo vnútri zacvaká, akoby preskočí (prevody?) a servo sa neotočí.

Chystám sa na toto:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ … 16sec-20kg
Nie je to rýchlostný šampión, ale bude určite stačiť, je za dobrú cenu a aj silu má, zdá sa, dostatočnú.

A ešte jednu vec by som rád prediskutoval. Jazdil som tak 20-30 minút a motor bol celkom horúci, ledva som na ňom udržal prst. Pritom ale som jazdil s deťmi tak max. na 30% výkonu (EPA na plyn), takže sa mi nezdalo, že by mal byť motor namáhaný na hrane svojich možností. Jazdil som teda po tráve, či to s tým náhodou nesúvisí?

44

Samozřejmě to s tím souvisí, tráva dává autu zabrat nejvíc a bez pořádného chlazení Ti to dlouho nevydrží.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

45

Díky, myslel som si to, pretože ak som jazdil predtým na hline, tak sa motor tak nehrial. Tak buď to budem sledovať, alebo prikúpim ventilátor aj na motor, na reg. už je.

46

S tím přehříváním je to možná také proto, že jezdíš pomalu a motor se nedostatečně ochlazuje prouděním vzduchu. Udělej do přední části karoserie, na té straně kde máš motor (pokud ti to tedy nevadí z estetickýho hlediska) 2-3 dírky cca šestkou vrtákem, aby vzduch proudil k motoru z přímého směru. Nicméně mě přijde, že ty malý rychlosti jsou pro motor právě z tohoto důvodu náročnější než když to valíš na plný kule :-)

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

47

No jo... ale nemožem to požičať deťom nech s tým jazdia na plný plyn, to by som to niesol domov v igelitke :-) Budem to sledovať a potom prípadne riešiť chladenie.

Inak, servo je už objednané. To origo servo som vybral, rozobral a prevody sa mi zdajú OK, takže to vypadá, že to preskakovanie (zadrhavanie) má na svedomí motorek serva.

48

Servo dorazilo, vymenil som a prebehol krátky test na záhrade. Funguje podľa očakávania, uvidím, snáď vydrží viac ako originál Absima. Má cenu to reklamovať? Ale opýtam sa predajcu, aj tak tam idem behom pár dní, objednal som sadu zaisťovacích kolíkov, čo držia unášače kolies na oske - jeden som stratil.

49

Marek71 napsal:

Potom som vybral aj tlmič, ale nepodarilo sa mi ho rozobrať. Tipujem, že ten kryt (s tým očkom) by sa mal odšroubovať. Skúšal som rukou, nešlo, asi je to na fest. Aký je správny postup, chytiť telo tlmiča do kombinačiek a povoliť krytku? Nechcem niečo zničiť.

http://mojefotogalerie.com/rc/foto/auta/02/tl3.jpg

Tlmič sa mi už podarilo rozobrať. Najprv teda tú plastovú krytku, čo je na spodnej časti u piestu, pružinu von a nakoniec som odšrouboval aj kovovú krytku tlmiču. Bolo to teda poriadne napevno pritiahnuté, dalo to dosť zabrať to povoliť. Je k tomu potreba kľúč 15, ale musí byť plochý, inak sa tam nevojde. No a u krytky zapáčiť šroubovákom a s použitím sily to ide. Takže kontrola dopadla dobre, olej tam je až po okraj. Mal som totiž strach, či olej nevytiekol, keď v krabici bolá taká mastná škvrna.

50

Ahoj Marek71. Tohle fórum jsem kdysi nadšeně pročítal, pak jsem musel na čas s autama skončit, ale nyní mám Absimu (Team C) Stoke E (TR8T) a zas mě to chytlo smile Obě naše auta mají mnoho společných dílů a já jsem rád, že vím o někom, kdo Team C jezdí. V Česku to není úplně obvyklá značka, ale zatím velká spokojenost.
Nemáš zájem si sem tam zajezdit na Off Roadové dráze? Právě domlouvám podmínky ježdění na RC dráze ve Štěrboholích, ve dvou se jezdí lépe. Klidně se ozvi i přes SZ.

1:8 TeamC StokeE (T8E)  ---   1:10 Mad Truck   ---   1:16 Revo VXL