226

Re: HIMOTO MONSTER ZENIT MT 4x4 RTR 1:10 (2.4GHz)

No jelikož je z garáží vidět ven byla tam stejná teplota jako venku, tedy cca 2-3°C . No teď už budu v podobných podmínkách opatrnější - tedy přesně řečeno přesnější big_smile Ale jak to půjde a někdo mě odtamtud nevyžene, zas to tam zkusím.
Někde jsem viděl, že se dají plasty vyvařit v horké vodě a tím získají menší náchylnost k praskání. Máte s tím někdo zkušenost? (Není to už moc off-topic?) Zkusil jsem to, no tak uvidíme, jak dopadne další ťukanec.

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

227

Lehce vytuněná karoserie .. Ještě jsem Zenita pořádně nevyzkoušel a hned jsem ho trochu vylepšil :-)

Fotky rajče

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

228

Tak já za sebe musím říct že s autem kromě toho regulátoru problémy nemám. jediný co bylo při první jízdě tak se mi na vánoce dostal malinkej kousek štěrku na pastorek (netuším kama),ale tak sem ho šroubovákem seškrábl pryč a bylo. jezdil sem dál. Auto v tom mrazu bohužel trpělo na kola. jel sem a klepl sem do kolečka od plošiny a úplně se mi roztříštil disk (totálně) a tatíkovi se stalo něco podobnýho. ale jinak při teplotě okolo 1°C sem s tím lítal naplno s 3S lipolkou a někdy sem to nevychytal a šlo to třeba 5x přes čumák a vše bezvadně drží. jen teď řeším co tam dát za motor. chcu koupit nějaký kombo a když dám motor 3300kV tak to bude moc rychlý tak k němu tam hodím asi 13zub pastorek...pokud ho budu moct pěkně přiblížit k tomu velkýmu ozubenýmu kolu :-)

229

No tak já dneska sundaval kamínek z pastorku dokonce 2x. Taky nechápu, kudy se tam dostal, ale nad krytem, který vede přes kardan je na obou jeho koncích díra, nejspíš na vpravení vazelíny. To bude možná ta cesta, kudy se tam dostane bordel. Celý kryt jsem rozebral, vše vyčistil a díry zaslepil. Snad bude klid.

230

Takže jsem objevil další díru, kudy se bordel do prostoru pastorku a spuru dostává. Je to ve spodní části, tam kde končí spodní rameno a kryt kardanu. Stačí odmontovat kryt pastorku motoru a z druhé strany posvítit baterkou. Bude to chtít něčím zacpat protože rozebírat po každý jízdě půl auta, aby se člověk do tohoto prostoru dostal, je celkem náročný.

231

tak už mám zenita opět v provozu... prostě ten reg mě odešel,tak krz to že mám samý 3-článkový lipolky, tak sem koupil tento set : Elektromotor Set Brushless Modster Eco 11,5T / 3000KV za 2 tis kč a je to brutalita...... vzhůru zase jezdit,ale opatrně,protože při rychlostech co to dosahuje to může být na maděru jedna dvě :-(

232

A já mám Zenita pro změnu opět na reklamaci. Odešel přijímač. Já bych se do Zenita sříďák vůbec neodvážil dát, leda by to měla být jeho poslední jízda big_smile.

233

uvidím co vydrží....hlavně s tím stříďákem je plyn ohromadu citlivější, a s dobrejma pneu na dobrým povrchu při prudším brzdění se to postaví na přední kola. uvidím. kamoš to má v předchůdci zenita a zatím v pohodě, s tím ale že jezdí s dvoučlánkem lipolkou..tak ty převody přeci jen šetří oproti mě.  v regu de nastavit šetrnější zrychlení,ale nevím jesi to půjde přes setup tlačítko... :-( ale pokusím se průběžně dávat vědět jak na tom můj zenit je :-)

234

Tak zatím mám se stříákem vyježděných pár baterek,ale převody vypadají v poho, jen se mě ohnuly docela hodně 3 poloosy,ale to nevím jesi je to krouťákem nebo spíš tím jak sem jel do prudkých brdů a pak se auto přetočilo a asi šlo 5x přes kola jako hvězda dolů...
Ale jinak je to zatím v poho. úplně suprový ježdění :-) oproti originálu sto a jedna..

