Téma: Pár dotazů k začátku
Ahoj všem,
tak dlouho sem googlil, až sem našel toto fórum. Je zde hodně informací, možná až nepřeberné množství. Něco jsem si našel, ale říkal sem si, že když začínám, měl bych to vzít nějak chronologicky hezky od začátku
Loni se mi dostalo do ruky RC Himoto http://www.rc-auta.eu/zbozi/14126/Short … -modra.htm na takové to rekreační ježdění. Sám přiznávám, že když se dívám na opravdové RC, tak toto je jen hračka, ale co, každý nějak začínal a je pravda, že mě to docela chytlo - hlavně se u toho velmi dobře čistí hlava. S dovolením bych měl několik dotazů, pokud existuje nějaké téma s relevantním obsahem, budu rád i za linky.
V autě je regulátor WP-S16-RTR a motor VegaPower4450 (vygooglil sem i označení 2040KV, ale ještě sem neměl čas tyhle jinotaje nastudovat). V základu sem vzal i dvě baterie NiMH 7,2V 1100mAh (takový to OEM v zelené fólii) a teď přikoupil NiMH 7,2V 1300mAh http://www.rc-auta.eu/zbozi/12124/Conra … h-gear.htm a nabíječku Equlibrium mini V2. Jak sem záhy poznal, rozdíl v bateriích není žádný, výdrž je stejná. Toliko k popisu, a teď moje dvě všetečné otázky
1, jak si můžu pomoct s delší výdrží jízdy? Logicky je jasné, že vyšší kapacita, lze k tomuto regulátoru a motoru použít baterky s jinou technologií, tedy jiné než NiMH?
2, jak se vypořádat s neduhem plného plynu. Vypozoroval sem, že pokud dám plný plyn, tak na regulátoru svítí zelená ledka. Ale plný plyn a tím plná rychlost funguje sporadicky. Doba jízdy ani stav nabití na to nemá vliv. Prostě někdy auto vystřelí jak z praku a někdy se můžu umačkat a jedzdím pomaleji. Nastavení volnoběhu ani citlivosti plynu na to taky vliv nemá (s technikou jsem kamarád a nastudování si všech přepínačů a trimrů beru jako nutný základ). Nezjistil sem, že by na toto měla vliv teplota regulátoru (ten je spíš jen vlažný) ani motoru. Mechanicky je vše v pořádku, čistota je, elektro vzdělání mám, takže studeňáky se mi vyhýbají obloukem.
3, má smysl toto RC nějak vylepšovat? Třeba výkonnějším motorem? Možná by mi stačilo vyřešit předchozí problém s plným plynem. Na druhou stranu si říkám, aby auto pak nebylo třeba přemotorované a šlo uřídit.
4, pokud by se našel někdo z jižní moravy (Dubňany, Hodonín) a chtěl by začátečníkovi nalít nějaké moudra za pozvání třeba na pivko, uvítám to
Díky, díky, díky