Ja mám dve sady baterie, kúpil som použité na modelbazaru, jedna sada 7600mAh a druhá sada 5400mAh. Ešte sa mi nestalo, že by som vyjazdil celé baterky, pretože som mal nastavený LiPo alarm na 3,6V a to bolo moc, už po 15 minutách to pípalo. Stačí tak na 3,3V. Takže keď som nastavil túto hodnotu, tak ani po 30 minutách volnejšieho jazdenia mi alarm nepípal a keď som dobíjal, tak som dobil tak 3000mAh, takže si to spočítaj podľa kapacity bateriek, ktoré budeš používať, že ako dlho možeš približne jazdiť. S tou menšou sadou by to bolo tak 45 minut a s tou večšou aj hodinku. Ale ako spomínam, jazdím pomaly a opatrne a plyn mám obmedzený na 40%.
Čo sa týka nabíjania, tak mi ostala z lietadiel slušná nabíjačka 250W a k nej mám PC zdroj. Ja nabíjam obe baterky zo sady naraz, silové kabely do série (ako keď pripojuješ k regulátoru) a na balančné konektory mám tiež redukciu 2x2s -> 4s, takže fakticky tú sadu nabíjam ako 4s a som obmedzený len nabíjačkou, ktorá dá max. 10A. Ja mám nastavených 9A a počítam, že pokiaľ budú baterky vybité, tak jednu sadu nabijem max. do hodinky i s balancovaním. Ale potrebuješ výkonnú nabíjačku, si spočítaj, že 9A a 16,8V ti dá výkon 151W plus nejaké straty. Pokiaľ by si kúpil nejaká 50W nabíjačku, ako sa tu často doporučuje, tak jednu sadu bateriek okolo 5000-6000mAh budeš dobíjať minimálne tak 2 hodiny.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web:
www.mojefotogalerie.com/rc