1

Téma: Himoto Monster EMXT-1

Vazeni jezdci, prosim Vas o radu zda-li do uvedeneho modelu muzu pouzit battery pack  Ni-Mh s kapacitou 4000 mAh, kdyz v navodu uvadi max. 3600mAh. Nemuzu neco "odpalit"? Je jasne, ze na lepsi pojezdeni bude treba vice takovych packu. Jakou zakoupit nabijecku? Dodavana nabijecka si s takovymto jednim packem hraje celou noc :-( A doporucili byste mi u tohoto modelu upgrade o brushless set?

Zatim jsem jezdil dohromady asi 1hodinu a za tu dobu se mi prihodilo, ze jednou fungovalo pouze servo na otaceni kol a reakce na plyn nebyla zadna. Vzal jsem auto do ruky, pomackal kabely kolem motoru a zase frcelo. Po chvili (pred vybitim) zaclo auto pri jizde dopredu poskubavat, pri jizde zpet byl chod plynuly, nabil jsem a zase OK. Pri posledni jizde jsem levym prednim kolem narazil v plne rychlosti do pevne prekazky a praskl sloupek rizeni. Cekam na novy. Vim, ze za tento kup me tu nikdo nepochvali, ale zacinam a musim se k tem Traxxasum a HPickum nebo FGickum nejak dopracovat. Co mi u tohoto modelu doporucite obmenit, ze zkusenosti? Predem Vam dekuji za cenne rady.

Naposledy upravil: Lukidol (04. 01. 2015 04:04:58)

2

Re: Himoto Monster EMXT-1

Nimh baterky se budou vzdycky nabijet pomerne dlouho. Pokud chces nabijet za 30 az 60 minut, budes potreboval lipo baterky, pipak, abys je nepodvybil a nabijecku, ktera se ale v kazde domacnosti hodi i na dalsi baterie. Nabijecku vybirej dle kapacity baterii a podle toho, jak hodne spechas na nabijeni. Nekomu staci treba equilibrium mini v2, ktera dava 4A, nekdo chce nabijet treba 10A, tak uz musi zainvestovat mnohem vic. Ja mam treba Raytronic c14, kta dava az 6A, takze svou 6500 baterii nabijim lehce pres hodinu i s balancovanim. Prestavet na brushless klidne muzes, ackoliv na himoto lidi nadavaji. Kdykoliv pak muzes vyndat elektroniku a koupit novej nebo bazarovej podvozek ve vyssi kvalite.

Slash 4x4 VXL, pokukuju po Summitovi, byvalo babyrevo

3

Dekuji za odpoved. Predpokladam, ze musim dodrzet 7,2V a kapacitu dle rozmeru (mista). Bude tento pohonny akumulator pouzitelny pro SS nebo stridavy motor? Proste pripojim a jedu? Doporucili byste mi pripadne znacku? Dekuji

4

Li-Pol 2S připojíš a jedeš , ale SS se ti asi bude trochu hřát wink .
Aku záleží kde budeš kupovat ČR nebo mimo.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

5

Co je to Li-pol 2S :-) Urcite jsem pro koupi v CR.

6

Tak je třeba se něco naučit : http://www.rcauta.net/forum/topic24771- … ijeni.html

A pak můžeš pokračovat : http://www.rcauta.net/forum/forum80-zaklady-o-rc.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

7

Lukidol: Dekuji za vycerpavajici odkaz. Ted uz mam jasno :-) Akorat me stale napada, proc u tohoto modelu vyrobce upozornuje na pouziti packu Nimh s max. kapacitou 3.600mAh, pouzivam 4000. Takze nabijecku na urovni muzu poridit jiz na Nimh baterie a Li-Pol pouzit az po osazeni stridaveho komba.

8

Jde o to jaký EMXT máš , ty novější už podporujou Li-Pol aku.
Omezení kapacity je z důvodů max proudu který může aku dát , aby to vydržel regl.

9

Kupoval jsem ho rijen/listopad 2014 u Pecky. Nebo je mozne zjistit i verzi?

10

Máš tam tenhle regl ?

http://www.himoto.cz/rc-modely-aut/himo … 2-4ghz--5/

11

Zjistil jsem, ze tam mam regl, ktery je schopen pracovat i s LiPol. Pouze musim prehodit "svaba".

12

K vypadkum motoru (servo na predni napravu funkcni) muzu rici, ze bylo zpusobeno spatnym kontaktem, po pripajeni jiz bez problemu.

13

Je mi jasne, ze za nasledujici otazku me ukamenujete, ale presto si Vam ji dovolit polozit a dozvedet se Vas nazor.
Himoto na tento podvozek dodava temer vsechny dulezite dily jako tunningove (hlinikove) a ptam se Vas, zda-li po vymene za tyto dily muzu dosahnout vyssi (srovnatelne) kvality (pevnosti) dosahujici u seriovych podvozku Traxxas nebo Hpi? Jedna se o investi v radech 8tis. Kc. Predem diky za Vase komentare.

Naposledy upravil: snowblade (11. 01. 2015 23:23:47)

14

NE tongue

15

snowblade napsal:

Zjistil jsem, ze tam mam regl, ktery je schopen pracovat i s LiPol. Pouze musim prehodit "svaba".

Co mas za regl a jakej svab chces menit?

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

16

Lukidol napsal:

NE tongue

Pak bych k teto strohe odpovedi dostal kratke oduvodneni a nebo je to pouze zaujeti vuci znacce Himoto?

17

Hliník není řešení na vše, často se ohne tam, kde plast púropruží nebo přenese ránu do jiného, daleko dražšího dílu. Přitom plast se jednoduše zlomí.

Pokud by mělo jít o investici za 8000 Kč, tak to je uplnej nesmysl, za to seženeš několik podvozků od traxxasu nebo hpi

Slash 4x4 VXL, pokukuju po Summitovi, byvalo babyrevo

18

hlinik ti jen posouva ten bod kde neco neodpruzi a louskne, a hlinikovy dily se vydíraj, v prachu a vode se ti tam dostane vsude bodbel a zacne to mit vůle a za chvilku máš z auta chrastitko... hlinik je mozna dobrej na vzhled... a jestli nekdo dá za tuning hliniku 8tisic tak to musi bejt teda srdcar:D

19

Panove, dekuji Vam za presvedcive argumenty. Pokud jezdit rekreacne, zustat u Himota nez se rozpadne a pak koupit "neco" lepsiho. Moc si nedokazu predstavit v cem konkretne by mely byt znacky ze zapadu lepsi.

20

Třébá : Přesně navržený model pro maximální konstrukční odolnost a funkčnost , materiál a jeho složení , přesnost odlitků a přesné vrtání , přesně obrobené kovové části s pečlivou konečnou úpravou a potřebnou pružností nebo tvrdostí , kvalitní pneu přesně navržené a vyrobené pro ten model s přesnou váhou , kvalitní elektronika s výkonovou rezervou . . . . .

Vlastně se to celé dá shrnout do dvou slov : kvalita a přesnost
I když taky né vždy big_smile

21

Souhlas

Jeep JT special Trial, Axial F-150 trial,
Axial scx10 Toyota Hilux
http://standa35.rajce.idnes.cz/