235

No osičky se mi ohýbají celkem běžně. Já myslím, že je to nemožností nastavit propady ramen, které jsou u tohoto auta fakt dost veliká. Možná by stálo za to zkusit sehnat o trochu kratší tlumiče, které by to podžely trochu výš. Pošli nějakou fotku "zástavby" s novým motorem :-)

236

jojo jestli si vzpomenu,tak bych udělal zítra fotku, teprve dnes to umyl po pátečním řádění v lomu a na té fotce jde vidět jen moooc písku vautě :-D jen nevím jak se sem vkládá fotka.....

237

http://www.rcauta.net/forum/topic24732- … pevku.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

238

1VIPER1: a co s těma osičkama děláš? jezdíš s ohnutýma, rovnáš je a nebo kupuješ nový?

239

No snažím se je vždycky srovnat, ale je jasný, že to není ono. Zítra si jedu pro jeden pár nových a kdyby se to opakovalo, budu to reklamovat. Co s tím jinýho? Jo dají se koupit jako tuningový díl tyto osy: http://www.himoto.cz/zenit-mt/33604-himoto/
Ale nevím, zda to pomůže, určitě už ale osička nevypadne, což se mi bohužel stává.

240

mě teda zatím ani jedna nevypadla,ale co s tím právě taky nevím, a ty tuningový? mám obavy aby pak netrpělo něco jinýho... jdou vytáhnout ven aniž bych musel něco rozdělávat? nebo musím sundat tlumiče rameno a pod? já sem to ještě nestudoval. čekám až budu mít chvílu času a vrhnu se na to.

241

tady pár foteček z lomu, potom ještě vyfotím ten motor s regem...  http://qassar.rajce.idnes.cz/auticko

242

s použitím tuningového nic jiného trpět nebude. výměna je jednoduchá, suntat kolo, potom odštoubovat horní spojovačku, nebo rameno od C-hubu, tak aby se vyklopil do strany, vypadne původní kardan a vyndáš i původní náboj kola. Možná že v unašeci budeš mít vevnitř malou pružinku, s tuning kardanem, ale není zapotřebí. Do ložisek vsuneš nový kardan a Céčko přiklopíš zpět a přišroubuješ na spojovačku/horní rameno. Jen nevím jestli investice přes 500 Kč je adekvátní... to si musíš zvážit sám, protože ještě pár takovejhle drobnejch tuningů a jsi na ceně Savage Flux smile

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

243

Tak sem do toho alba přidal ještě ty dvě fotky motoru a rega,ale je to špinavý, chtělo by to pořádně vydrhnout. jinak poloosky sem tak nějak srovnal, stejnak potřebuju pastorek, protože u něj byl písek a je úplně hin a taky potřebuju ten unašeč kola, je lehce vohlej a docela hodně háže kolo....nj hold to moooc padalo přes kola :-( musím být opatrnější....akorát ten pastorek je načatej už od vánoc, i tak dlouho vydržel.

244

Já tam dal kovovej pastorek a je to celkem v pohodě. Ve spuru už byl několikrát kamínek a zatím to pastorek přežívá.
Hele ty to tedy nešetříš :-) !!! Fotky tedy hustý! Jestli ale nemáš k dispozici kompresor, tak jsem zvědavej, jak tohle budeš čistit. Proběhla tu na foru taky diskuze kolem výrobku NanoProtech Electric, docela bych ho v tvém případě naaplikoval na komplet el. části auta.
Máš štěstí, že jsou zrovna skoro všechny díly u Pelikána skladem v CZ, mě když prdla těhlice, musel jsem jí objednat v Číně a 3 neděle jsem nejezdil.

245

ten sprej mám, no a mám takovej pocit že když sem ho tam minule nastříkal tak druhej den odešel regulátor. nemůžu to dát za vinu spreji na stoprocent,ale bylo to fakt po tom. hlavně by měl zaschnout co všude říkají a já měl mastný všechno..nevím. každopádně do motoru a do rega se voda nedostane, motor by to musel pustit přes ložiska a to pokud nebudu dýl ve vodě nehrozí. no a auto sem umyl  tak že sem ho vystříkal hadicí s vodou (vč. elektroniky) otočil sem ho aby to hezky okapalo a vše jede...kamoši to tak dělaj běžně,

Naposledy upravil: l.prikryl87 (27. 03. 2015 05:09:51)

246

Jojo, je to tak. Nanoprotech pořád vzlíná protože tím odpuzuje vlhkost. Koukni sem:

247

spíš než ten nano sprej bych šel cestou Plasti dipu.
http://www.rcauta.net/forum/topic23690- … -vode.html

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

248

Jo tak to video je fajn,ale podle toho jak to strikal, tak vystrikal celej sprej, ale budis, akorat na tom videu neni videt jak tu vodu napousti do umyvadla. protoze kdyz by tam nalil destilovanou vodu,tak by nepotreboval ani sprej. u reicharda v brne me rikali ze jakykoliv motory zabihaji v destilovane vode (bez jakyhkoliv spreju) ....jak se to pise vsude. proste ty auta nejsou na to aby se brodily potokoma, rybnikama a tak, pokud prolitnes vodou tak jako ja, nebo jak sem to umyval tak ze sem auto vysplichal hadicou,tak se nic nedeje a auto vali krasne dal :-)

249

To se neboj, že by požíval destilku. Igor je takovej člověk, kterej dělá vše poctivě :-) Když se podíváš na jeho web masters.cz nebo na jeho videa na you tubu, pochopíš. Mimochodem jsem se s ním už párkrát potkal osobně a měl možnost si s ním pokecat a je docela fajn.
Jinak máš pravdu, destilka je opravdu nevodivá.
Ještě k tomu spreji, když to neuděláš opravdu poctivě (viděl jsem borce, kterej prsknul trochu spreje na víčko přijímače - což je samozřejmě absolutně k ničemu) je to k ničemu. Prostě všechno chce svoje. Plati dip když ti někde nebude těsnit, je taky k ničemu... SORRY, to už je fakt off topic!!

Máš podlepenou karoserii? Já tu první totiž docela rychle prodřel, když jsem v rychlosti klouzal po asfaltu po střeše a pak mi prdla při nárazu. Od tý doby co je podlepená je klid.

250

Sprej stojí za h...o. Je to předražený WDčko. To co píšou a ukazují na videu je naprostá hovadina. Ozkoušeno na starých pohonech a obvodech. Do všeho se voda dostala. Nikdy to neuschne, jak píšou. Je to mastný. Kámoš to chtěl do koptera, ale když jsme to viděli, taky bych nedal na nic drahýho a po testech už vůbec ne a že se toho nakydalo po vrstvách. Zkrátka zase klamání a tam jak jen lehce foukne do zásuvek a je to, tak to je uplněj výsměch lol:lol: Navíc zmiňovaný testovatel Igor je taky pěknej vyčuránek. Někdo mu ukradne ulítnutou kvadro s kamerou a on si vyhlásí veřejnou sbírku na nové vybavení!!! To je pane pan modelář! Ztrátu chápu a naštve to, ale v životě bych si tohle nedovolil a ještě větší blbci jsou ti, co mu ty peníze pošlou. Za argument, že chce dál natáčet hezké videa pro lidi... lol:lol: Kluci. Mám vyběhaný těhlice na fluxovi a špatnej regl. Vyhlašuji sbírku, abych pro vás mohl opět jezdit a fotit skoky daleké... lol

Nevadí, že něco dělám pomalu, protože to možná dělám špatně.